מוסף מגזין 19
12/19/2016מגזין 19
12/21/2016חויית האוכל והאלכוהול בגבעתיים ובאזור הולכת ומתפתחת. בר פנזור מסכמת את ביקוריה ומגישה לכם דווחים אובייקטיביים על המסעדות והברים הכי עדכניים באזור
איפה האוכל טעים ומיוחד? איפה לא יקרעו אתכם במחיר? איפה השירות מצויין? ומה לגבי השירותים, סמן למשהו, הלא כך?
הפסקת אוכל מגזין 18 בזוט אלור
יושבים על הבר בזוט אלור
בר פנזור
כבר אמרתי לכם כמה אני אוהבת את סצנת הברים המתחדשת בגבעתיים? כבר אמרתי. ממש תל
אביב בחצר האחורית של הבית! כששמעתי שנפתח בר חדש, ידעתי שאני חייבת חייבת לבדוק אותו! צלצלתי לחבר טוב, כזה שתמיד כיף לשתות איתו איזה קוקטייל, וחיש מהר מצאנו עצמנו ב"Zoot Allures". התיישבנו על הבר. מוזיקה טובה, חלל מרווח,
ואווירה כיפית שמזכירה משהו בין הברים של יפו לברים בפלורנטין. הפתעה חיובית. היינו במצב רוח מרומם והזמנו קוקטייל מקסיקן מיול (47₪) וקוקטייל פאלאו (49₪). כמובן שאי אפשר לשתות על בטן ריקה… ומהתפריט נבחרו: סלט בוראטה קפרזה (46₪), אומצה לורס (48₪) ובאן באן (44₪).
הברמנית שהחלה מערבבת ורוקחת כל מיני נוזלים אלכוהוליים לנגד עינינו, נראתה כמו כימאית: המקסיקן מיול היה חמצמץ ומרענן, ו
הפאלאו היה מתוק וכיפי. קוקטיילים טעימים ומושקעים בטירוף.
ואז הגיע האוכל…
סלט הבוראטה קפרזה כלל עגבניות במגוון צבעים, חומץ בלסמי מרוכז ומתקתק (״גלייז״), שמן זית וגבינת מוצרלה בוראטה. מוצרלה בוראטה היא גבינת מוצרלה אליה מזריקים שמנת נוזלית, כך שבזמן ״בציעת״ הגבינה, אמור לבקוע לו מפל של שמנת. השמנת בגבינה נשארת נוזלית יומיים-שלושה לאחר הייצור, ואחרי כן נספגת, כך שהמוצרלה הופכת למוצרלה די רגילה אבל רכה מהרגיל. לצערנו, אפקט ה״מפל״ המצופה לא קרה, והגבינה הייתה מוצרלה די רגילה, אבל עדיין היה מדובר במנה טעימה וגדולה מאוד.
מנת האומצה לורס הייתה מצוינת – פרוסות סינטה צרובה על מצע של פלפלים קלויים, עגבניות, טחינה גולמית ופטרוזיליה. הפלפלים המתקתקים הלכו מצוין עם הסינטה, והסינטה נעשתה כהלכה. מנת הבאן באן הייתה די מוצלחת גם כן – שתי לחמניות באו גדולות, גדושות בשר שבושל בבישול ארוך, מיונז, עלי ארוגולה, עגבניה וצנונית. בתפריט, מופיע במנה גם מלפפון חמוץ, שנעדר מהמנה שקיבלנו – וחבל. המנה הייתה טעימה מאוד, אבל היה חסר ״קיק״ חריף/חמוץ שיתן עניין.
צ'ייסרים על הבר
בשלב הזה האלכוהול כבר עלה לנו לראש, ויחד עם צ׳ייסר (או שניים) שהרמנו עם הברמנים, הוחלט שזה הזמן לקינוח. הזמנו כנאפה (44₪), שהיה נשמע כמו קינוח מתאים וקליל לארוחה. גבינה מעודנת ומלוחה, עטופה באטריות קדאיף פריכות ופיסטוקים. מעל הכל – יוגורט וסירופ מתוק של אפרסקים עם חתיכות אפרסק משומר. המנה הייתה טעימה, אבל היוגורט יחד עם האפרסקים קיבל קצת טעם תעשייתי. מנת הכנאפה היתה נחמדה בסך הכל, לא קונבנציונלית, אבל גם לא עולה על המקור.
Zoom allures הוא מקום שכיף לבלות בו – אווירה נהדרת, קוקטיילים טובים ואוכל טעים. יש בו מגוון בירות מהחבית (עליהן לא דיברנו), תפריט אלכוהול עשיר, ותפריט אוכל מגוון. בסה״כ, שווה ביקור.
זוט אלור – Zoot Allures
כצנלסון 67 גבעתיים
טלפון: 052-8000744