שידרוג ללנד קרוזר 2021
נובמבר 5, 2020
הטבות מס למערכות למניעת שכחת ילדים ברכבים חדשים
נובמבר 8, 2020

ממלכת השוקולד

של רונן אפללו

רונן אפללו הוא שוקולטייר מחונן המייצר בייצור ידני פרלינים, טראפלס וטבלאות שוקולד. הוא הקים בגבעתיים את האקדמיה הישראלית לשוקולד ושם הוא מלמד סדנאות שוקולד חווייתיות וקורס שוקולטרייה מקצועי. בשעות הפנאי שלו הוא מתופף ומצייר

ד”ר נגה רוזנפרב

הוא נולד וגדל ביבנה שאליה הוא מחובר ממש עד היום. אחרי שסיים את לימודיו התיכוניים באורט חיל האויר בתל נוף, המשיך שם גם לשירות סדיר. הוא מתגורר ברמת גן ואב לשתי בנות – אלמה שהיא כבר בכיתה א’ ונועם התינוקת שהגיעה לעולם מזוגיות עם השחקנית דפנה לבנון.

פתאום קם אדם בבוקר ומחליט להיות שוקולטייר? איך הגעת לעסוק בזה?

“אני מאמין ששום דבר לא קורה פתאום בחיים. גם אם אנחנו לא מודעים לזה, אנחנו נולדים עם יעוד. אני יכול לספר על עצמי שנולדתי אמן. לפני הכל אני מוזיקאי – מתופף ונגן הפקות וזו המהות שלי. תמיד אהבתי לצייר וליצור עם הידיים, כך אז שהנגינה והיצירה תמיד היו שם ברקע. אבל הייתי צריך גם להתפרנס ממשהו וזהו הוביל אותי למשרת מנהל מכירות בחברה גרמנית שנתנה שירות למוסכים ולתעשייה. מאוד אהבתי את העבודה שלי – היה לי שכר מעולה ותנאים מצויינים.

אחרי עשר שנים, בעקבות משבר במקום העבודה, התחלתי לחשב מסלול מחדש ונרשמתי ללימודי משפטים וראיית חשבון. ברגע האחרון, לא הייתי שלם עם ההחלטה (שלא התאימה לי בכלל) עשיתי תפנית ונרשמתי לקורס לימודי שוקולד. ההתאהבות הייתה מיידית. המשכתי ללימודי שוקולד מקצועיים במקומות הכי נחשבים בארץ ובחו”ל ועשיתי סטאז’ אצל השמות הכי גדולים – זכיתי לעשות מה שאני אוהב.

שוקולד זה משהו שתמיד אהבתי. אני בעצמי מסוג האנשים שמחסלים חפיסת שוקולד ב-5 דקות במקרה הטוב… חנויות השוקולד בחו”ל תמיד הקסימו וסיקרנו אותי ורציתי גם – הכי אימפולסיבי, כמו ילד.”

המשפחה

“נותנים ביס בפרלין יוזו (לימון יפני) והפה מתמלא בטעמים. עין שמאל נסגרת קלות מהחמיצות, פתאום בא גל של גנאש עדין ומושלם שעושה צמרמורות בגוף, ואז עוד מרקם של קראנצ’ עם שקדים – הכי לא צפוי שיש”

“ההבנה, הניסיון והשליטה האבסולוטית בחומר גלם שרכשתי עם השנים. אני יכול לגרום לשוקולד גם לדבר אם צריך” מחייך רונן ומסביר “התפיסה שלי היא להקביל שוקולד ליין. אם נלך טיפה אחורה לתהליך הראשוני של פרי הקקאו נבין שאיכות השוקולד תלויה במיליון גורמים כמו סוג הפולים, איזור הגידול, לחות, מים וכדומה. רק בשוקולד מריר יש 450 ארומות וטעמים! היכולת להתאים את סוג השוקולד הספציפי לטעמים שאני רוצה להעביר הם המפתח להכל. ומעבר לזה, אני לא קונה שום חומר גלם מוכן בחוץ – מחיות אגוזים, פיסטוק, שקדים, צנוברים מליות פרי וגם מרציפן נעשים אצלי במעבדה מאפס. יש שליטה ובקרה על כל שלב ביצור ובתכנון המוצר.

