25/04/2024
25/04/2024
יום חמישי, 25 באפריל 2024
סידרת חינוך

לומדים, מתמודדים וזוכים

הוכרזו הזוכים מגבעתיים באירועי הגמר

מאסטרים צעירים

בתחרות הארצית "מאסטר קוד פלוס" זכו בתואר מאסטר קוד במשחק תלמידי כיתה ה' מבית הספר יגאל אלון בגבעתיים – אלון שריזלי, איתי ביק ועומר גולדרט. הם יצרו משחק שמטרתו היא לאסוף שבעה חלומות בשבעה שלבים בזמן הקצר ביותר. המשחק מעוצב בצורה מדהימה ומלווה במוסיקת רקע.

בסדרת קוד פלוס לומדים אלפי תלמידים לכתוב קוד באמצעות בניה של משחקים וסרטונים בסביבת סקראץ' מבית MIT, בוסטון. התלמידים לומדים ליצור קוד בסביבה צבעונית ומזמינה והם רוכשים את מיומנויות המאה ה-21 עם דגש על למידה עצמית וטכנולוגיות שהם כלים הכרחיים בעת הזו.

התחרות מתקיימת בשיתוף מטח, אינטל ועירית ירושלים ומתמודדים בה תלמידי כיתות ד-ו מ-50 בתי ספר מכל רחבי הארץ – הדור הבא של כותבי הקודים.

שביל האופנה של ביה"ס כצנלסון לחלל

תלמידי בית הספר "כצנלסון" ציינו את הסיום החגיגי של תוכנית SpaceIt – לקידום אופנה, אמנות וחלל. ערב הסיום התקיים במתכונת היברידית, במהלכו הפכה ספריית בית הספר, לאולם תצוגת אופנה ולאורכה נפרש שטיח אדום עליו התלמידים/ות צעדו והציגו את קולקציית חולצות החלל שהכינו במסגרת התוכנית.

התוכנית קיבצה תלמידים/ות משכבות ו+ז אשר הביעו עניין בשילוב בין אמנות לחלל. במהלך חודשי הלמידה הם למדו לפתח את היצירתיות, העמיקו את הידע שלהם על החלל ומערכת השמש, נגעו בטכניקות שונות של ציור, למדו על היסטוריה של אמנות חלל ואופנת חלל. 

במרכז התוכנית היו שני פרויקטים מעשיים  – התלמידים השתתפו בפרויקט בינלאומי של האסטרונאוטית האמריקאית והאומנית ניקול סטוט, המקבץ ציורי חלל מכל העולם ואף שולח אותם לתחנת החלל הבינלאומית. הם ציירו את כדור הארץ מהחלל ונתנו פרשנות אישית לנקודת המבט הייחודית הזו. הם השתמשו בחומרים מגוונים (טושים, אקריליק, שמן, פנדה וגם ציור דיגיטלי) לקראת סוף התוכנית הם הכינו קולקציית חולצות טי שירט של חולצות חלל, תוך שימוש בתוכנות דיגיטליות. לפני שניגשו למלאכת העיצוב, הם חשבו על משפטי השראה והכינו לוח השראה עם מודלים ששימשו אותם להכנת החולצה. בנוסף, הם חשבו על קהלי היעד והתאימו את הציור לקהל הצרכנים הממוקד שבחרו.

את ערב הסיום חתמה השחקנית, המעצבת ואושיית הרשת, קים אור אזולאי. היא שיתפה את הקהל הצעיר בניסיונה כמעצבת אופנה שפרצה לעולם העסקים כבר בגיל 16 עם קולקציית כובעים ייחודית וחילקה טיפים יישומיים לתלמידים הנרגשים וגם לצוות בית הספר.

תלמידי קלעי ושמעון בן צבי זכו בתחרות ליזמות חלל

תלמידי תיכון "קלעי" ותיכון "שמעון בן צבי" התברגו בשלושת המקומות הראשונים בתחרות בינלאומית ליזמות חלל לנוער בה התמודדו שש קבוצות מעורבות מבתי ספר מישראל ומאיטליה.

התלמידים הלומדים בתכנית "המאיץ המדעי" אותה מובילה ורד כהן ברזילי, מנהלת Out of the Box, נדרשו להכין סרטוני תדמית, פיץ' באנגלית בן 10 דק' של הרעיון כולל פיתוח עסקי ראשוני  ולהציגם בגמר בפני שופטים מקצועיים בראשות המדען הראשי של נאס"א איימס, ד"ר ג'יקוב כהן. באירוע השתתפו מדענים, אנשי הייטק ועסקים, מורים ותלמידים.

למקום השלישי הגיע הסטארטאפ "MINEVISION", התקן להשבחת קסדת האסטרונאוט שיאפשר מיפוי וניתוח גיאולוגי של שטחים על מאדים. הרעיון נהגה במקור על ידי קבוצת תלמידי ט' מתיכון שמעון בן צבי, בשלב הפיתוח הצטרפו אליו תלמידים מבית הספר הדמוקרטי ברומא. התלמידים הכינו יחד מודל בתלת מימד, סרטון VR ופליירים שיווקיים. הם עבדו בצמוד עם מנטור מומחה בכיר בחברה בינלאומית בתחום הלייזרים (אופיר אופטרוניקס).

