fbpx
חלל קייטנת חלל
אסטרונאוטים ואסטרונאוטיות בגבעתיים במהלך קיטנת החלל בחופשת הפסח
מרץ 17, 2021
רוני שטרן, האיש היקר והחבר של כולם, הלך הלילה לעולמו
מרץ 19, 2021

מתכונים פרווה – טעים, בריא, קליל ומהיר להכנה

אוכל שאינו חלבי או בשרי מוגדר כפרווה. שומרי המסורת מבינים היטב את היתרון הגדול שיש למתכונים פרווה. אם יש לכם מתכון פרווה מוצלח של מנת פסטה, תפוחי אדמה או קינוח – תוכלו לשלב אותו יחד עם מנות חלביות או מנות בשריות ללא כל חשש. מתכונים פרווה אידאלים בעבור ימים בהם אתם אוכלים ארוחה בשרית ומעוניינים לאכול לאחר מספר שעות ארוחה קלה נוספת ללא בשר.

מתכוני פרווה טובים אפשר למצוא בכל הטעמים (מתוק, מלוח, חמוץ) ובטכניקות בישול של אפייה, צלייה, טיגון. אתר פודיק מציע מתכונים נהדרים שכוללים תפוחי אדמה, פסטות, מאפים, לחמים ושייקים של בריאות. אתם תשמחו לגלות שאפשר לבשל אוכל טעים, משביע ומזין גם ללא שימוש בבשר או מוצרי חלב. כך למשל, מנה של פוטטוס תפוחי אדמה (כמו של מקדונלדס) תוכל לשמש ארוחה משביע מזינה כאשר היא מוגשת יחד עם סלט עשיר.

המתכונים הכי טובים לאירוח

לרוב, כאשר מגיעים אלינו אורחים אנחנו לא בטוחים האם הם מקפידים על אוכל כשר ובאיזו מידה. מתכונים פרווה יהיו בחירה מתאימה לאירוח היות והם מתאימים לכולם. לא תרצו לטרוח שעות רבות על הכנת קינוח חלבי ולגלות בזמן ההגשה שהאורחים שלכם סיימו זה עתה ארוחה בשרית ולא יטעמו מאוכל חלבי בשעות הקרובות. מתכונים פרווה עשירים בירקות ודגנים מלאים יהיו בחירה במנה קלילה וטעימה שאינה מלווה בתחושת כבדות.

מתכוני פרווה פשוטים, בריאים וטעימים

תשמחו לשמוע שמתכוני הפרווה הטובים ביותר הם גם פשוטים מאוד להכנה ולא יקרים כלל. אחת ממנות הפרווה האהובות ביותר בישראל היא ממרח חומוס ביתי. אם עד היום הסתפקתם בחומוס בקופסה שקונים במרכול – אחרי שתטעמו חומוס ביתי לא תרצו עוד לאכול את החומוס התעשייתי של המרכול. ממרח חומוס ביתי הוא מנה פשוטה להכנה, לא יקרה, בריאה ומאוד טעימה. תגישו את החומוס יחד עם פיתות או לחם, חמוצים, ירקות טריים וביצה קשה. אם תרצו לשדרג את הארוחה ולקבל הרבה מחמאות תגישו לצד החומוס גם את המטבוחה הביתית של אתר פודיק (טעים מאוד, חריף במידה ופשוט להכנה).

שילוב מנצח בין ירקות לדגנים מלאים

מקפידים על אורח חיים בריא? מתכוני פרווה אינם כוללים מוצרי חלב או בשר כך שהם משתלבים נהדר עם אורח חיים בריא שמתבסס על תזונה בריאה. שימו לב שמתכוני פרווה אינה בהכרח מתכונים טבעוניים. בחלק ממתכוני הפרווה נעשה שימוש בביצים. המפתח למנה עשירה בטעמים ורכיבים תזונתיים הוא מגוון ירקות טריים ודגנים מלאים. החליפו את הדגנים הרגילים בדגנים מלאים ותצליחו כך להפוך את האוכל שלכם לבריא והרבה יותר משביע.

איך בוחרים ירקות או פירות למנה?

עשו לכם הרגל לצרוך ירקות ופירות בהתאם לעונה. בכל עונה נעדיף את התוצרת הטרייה ביותר ונרוויח כך כמות מקסימלית של ויטמינים ומינרלים. הקפידו ליהנות מעגבניות טריות בעונת הקיץ, פירות הדר בעונת החורף, אבטיח ומלון בקיץ, דובדבנים באביב וכן הלאה. במידת האפשר כדאי לתת עדיפות לתוצרת חקלאית אורגנית או לתוצרת שלא נעשה בה שימוש רב בחומרי הדברה ושאר כימיקלים.

מתכונים פרווה שילדים אוהבים

בישול לילדים מתמקד במנות פשוטות וטעימות. אם נדרשתם לבשל ארוחה פרווה לילדים נוכל לבחור בפוטטוס כמו של מקדונלדס (מתכון באתר פודיק), פסטה ברוטב עגבניות, ממרח חומוס ביתי, שייקים של פירות טריים ושקשוקה. חשוב לזכור שילדים זקוקים למנת חלבון בכל ארוחה. מתכונים פרווה לילדים יכללו ביצים, דגנים מלאים, אפונה או דגים כמקור לחלבון. אל תשכחו להגיש יחד עם המנה העיקרית גם ירקות חתוכים ולסיים את הארוחה עם צלחת של פירות טריים.

איך בוחרים מתכון מוצלח אונליין?

כיום כאשר קיימים עשרות אתרי מתכונים ברשת, אין זה פשוט לבחור רק מתכון אחד או להבדיל בין מתכונים מדויקים וטובים לבין מתכונים פחות טובים. הדרך הטובה ביותר לבחינת מתכון היא התנסות. לרוב, עד שלא תנסו להכין בעצמכם את המתכון לא תוכלו לדעת האם הוא אכן מדויק ומפורט. אם אנכם בטוחים האם המתכון מתאים לכם כדאי לבחור מראש מתכונים שכוללים גם סרטוני וידאו. הסרטונים יסייעו לכם להבין כיצד לבשל נכון את המנה  ויהפכו את המתכון כולו לברור יותר. הסיכויים שלכם להצליח בהכנת המנה גבוהים יותר כאשר המתכון כולל גם סרטון.

אתם יכולים ללמוד לא מעט על המתכון מקריאת חוות הדעת והתגובות באתר. קחו לעצמכם מספר דקות לקריאת התגובות ותגלו באלו קשיים נתקלו אנשים אחרים שהכינו את המתכון והאם הם היו מרוצים מהתוצאה הסופית. לפי התגובות שמתפרסמות למתכון תוכלו לדעת האם כדאי להפחית במלח או בסוכר ואלו תחליפים מתאימים במידה ואין ברשותכם את אחד המרכיבים.

טיפים שימושיים לעבודה במטבח ובישול

מתכונים פרווה כמו כל מתכון אחר דורשים מיומנות בישול בסיסית. התאימו את המתכונים ליכולת הבישול הנוכחית שלכם ובאופן הדרגתי תעלו את רמת הקושי. אתר פודיק מציע מבחר מתכונים שמתאימים גם לבשלנים מתחילים וגם למתקדמים. יחד עם המתכונים מפורסמים סרטוני וידאו שמסבירים היטב את כל השלבים בדרך למנה מוצלחת. הטיפים הבאים נועדו לסייע לכם לשפר את כישורי הבישול שלכם ולהפוך את הבישול לחוויה מהנה.