אז אני חושב שמה שמייחד את השוקולד שלי זה שאני באמת מביא מכלול מדוייק של התאמת טעמים, איכות חומרי גלם שאין שניה לה ודיוק בתהליכים.”

“אחד האתגרים הגדולים שהתמודדתי איתם היא זה להביא את בית הספר לשוקולד שלי שנקרא האקדמיה הישראלית לשוקולד לרמה הכי גבוהה בארץ […] השכלתי להישאר ממוקד ולהוביל. האתגר הגדול שלי הוא ללמד רק לימודי שוקולד ולשרוד.”מה האתגר הכי גדול שהתמודדת איתו?

“אני נתקל באתגרים בכל בוקר כשאני מתעורר. למעשה חיי רצופי אתגרים. בלי אתגרים אין לי עניין. אחד האתגרים הגדולים שהתמודדתי איתם היא זה להביא את בית הספר לשוקולד שלי שנקרא האקדמיה הישראלית לשוקולד לרמה הכי גבוהה בארץ.

זה בית ספר שמלמד את המקצוע ברמת תעודה בינלאומית, לשמחתי הוא כי פעיל בארץ ומגיעים אלי תלמידים לגבעתיים מכל רחבי הארץ מנהריה בצפון ועד אילת בדרום.

אני השכלתי להישאר ממוקד ולהוביל בזמן שבתי ספר אחרים מלמדים כל מה שמכניס להם כסף – בישול קונדיטוריה וכו’, האתגר הגדול שלי הוא ללמד רק לימודי שוקולד ולשרוד.”

מה אתה עושה בשעות הפנאי שלך?

“אני מנגן (מתופף) עם הרכב מעולה שנקרא EDREE עם נגנים מעולים – דוידי ופלומפי משב”ק ס, יניב גריידי מלך הקלידים והסולן המוכשר רועי אדרי. היינו ממש לפני סיבוב הופעות שנקטע בעקבות הקורונה. לפעמים אני גם מצייר אבל בעיקר אני מתכנן מה הלאה עם השוקולד…”

“ירדתי לירקן בכורזין לקחתי טחינה ויצרתי פרלין ישראלי לתפארת עם טחינה גולמית גרידת לימון ומלח ים. נוגט טחינה מושלם. הפרלין הזה הביא לי את הזכייה הראשונה. השופטים לא ידעו נפשם מהתרגשות וגם אני”מה מיוחד בשוקולד שלך?ספר על התחרויות והזכיות שלך

“בתחילת דרכי עוד חיפשתי טעמים בחו”ל. נסעתי לחפש את הפיסטוקים הכי טובים או את הפטל הכי שווה ותמיד נכשלתי בתחרות הזאת – International chocolate awards  – זה היה מאוד מתסכל. מדובר בתחרות שהיא בין הנחשבות אצל יצרני שוקולד הבוטיק, היא המקבילה של האוסקר בקולנוע. בתחרות יש  40 שופטים שהמקצוע שלהם הוא טועמי שוקולד. יש ביניהם שופטים כל כך מנוסים שמספיק להם לתת ביס בשוקולד כדי לומר מאיזה זן הוא נעשה, מאיזו מדינה ומאיזה מטע. נשבע לך!” אומר רונן.

“אז 40 שופטים כאלה, בריטים חמורי סבר טועמים את הפרלינים שלך ובוחנים 25 פרמטרים שונים כמו טמפרור, איזון טעמים, חדשנות ועוד. בשנת 2016 חלה תפנית גם בתפישה שלי. הבנתי שאני צריך לחפש את הטעמים שגדלתי עליהם… וכאן הגיע ההארה ואיתה הזכיות.