למקום השני הגיע הסטארטאפ "ROXYGEN", תוסף לרובר חלל להפקת חמצן מסלעי ירח. הרעיון נהגה במקור על ידי שני תלמידי כיתה ט' מבית הספר תיכון שמעון בן צבי, אליו הצטרפו תלמידים מאיטליה לפיתוח המוצר וההיבטים העסקיים. הוועדה שיבחה את העבודה הקבוצתית הבינלאומית ואת יכולות החקר הגבוהות של התלמידים. הקבוצה עבדה בצמוד למנכ"ל של סטאאט אפ חלל ישראלי (הליוס) שעוסק גם כן בהפקת חמצן ממאדים אך בדרך אחרת.

במקום הראשון זכה הסטארט-אפ B.A.I.S  מערכת אקוופוניקה חכמה לירח. הרעיון התחיל כיוזמה של תלמידים מאיטליה, אליהם הצטרפו שלושה תלמידים מתיכון קלעי (עידן כהן, עומרי סבן ודרור אבריאן) אשר סייעו להעמקת התחקיר, פיתוח אב טיפוס וההיבטים השיווקיים והעסקיים שלו. הוועדה שיבחה את הפרויקט ואת אופן הביצוע וההובלה המשותפת של כל חברי הקבוצה. התלמידים עבדו עם מנטור, מומחה מארה"ב לאקוופוניקה.

יזמות חלל

עוד סיפורים מעניינים

"היו הרבה מתחרים אבל אתה בעיניי הטוב מכולם"

אורי אהרונוביץ' חזר לאחרונה לאהבה האמיתית שלו – למטבח. לאחרונה, בוודאי צפיתם בו על המסך ברשת 12 כשהתמודד על הסינר המיוחל והצליח להצטרף לנבחרת מאסטר-שף בעונתה ה-11. אחרי מנת דג עם לימון גראס שהעיפה את השופטים ופסטת פיצ'י נפלאה עם עגבניות, שמע מרותי ברודו: "היו הרבה מתחרים אבל אתה בעיניי הטוב מכולם"

גם בעסקי הביוטי אפשר לעשות אקזיט

כיצד הפכה חברת הקוסמטיקה והאיפור איל מקיאג' של אורן ושירן הולצמן מגבעתיים ליוניקורן, כלומר למותג האונליין הגדול ביותר בארה"ב בתחום הביוטי בשווי העולה על מיליארד דולר

אוכל משלוחה
10/27/2020

מושלמות! פחזניות אווריריות ופריכות עם קרם קטיפתי

פחזניות או לא להיות כיס של בצק דקיק, מפוצץ בקרם עשיר וממכר אין הרבה מאכלים שמרגשים אותי. מאכלים כאלו שבלוטות הטעם מתרגשות לנסות, שהעיניים נעצמות בכל ביס, שהלב מתמלא באושר מקיומם. פחזנית טובה, כזו עם […]
10/11/2020

ברמן צמוד עם בר מצויד באלכוהול

'שעה שמחה' קוקטייל עד הבית בחלומי, אני חוזרת הביתה אחרי יום עבודה מעייף, ובבית ממתין לי ברמן צמוד עם בר מצויד באלכוהול שמכין לי איזה קוקטייל פירותי-חמצמץ. אבל מציאות לחוד וחלומות לחוד, ולצערי אין לי […]
10/30/2020

חן שוזרת פרחים באהבה וכישרון

מביאים את הטבע הביתה עיצוב פרחים מנצח אם אתם חוגגים אירוע כמו יום הולדת או יום נישואין, או שרוצים לפרגן למישהו שחוגג, חן גלוזברג כאן בשבילכם! זרי פרחים יפהפיים וצבעוניים, עם ריח משכר, שישמחו כל […]
01/01/2022

השוקולד הוא אמנות, ביטוי ויצירה

השוקולד הוא אמנות, ביטוי ויצירה בר פנזור מלי פרשקר היא הבעלים של "קרייבס" והיא מייצרת שוקולדים משמחים ומרגשים. היא הגיעה לעולם השוקולד מעולם הקונדיטוריה ועיצוב העוגות. לאחר שעשתה קורס שוקולד ב"אסטלה", החלה בייצור פרליני אספרסו […]
11/24/2020

לגלות את אמריקה עם החטיפים של עמית

לגלות את אמריקה עם החטיפים של עמית טעים ומיוחד שהיא מכינה לבד, מחומרי גלם סופר איכותיים ובלי חומרים משמרים איך אני זקוקה לאיזו חופשה קצרה – לא משהו גדול, רק מנוחה לגוף ולנפש, קצת נופים, […]
12/25/2023

ממלכת המאפים של ליטל

ליטל אזולאי היא קונדיטורית שהחליטה להתחיל לאפות בביתה חלות משגעות, עוגיות ועוגות טעימות. היא עושה רק דברים שהיא אוהבת ושטעימים לה
02/13/2021

משולש הזהב – מבחן הטעימות לפורים 2021

משולש הזהב מבחן הטעימות לפורים 2021 משנכנס אדר מרבין בשמחה ואין לתאר כמה שמחה עושות לי אזני המן… עם קרמל מלוח, לוטוס או חלבה, אגוזים או נוטלה, שוקולד בלגי או קרם פטיסייר ואיך אפשר בלי […]
09/11/2020

העוגה המפתיעה של אורטל

עוגות הסושי של אורטל כשפתחנו את הקופסא של אורטל, נצצו לנו העיניים עוגת הסושי שלה הייתה אחד הדברים המיוחדים, היפים והטעימים שראינו לאחרונה – שכבות שכבות של אורז, סלמון נא, אבוקדו, סלמון אפוי, דג טונה, […]

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן