הכוכבת במשפחת אלפי – מגזין 42
07/28/2018דוד מנחם מש”ס וחיים גלרמן מההבית היהודי ירוצו במפלגה חדשה
07/30/2018שבת אסיאתית בטאיזו
הפסקת אוכל מגזין 42
שבת אסיאתית בטאיזו
שבת בצהריים, התלבטנו מה לעשות ולאן ללכת, ואז נזכרנו בעסקית הצהריים של טאיזו – ב-155 שקלים מקבלים מנה ראשונה, מנה שנייה (שזו כמו עוד מנה ראשונה), ועיקרית.
תכלס, די משתלם בהתחשב ברמת האוכל במסעדה
בר פנזור
הגענו רעבים ומיד הושבנו במרפסת הממוזגת והמקורה. בתפריט ישנן 5 אופציות למנה ראשונה (מהן שתיים בתוספת תשלום), 5 אופציות למנה שנייה (מהן שוב, שתיים בתוספת תשלום), ובתפריט העיקריות 11 מנות (מהן ארבע בתוספת תשלום).
את הארוחה התחלנו במיקס של כמה מהמנות הראשונות: הזמנו את הסלט הירוק – שכלל חסות, אנדיב, בוטנים, ואפונה שהיה מרענן, את סלט דפי השעועית – סוג של נודלס שטוחים ומלבניים שבעת הבישול מתגלגלים בתוך עצמם, עם מגוון עלים ברוטב טחינה סינית, והיה פשוט ממכר, ואת מנת טרטר הדגים – לחמניה שדומה לכזו של פריקסה, עם מיקס של דגים ולימון כבוש, המנה הכי טובה מכל הראשונות.
כל ביס היה גן עדן
לא הספקנו להגיד שטעים לנו, והגיעו כבר המנות השניות (שהן למעשה, מנות ראשונות גם כן. למה להפריד בתפריט?) – הירקות הסינים, מיקס של ברוקולי, פאק צ׳וי ופטריות מוקפצים היה נהדר עם רוטב טעמים במיוחד, ומנת הדאמפלינג השנחניזי – כיסון ממולא בלחי עגל ומרק בשר, הייתה גרסא מתקדמת ומוצלחת לשיאה-לונג-באו, כיסוי המרק הסיני.
בשלב הזה כבר היינו קצת שבעים, אבל חיכינו בקוצר רוח לעיקריות ונראה שגם המלצרית הייתה קצרת רוח, לצערינו. השולחן התחלק בין מזמיני הוינדאלו, מזמיני הבאטר צ׳יקן ומזמיני דג הלברק.
מנת הוינדאולו כללה בשר אונטריב עסיסי שבושל שעות, לצד מעיין נאן – ״פיתה״ הודית וירקות. מנה נהדרת וגדולה מאוד. מנת הבאטר צ׳יקן – עוף ברוטב של חמאה ועגבניות, שהוגש לצד אורז, הייתה אדירה. רוטב קרמי ועשיר עטף נתחי עוף עשויים היטב, לצד אורז לבן לאיזון התיבול וספיגת טעמים. מנת הדג, שהוגשה ברוטב קארי אדום לצד ביצה רכה הייתה נהדרת גם כן. הדג היה עשוי נהדר, ויחד עם הביצה והרוטב, כל ביס היה גן עדן.
שבעים למדי, לא יכולנו להתאפק והזמנו קינוחים. בחרנו בכדור מנגו – כדור של קרם מנגו עם מרמלדות חמצמצות, פצפוצי אורז פריכים והכל על גבי קרם על גבי קרם גזר וקארי שהיה בעל טעמים חזקים שלדעתנו פחות התאימו לקינוח (ואולי בכלל היה עדיף להשתמש בו במנה עיקרית?!) הקינוח השני, קינוח האננס הצלוי, שכלל גם סופגניות מסוכרות, וקרם שוקולד לבן. קינוח טעים, קליל וטרופי.
בהתחשב ברמה הקולינרית ובמגוון האופציות, ובמחירי ארוחות צהריים אחרות בתל אביב, הארוחה בטאיזו בשבת בצהריים היא שווה למדי. יש אופציות רבות לצמחונים, לאוהבי הבשר ולאוהבי הדגים, האוכל מוקפד וטעים, ובסה״כ מדובר בחוויה שווה.
טאיזו דרך מנחם בגין 23 תל אביב 03-5225005
פינת אוכל
חלל ההרפתקאות החדש של אלון שבו
השף-קונדיטור אלון שבו, שעבד כקונדיטור של חדר אוכל והשולחן, ובנה את תפריט הקינוחים של מסעדות רבות דוגמת TYO, חנך בשבועות האחרונים את החלל החדש שלו לסדנאות קונדיטוריה. בחלל, שממוקם בלב תל אביב, יערכו פופ-אפים וימי מכירה חד פעמיים של קינוחים מדהימים, לצד סדנאות אותן ילמד אלון על בסיס קבוע. בין הסדנאות, שכולן מעשיות, ניתן למצוא סדנת מקרונים, סדנאות בצק רבוך ובצק שמרים, סדנאות פטיסרי מודרני ועוד ועוד. מומלץ בחום, והמון בהצלחה לאלון!
אלון שבו, הקישון 48, תל-אביב
דסקלידס שוקולד בוטיק
רשת חנויות השוקולד הבלגית "דסקלידס", מציגה קולקציית שוקולדים לכבוד הקיץ הישראלי. בקולקציה תוכלו למצוא פרלינים בטעמים מפתיעים דוגמת פינה קולדה – פרלין ממולא מרמלדת אננס וקרם קוקוס, או לימון-ג'ינג'ר – פרלין מרציפן, מכוסה שוקולד לימון-ג'ינג'ר וממולא קרם לימון מעודן. תענוג לחיך. לצד הקולקציה, תוכלו למצוא מארזים מיוחדים לקראת ט'ו באב – ממארזי לבבות קלאסיים, ועד מארזים בהשראת הקאמה סוטרה. ניתן לרכוש בסניפי הרשת, או להזמין במשלוח עד הבית.
דסקלידס, אבן גבירול 40 תל אביב