ירדתי לירקן בכורזין לקחתי טחינה ויצרתי פרלין ישראלי לתפארת עם טחינה גולמית גרידת לימון ומלח ים. נוגט טחינה מושלם. הפרלין הזה הביא לי את הזכייה הראשונה. השופטים לא ידעו נפשם מהתרגשות וגם אני. הזכיות לא הפסיקו להגיע ולשמחתי אני זוכה בכל שנה. השנה זכיתי עם פרלין יוזו (לימון יפני) – נותנים ביס והפה מתמלא בטעמים. עין שמאל נסגרת קלות מהחמיצות, פתאום בא גל של גנאש עדין ומושלם שעושה צמרמורות בגוף, ואז עוד מרקם של קראנצ’ עם שקדים – הכי לא צפוי שיש. אין כמו לראות פרצופים של אנשים שטועמים את זה ולוקח להם 10-15 שניות להבין מה קרה שם ואז מגיע ה’וואו’. הכי מספק.”

מה חובה לטעום אצלך?

“שאלה קלה. טופי אנגלי. פרלין קרם ברולה . פרלין רוטב בייגלה שעשיתי לרשת גולדה ואניטה. פרלין טחינה לוז. פרלין יוזו ואת טבלאות שוקולד החלב עם הקרמל והפופקורן המלוח.”

היכן את רואה את עצמך בעוד 5 שנים?

“עדיין יוצר, מחדש, בוחן את הגבולות שלי ומנגיש את השוקולד שלי לכל בית בישראל. כי לכולם מגיע שוקולד מעולה!”

 


הכתבה פורסמה במגזין 73

למעבר למגזינים:

ל‘גבעתיים פלוס’הקליקו כאן

ל‘רמת גן פלוס’, הקליקו כאן 

 


נובמבר 27, 2020

חנוכה 2020 סופ-סופ-סופגניות

»» »» »» »» »» »» »»     למעבר למגזינים: ל‘גבעתיים פלוס’, הקליקו כאן ל‘רמת גן פלוס’, הקליקו כאן   
נובמבר 19, 2020

“קיבלתי הזדמנות לצאת מאיזור הנוחות שלי ולחפש אהבה”

צילום: אור דנון “קיבלתי הזדמנות לצאת מאיזור הנוחות שלי ולחפש אהבה” רוני נדלר השחקנית והזמרת משתתפת בריאליטי “אהבה חדשה” של רשת 13 ד”ר נגה רוזנפרב רוני […]
נובמבר 19, 2020

“I am honoured to take part in the Vigo Piano Competition and humbled by the win”

“I am honoured to have been the only Israeli to take part in the Vigo Piano Competition and humbled by the win” The 21-year old Ido […]
נובמבר 16, 2020

“אנחנו מאוד דואגות וקשובות אחת לשנייה”

“אנחנו מאוד דואגות וקשובות אחת לשנייה ואם מישהי צריכה את השנייה היא תמיד תהיה שם בשבילה” נגה ושירי סטנסקו רצו למיליון. שתיהן יחד וכל אחת לחוד […]
נובמבר 15, 2020

הקורונה ‘הדביקה’ לבית גם את ליא קניג המלכה-האם של התיאטרון הישראלי

הקורונה ‘הדביקה’ לבית גם את ליא קניג  ראיון ימים נוראים עם ליא קניג המלכה-האם של התיאטרון הישראלי נעמי לבנון-קשת הימים האלה, שלמרבה הצער מתארכים ומתרבים, בלי […]
נובמבר 5, 2020

ממלכת השוקולד של רונן אפללו

ממלכת השוקולד של רונן אפללו רונן אפללו הוא שוקולטייר מחונן המייצר בייצור ידני פרלינים, טראפלס וטבלאות שוקולד. הוא הקים בגבעתיים את האקדמיה הישראלית לשוקולד ושם הוא […]
אוקטובר 30, 2020

חגיגת ליל הקדושים הלואין halloween

אוקטובר 7, 2020

מדריך התחדשות עירונית בגבעתיים

  התחדשות בגבעת רמב”ם הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה הפקידה את תכנית ההתחדשות התכנית תביא להתחדשות בשכונה הוותיקה ול- 6,874 יחידות דיור חדשות וממוגנות, במקומן של 3,047 […]
ספטמבר 30, 2020