  1. שוברים ביצים באופן קבוע על קצה הקערה? כדאי לכם להתחיל לשבור ביצים על משטח ישר ולמנוע כך כניסת רסיסי קליפה אל המנה.
  2. נשאר לכם רוטב עגבניות? אל תזרקו אותו! עשו לכם הרגל להקפיא מצרכים בסיסיים כמו רוטב עגבניות או רוטב שוקולד ותצליחו לחסוך לכם עבודה בפעם הבאה.
  3. אוהבים בשר? אתם ממש לא חייבים להשרות את נתח הבשר בתבלינים לפני הבישול. כל מה שצריך לעשות בשביל להבטיח טעם נפלא זה לערבב מעט שמן ם התבלינים המבוקשים ולמרות את התערובת על נתח הבשר מיד לאחר הבישול (חשוב למרוח את השמן עם התבלינים על הבשר בעודו חם).
  4. כמה טיפות של לימון מוסיפות טעמים טובים כמעט לכל מנה. אם אתם מרגישים שהמנה שלכם צריכה תוספת של טעם, אל תמהרו להוסיף מלח לפני שתוסיפו כמה טיפות של מיץ לימון. יש לפירות הדר את היכולת לעורר טעמים במנה ללא תוספת של מלח או תבלינים עשירים במלח, סוכר ושומן.
  5. על מנת לקבל מרקם קרמי במרקים מבלי להוסיף שמנת מתוקה או חלב, ניתן יהיה להוסיף מעט קרם אגוזי קשיו. להכנה עצמית של הקרם משרים כוס קשיו במים למשך כ-8 שעות, מסננים, שוטפים וטוחנים עם 3/4 כוס מים.
  6. אוהבים אבוקדו ונמאס לכם שהוא משחיר במהרה? הקפידו להשאיר את הגרעין באבוקדו החצוי והניחו אותו בקופסה יחד עם חצי או רבע בצל טרי. יש לבצל את היכולת למשוך אליו את כל החיידקים ולמנוע כך את ההשחרה של האבוקדו גם לאחר מספר ימים.
  7. אוהבים עשבי תיבול טריים? אחסנו אותם בצנצנת עם מים (כמו פרחים) והקפידו להחליף את המים בכל יום. עשבי התיבול שלכם יישארו טריים ועשירים בטעמים למשך 7 ימים ויותר.
  8. רובנו אוהבים את הטעם הנהדר של הבצל המטוגן אך פחות נהנים מעבודת הטיגון. הטריק הגאוני הבא נועד לקצר את זמן הטיגון מבלי לפגוע בטעם. בפעם הבאה בה אתם מטגנים בצל הוסיפו למחבת קמצוץ של אבקת סודה לשתייה ותצליחו לקצר את זמן הטיגון בצורה משמעותית.

אוכל טוב מתבסס על מתכונים טובים, טכניקה נכונה, חומרי גלם טריים ועל אנשים שאוהבים לבשל ולאכול. מתכונים פרווה הם הזדמנות להכיר טעמים חדשים ולאמץ אורח חיים בריא עם דגנים מלאים, ירקות טריים ופירות עונתיים.

תוכן מקודם

עוד בחיים הטובים

יולי 21, 2021

המרענן הרשמי של הקיץ בגלסרי האוסטרי “שטפן”

חשבתי שבקיץ החם שלנו שום דבר כבר לא יכול להפתיע אותי עד שגיליתי שרשת גולדה ובמבה אסם שילבו את הטעמים האייקונים והאהובים במוצר אחד קייצי במיוחד
יולי 11, 2021

מוכנים לפחמימה הכי לוהטת בעיר?!

האהבה של אלעד לבצקים נולדה כבר לפני שני עשורים. במהלך השנים הוא עבד בקונדיטוריה הכיר חומרי גלם רבים ולמד טכניקות וחידושים – כך נולד הברעצל של עדי ואלעד
יוני 24, 2021

לאכול בגבעתיים ולהרגיש בפאריז

בין הבולנז’רי לפטיסרי של נורית לאכול בגבעתיים ולהרגיש בפאריז The Pastry Box היא קונדיטוריה בסגנון צרפתי של הקונדיטורית נורית צ’יטיאת המציעה מגוון מאפים צרפתיים, עוגות (שמרים, מוס, ראווה), לחמי מחמצת מיוחדים בטעמים (פרמזן, בזיליקום, קצח […]
מאי 3, 2021

