חויית האוכל והאלכוהול בגבעתיים ובאזור הולכת ומתפתחת. בר פנזור מסכמת את ביקוריה ומגישה לכם דווחים אובייקטיביים על המסעדות והברים הכי עדכניים באזור.

איפה האוכל טעים ומיוחד? איפה לא יקרעו אתכם במחיר? איפה השירות מצויין? ומה לגבי השירותים, סמן למשהו, הלא כך?

קפה עלמה גבעתיים – מגזין 11

בר פנזור

אין מרוצה ממני על הפריחה של בתי הקפה הקטנים והברים השכונתיים שנפתחים בגבעתיים בזה אחר זה. הם נותנים לי את האופציה של להחליט שאם עכשיו בא לי לאכול בחוץ, אני אצא מהבית בטרנינג, אלך קצת ברגל (תוך שריפת קלוריות כמובן), ואגיע למחוז חפצי. אין התפנפנויות, אין חיפוש משווע אחר חניה, הכל קצר וקל.

כבר תקופה שאני חולפת על פני השיפוצים שנעשים קפה עלמהבכיכר ברחוב שינקין, וכשגיליתי שהמקום החדש ״עלמה״ כבר נפתח, מיד אצתי רצתי לבדוק את הממצאים. לא מדובר בבית קפה שכונתי קלאסי, אלא ברשת בת קטנה של ״לנדוור״. הקונספט קצת אחר מבדרך כלל – מזמינים בקופה, משלמים, והמלצרים מביאים את המנות לשולחן.

רימונדה ורודה ומתוקה

הגענו שניים, התיישבנו, והתחלנו לרפרף בתפריט. בחרנו וניגשנו לקופה. הזמנו מיץ רימונדה (רימון ולימונדה למתקשים) ומיץ רימון-תפוח, לצדם חצי כריך עוף עם לחם דגנים, חצי כריך הבית עם לחם דגנים, ו״בוקר טוב אמריקה״. שילמנו, וקיבלנו ברווזון גומי צהבהב שלבוש כמו שרלוק הולמס לסימון השולחן. בעודנו בוחנים את הברווזון ומתרגשים מקולות הצפצוף כמו שני ילדים בני ארבע, הגיעה השתייה ונלקח הברווזון.

הרימונדה הייתה ורודה ומתוקה בטירוף, ורסיה ישראלית ללימונדה הורודה האהובה בארה״ב. הרימון תפוח היה יותר מאוזן, חמצמץ ומרענן.

לא הספקנו לספור עד עשר והגיע האוכל: שני חצאי הכריכים היו מאוד גדולים, ולמעשה אחריהם כבר היינו שבעים – כריך העוף היה די סטנדרטי… מהסוג שכולל עוף, ממרח עגבניות מיובשות, מיונז וכיו״ב. כריך הבית, שכלל בתוכו עלי גפן ממולאים, מטבוחה, וטחינה, היה יותר מעניין. ההברקה הגדולה בשני הכריכים הייתה הלחם. לחם הדגנים היה פריך ועשיר, כזה שבא לי לאכול כל יום עד לשארית חיי. עם הכריכים הגיעה לשולחן מנת ״בוקר טוב אמריקה״. שתי ביצים עלומות הונחו על מצע עלים ירוקים ברוטב קיסר וסלמון כבוש, ולצדם לחם וגבינת שמנת. הסלמון היה מצוין, והיה הרבה מאוד ממנו במנה. רוטב הקיסר היה עשיר ומוצלח, ורק הביצים קצת ביאסו – הן היו יותר מדי מבושלות, החלמון לא היה ממש נוזלי, ולחלבון היה טעם מימי. בסה״כ מנה נדיבה.

עלמה 2תמחור הוגן

כמו פולנים פרסרים טובים החלטנו שארוחה לא יכולה להסתיים בלי משהו מתוק. אז ביקשנו את התפריט בשנית ובחרנו בגלידת תפוזים, ובאפל פאי אמריקאי. סבתא תהיה גאה.

שוב הלכנו לדלפק, הפעם קיבלנו ברווזון לבוש כמו מלך, וחיכינו בצפייה לקינוחים.

עוגת התפוחים הייתה קלאסית ותו לא. גלידת התפוזים הייתה טעימה, ללא המרירות המאפיינת גלידות הדרים. היא הוגשה בתוך תפוז, פרזנטציה מרשימה (עד כדי כך ששתי נשים מבוגרות עצרו באמצע הרחוב, הצביעו עלינו, והמשיכו בדרכן, דנות על הגלידה הכתומה), אבל התפוז כל הזמן התגלגל לנו בצלחת והקשה עלינו לאכול את הגלידה. ועדיין, מנה מענגת.

יצאנו בנזק של 157 שקלים לשנינו יחדיו והזמנו הרבה יותר מדי אוכל; התמחור הוגן הצילחות מרשים והאוכל טעים. בסה״כ פתרון קרוב ונוח כשממש רעבים ולא מתחשק לבשל.

קפה עלמה

שינקין 33 גבעתיים

טל. 03-5329140

שעות פתיחה:

א’, ב’, ג’, ד’, ה’ 07:00 – 22:00

ו’ 07:00 – 18:00

ש’ 07:00 – 22:00

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

השלימו בבקשה את בדיקת האבטחה

Wisite

בניית אתרים לעסקים
Wisite - Wise Site. Wise Choice.