גבינות למביני עניין

שנים רבות זכינו בישראל לאכול רק את הקוטג’, הגבינה הלבנה ואת עמק הצהובה, כנראה שלא עוד – השתדרגנו…

האירופאים מתייחסים לתהליך ייצור הגבינה כאל אמנות. מומחיות הכנת הגבינות עתיקה, וראשיתה בתחילת המהפכה החקלאית. אין ספק שתהליך ההכנה הבסיסי של הגבינות השתנה והשתכלל עם השנים, אולם עקרונותיו נותרו זהים. הצרפתים או האיטלקים אניני הטעם, יאריכו ויסבירו על חשיבותה של פלטת הגבינות העמוסה בכל טוב בארוחה דשנה.
בשנים האחרונות, עם העלייה במספר הישראלים  שטיילו קצת בעולם והעלייה במספר חובבי האוכל נוצר ביקוש לגבינות מיוחדות. הביקוש הזה מצד הצרכנים הביא לפריחתן של חנויות הבוטיק לגבינות. החדשות הטובות הן שאפשר היום להשיג בישראל כיום מאות סוגים של גבינות מכל רחבי העולם המיוצרות בצרפת, בהולנד, באיטליה, בריטניה, ספרד, שווייץ ובמדינות מרכז אירופה: פולין, ליטא ועוד.
הגבינות המפורסמות ביותר נקראות על שם אזורים גאוגרפים, גבינת  פַּרְמִיגָ’נוֹ מקורה בעיר פארמה שבאיטליה, רוקפור מקורה בעיירה רוקפור שבדרום צרפת, והשם פקורינו רומאנו, מרמז על כך שמוצאה מהעיר רומא, גבינת הגאודה מגיעה מהעיר גאודה בדרום הולנד, הצ’דר הגיעה לעולם מהכפר האנגלי הקטן צ’דר שבמחוז סומרסט בדרום מערב אנגליה. והגבינה “המסריחה” קממבר מגיעה מהכפר קממבר באזור נורמנדי בצפון מערב צרפת
כל הסיבות הנ”ל הובילו לכך שבכל רחוב אוכל המחשיב את עצמו, נמצא לפחות חנות גבינות בוטיק אחת, וכך קרה גם ברחוב כצנלסון בבעתיים, שלאחרונה נפתחה בו מעדניית גבינות הבוטיק “דודי’ס” המציעה מעל ל- 100 סוגי גבינות במחירי שוק מהזולים ברמת גן גבעתיים ב”דודי’ס  מציעים גם שרות נוח ומפנק הכולל שליח המביא עד הבית את כל המעדנים, ועוד ללא דמי משלוח
המעדנייה ממקומת ברח’ כצנלסון. 50, גבעתיים, טלפון: 03-573-5750

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

השלימו בבקשה את בדיקת האבטחה

Wisite

בניית אתרים לעסקים
Wisite - Wise Site. Wise Choice.