שיר, ליטל וקארין משחזרות את צמות השמרים של סבתא

לא רק בניו-יורק, עכשיו גם לנו יש לוין בייקרי שיר, ליטל וקארין משחזרות את צמות השמרים של סבתא המדריך המתעדכן להזמנות עוגות שמרים זה הדבר הכי טוב בעולם! שיתוף ב facebook שיתוף ב whatsapp שיתוף […]
אפריל 21, 2021

מירב והדר מזמינות אתכם לחוויה שכולה אושר

מירב והדר מזמינות אתכם לחוויה שכולה אושר “בייקאיט” – YOU CAN FAKE IT UNTIL YOU MAKE IT המדריך המתעדכן להזמנות קחו אוויר, תלבשו חיוך, תזמינו לכם או למי שאתם אוהבים שיתוף ב facebook שיתוף ב […]
אפריל 8, 2021

סושי ‘סואשי’ – יצירות אמנות

סושי. זה לא מה שחשבתם! ב’סואשי’ כל מגש הוא מיוחד, יצירת אמנות לשמה איך אני אוהבת סושי! הדגים הנאים הטריים, האורז המתקתק, המליחות של האצה, הירקות החתוכים דק – ארוחה טעימה, קלילה ומתוחכמת. מה יכול […]
מרץ 24, 2021

טירמיסו נפלא א-לה מאמתוק

טירמיסו נפלא א-לה מאמתוק חגיגת קינוחים שמיישרים… ומיישרים! מי לא אוהב טירמיסו? הקינוח האיטלקי המפורסם המורכב משכבות של בישקוטים טבולים באספרסו ומרסלה, קרם מסקרפונה עשיר ושכבה דקיקה של קקאו מעל. קינוח מושלם מתוק ומפנק. וכאן […]
מרץ 7, 2021

חוויה עוצמתית של טעמים כפי שבשר אמיתי אמור להיות

הגיע הזמן שהצרכן הישראלי יוכל ליהנות מחוויית בשר גם בארץ חוויה עוצמתית של טעמים כפי שבשר אמיתי אמור להיות אם אתם צמחונים או טבעונים, תעצרו כאן. הכתבה הזו מיועדת לקרניבורים – אוהבי בשר בלבד, ולא […]
פברואר 28, 2021

עוגיית “קוקייה” – הטעם המופלא של אמסטרדם מבלי לצאת מהארץ

עוגיית “קוקייה”  הטעם המופלא של אמסטרדם מבלי לצאת מהארץ הטעם המפורסם של עוגיות אמסטרדם – כעת גם אתם יכולים להזמין לכם משלוח של עוגיות “קוקייה” וליהנות! רותם וסער מתיתיהו, אחים מקריית אונו התמכרו לטעם המופלא […]
פברואר 26, 2021

העוגיות האורבניות של קופרמן

העוגיות האורבניות של קופרמן איך אפשר שלא לאהוב עוגיות נימוחות, רכות ועשירות? אם יש מישהו בקהל שלא אוהב עוגיות נימוחות, רכות ועשירות, זה הזמן לעזוב את החדר. איך אפשר לא לאהוב דבר שכזה? אני כבר […]
פברואר 22, 2021

קרם ברולה ומלבי נפגשים בקומבינציה

קרם ברולה ומלבי נפגשים בקומבינציה גלידוניות הסושי הנהדרות של מיה העולם מתחלק לשניים – אלה שאוהבים סושי ואלה שלא. אבל גם אם אתם שייכים לקבוצה השנייה, אני ממש ממליצה לכם לשכוח את כל מה שאתם […]
פברואר 16, 2021

הסטארט אפ של העוגיות

הסטארט אפ של העוגיות נייטקוקי, night cookie, היא חברה משפחתית של ארבעה אחים שהוקמה ב-2017 ומנוהלת כסטארט אפ. הם היו הראשונים שהשכילו להבין שיש ביקוש למשלוחים מתוקים של עוגיות חמות והיום הם חולשים על אימפריה. […]
פברואר 13, 2021