“התושבים הם הנכס בגדול ביותר של העיר”

“התושבים הם הנכס בגדול ביותר של העיר” שיחה אישית עם רן קוניק ראש עיריית גבעתיים לכבוד השנה החדשה שבפתח ד”ר נגה רוזנפרב צילום: איציק רובין אנחנו […]
ספטמבר 12, 2020

ONE WOMAN SHOW

ONE WOMAN SHOW פגישה עם נועה רוזין – הדבר הכי קרוב לוונדרוומן, המשלבת בהצלחה זוגיות, אימהות וקריירה עשירה ומגוונת  נעמי לבנון-קשת בגיל 34 נועה רוזין, יפהפיה […]
ספטמבר 10, 2020

אלה ספיר-גונן מאושרת כל יום מחדש

“חשוב לי שהתלמידים יהיו סקרנים – ילמדו, יתעניינו  ויחקרו. שילכו עם הלב שלהם וידעו תמיד שאדם לאדם חייב להיות אדם” אלה ספיר-גונן מתחילה את שנתה הארבעים […]
ספטמבר 10, 2020

שמעון פינקלשטיין – הצלם-אמן חזר הביתה

התפוח שלא נפל כל כך רחוק מהעץ שמעון פינקלשטיין – צלם-אמן חזר הביתה אחרי 45 שנה נעמי לבנון-קשת “אדם המכור לנוף, קשוב לאיכויותיו של הטבע ומבין […]
אוגוסט 29, 2020

אנחנו נטפלים לדמות ומפצחים אותה, נטלי מרכוס

אנחנו נטפלים לדמות ומפצחים אותה ראיון עם נטלי מרכוס התסריטאית של היהודים באים, צפוף, זהו זה, ועוד רבים ומצחיקים נעמי לבנון-קשת צילום: איציק רובין נטלי מרכוס, […]
אוגוסט 29, 2020

ב ל א ג ן ראיון עם השחקן, כוכב הנוער והיוטיובר רז ספני

ב  ל  א  ג  ן ראיון עם השחקן, כוכב הנוער והיוטיובר רז ספני ד”ר נגה רוזנפרב צילום: אור דנון אם זיהיתם אותו לאחרונה בוילת המושבעים בהישרדות […]
אוגוסט 29, 2020

“אני אוהב אתגרים ואני יותר אוהב לצלוח אותם!”

“אני אוהב אתגרים ואני יותר אוהב לצלוח אותם!” ראיון אישי עם יניב אנושי  ד”ר נגה רוזנפרב צילום: איציק רובין  יניב אנושי רק בן 25 וכבר מכנים אותו […]
אוגוסט 29, 2020

האמנות מהלכת עליה כקסם, פרופ’ ללה מיגירוב

האמנות מהלכת עליה כקסם ללה מיגירוב פרופסור לרפואה באוניברסיטה תל-אביב לשעבר וציירת ישראלית-צרפתייה בהווה הילה כהן צילום: איציק רובין ללה מיגירוב פרופסור לרפואה באוניברסיטה תל-אביב לשעבר […]
אוגוסט 17, 2020

מה שנשאר לשחקנים בגילי זה להתלונן – אז אני מתלונן!

מה שנשאר לשחקנים בגילי זה להתלונן – אז אני מתלונן! פגישה עם גבי עמרני מאת: נעמי לבנון-קשת צילום: איציק רובין פגישה עם גבי עמרני היא תמיד […]
אוגוסט 13, 2020

‘בת המקום’ שהתאהבה בגבעתיים, לאה איני

‘בת המקום’ שהתאהבה בגבעתיים לאה איני היא סופרת מרכזית בספרות הישראלית שזכתה לאחרונה בפרס עגנון לשנת תש”פ. בנימוקיה כתבה ועדת השיפוט כי “מאז הופעת ספריה הראשונים, […]


Wisite

בניית אתרים לעסקים
Wisite - Wise Site. Wise Choice.

דילוג לתוכן