הקראק פאי של רון ועדן הוא מושחת וטעים בטירוף

הולי קראק פאי ממכר כמו סם, מושחת וטעים בטירוף גילוי נאות: אני מכורה לעוגה האמריקאית הזו וזה לא מפתיע כי מדובר באחת העוגות הכי שוות שיש. קראק פאי כשמה כן היא – עוגה ממכרת שהפכה […]
פברואר 13, 2021

משולש הזהב – מבחן הטעימות לפורים 2021

משולש הזהב מבחן הטעימות לפורים 2021 משנכנס אדר מרבין בשמחה ואין לתאר כמה שמחה עושות לי אזני המן… עם קרמל מלוח, לוטוס או חלבה, אגוזים או נוטלה, שוקולד בלגי או קרם פטיסייר ואיך אפשר בלי […]
פברואר 13, 2021

הפתעה! קופסאות ניפוץ משוקולד שוות בטירוף

הפתעה שווה בטירוף! את תואר המשלוח המפתיע אנחנו מעניקים לנופר בת ה-20 מרמת גן שהיא חיילת משוחררת. נופר מכינה קופסאות ניפוץ משוקולד שוות בטירוף! גם יפהפיות, מדוייקות ואלגנטיות וגם מספקות רגעים של כייף בהם מנפצים […]
פברואר 8, 2021

ראמן משובח לאלו שמתגעגעים ליפן

‘תום תום ראמן’ געגועים ליפן בר פנזור שיתוף ב facebook שיתוף ב twitter שיתוף ב email שיתוף ב whatsapp שני ביקורים ממושכים ביפן הפכו גם אותי למעריצה וחובבת אוכל ותרבות יפנית. אז דמיינו לכם כמה […]
פברואר 8, 2021

איטליה על קצה המזלג

פסטה דלה קזה פסטה טריה של השף משה בראל מתמחה בייצור פסטה טריה על פי מסורת איטלקית רבת שנים. במפעל המשפחתי המיוחד מיוצרים מדי יום פסטה קצרה וארוכה, רביולי במילויים שונים, ניוקי, רטבים ועוד המון […]
פברואר 4, 2021

בפיצה גראז’ פיענחו את הסוד לפיצה דקה משובחת

בפיצה גראז’ פיענחו את הסוד לפיצה דקה משובחת חורף, שוב סגר ואנחנו כרגיל תקועים בבית. מה יותר מנחם מפיצה חמה שמגיעה הביתה? ואז גילינו את פיצה גראז’ – פיצה דקה וקריספית עם תוספות ייחודיות שנעשית […]
ינואר 22, 2021

הקוקטיילים הצבעוניים המבוקבקים של גבי גרשטור יוצרים חוויה מושלמת

הקוקטיילים הצבעוניים המבוקבקים של גבי גרשטור יוצרים חוויה מושלמת עוד סגר, ועוד סגר. עוד ימים בבית בהם העבודה והזמן החופשי מתערבבים זה בזה, אין בילויים ואין אירועים חברתיים. תקופה מבאסת. אז מה ישמח לבב אנוש? […]
ינואר 21, 2021

פאן באן – ארוחת באנים מנצחת בפחות מ-15 דקות

  פאן באן – ארוחת באנים מנצחת בפחות מ-15 דקות להזמין. להכין. לאכול. ליהנות. אם אתם אוהבים לחמניות באן מאודות, מצאנו את הארוחה הכי כייפית וטעימה שיש! נעם ורותם הם חברים טובים שהקימו את העסק […]


למעבר למגזינים:

ל‘גבעתיים פלוס’הקליקו כאן

ל‘רמת גן פלוס’, הקליקו כאן 

Wisite

בניית אתרים לעסקים
Wisite - Wise Site. Wise Choice.

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!


רחוב ז'בוטינסקי 7 (מגדל משה אביב) קומה 53.

טלפון : 03-5188886 |  פקס : 03-5188887 | מייל : office@dineymishpaha.co.il

 www.dineymishpaha.co.il/


 

דילוג לתוכן