
כניסה חופשית למוזאונים ברמת גן ובתל אביב ביום המוזאונים הבינלאומי 2025
ב 15 במאי יפתחו את שעריהם ללא עלות 22 מוזאונים ברמת גן ובתל אביב כמו גם עשרות ברחבי הארץ
בשנת הלימודים תשפ"ה, תיפתח שכבה במודל ייחודי-ארצי ברוח הספורט לתלמידים העולים לכיתה א' בביה"ס יגאל אלון. במרכז התוכנית עומדים עקרונות של טיפוח חוסן רגשי ומיומנות של גמישות מחשבתית. התוכנית הפדגוגית תתמקד במספר צירים מרכזיים – חינוך לספורט תוך למידה חוץ-כיתתית, למידה בשילוב תנועה, חשיפה לענפי ספורט שונים ומגוונים, התמצאות במרחב ומשחקי חצר, חינוך לבריאות, תזונה ואנטומיה וטיפוח מנהיגות. שיטות ההוראה יתבססו על מתודת ה– ODT, דהיינו פעילות חוץ חווייתית ומגבשת (Out Door Training).
תכנית הלימודים שיוביל בית הספר גובשה בשיתוף גורמי הפיקוח במשרד החינוך, צוות מינהל החינוך, הנוער והצעירים, והעמותה לקידום הספורט בגבעתיים. בנוסף, המדליסט האולימפי אריק זאבי סייע בייעוץ בנושא התוכנית הלימודית. מחנכי הכיתות יעברו הכשרה ייעודית על-ידי משרד החינוך והעמותה.
תכנית הלימודים של רכישת הקריאה ומיומנויות היסוד תשלב מושגים וערכים מעולם הספורט. כמו כן, בתוכנית החברתית ישולבו ערכים מתחום הספורט וכל חודש בלוח השנה יוקדש למיקוד בערך מוביל, כמו שיתוף פעולה, עבודת צוות, פירגון למתחרים והקניית היכולת להפסיד בכבוד וליהנות מהדרך הספורטיבית. ראש מינהל החינוך, הנוער והצעירים, אורית גור כהן מסבירה כי "ראינו לנכון לפתח את תוכנית הלימודים הייחודית של שכבת הספורט, מתוך הבנה שאותם כישורים ומיומנויות שילדים מפתחים דרך פעילות ספורטיבית ומשחק, יכולים לתרום להם בלימודי היסוד של רכישת קריאה וכתיבה ובתהליכי חיברות ופיתוח חוסן אישי."
במסגרת התוכנית ישולבו לאורך השנים גם טעימות מענפים מגוונים מתחום הכושר הגופני בשיתוף עמותת הספורט וכל בוקר יפתח בפעילות תנועתית קלה, לעידוד אורח חיים בריא. התכנית נבנתה כדרך חווייתית ללימוד מקצועות ולגיבוש הכיתה כקבוצה חברתית, ולא כתכנית כושר מקצועית, על מנת שתתאים לילדים וילדות בכל הרמות וגם לילדים עם צרכים מיוחדים, ולא רק לתלמידים חובבי ספורט.
כיתות הלימוד יעוצבו ויתחדשו במהלך חופשת הקיץ באלמנטים חזותיים מתחום הספורט ויצוידו במשחקים ומתקני ספורט. בנוסף, מתוכננות פעילויות והוראה חוץ כיתתית בגן רבקה ובמתקני הספורט הסמוכים לבית הספר. בתחילת השנה יתקיים יום ספורט חוויתי שמטרתו להמליץ על התאמת ענף ספורט לתלמידים ולתלמידות בצורה מיטבית באמצעות בדיקת הכישורים הפיזיים שלהם.
ב 15 במאי יפתחו את שעריהם ללא עלות 22 מוזאונים ברמת גן ובתל אביב כמו גם עשרות ברחבי הארץ
עמדת פרחים ללא תשלום למשפחות שכולות בקניון עזריאלי גבעתיים
העיר גבעתיים נערכת לעצרות, טקסים ואירועים חגיגיים עבור תושבי ותושבות העיר. רן קוניק: "השנה יותר מתמיד אנו חווים את המשמעות העמוקה של הזיכרון – וגם של העצמאות"
לקראת יום הזיכרון לשואה ולגבורה נערכת העיר גבעתיים לעצרות וטקסים
״כשאני נשאל למה רצחתי גם ילדים, אני יכול רק להשיב ב-'אני לא כזה פחדן שאשאיר לילדים שלי עבודה שאני יכול לעשות בעצמי'.״ (מתוך הקלטות הנאצים)
א|ע|ולם המשפט התביעה נגד בנק דיסקונט מסתבכת, עשרות לקוחות מצטרפים לתביעת הענק טענות חמורות לניהול לקוי של חשבונות נאמנות. 70 תובעים נוספים נגד דיסקונט בטענה שאיפשר היעלמותם לכאורה של מאות מיליוני ש"ח מכספי המשקיעים בקבוצת
מה קורה במקרים בהם ישנו מיעוט שמרגיש שהוא קופח?
תיק המוגנות העירוני הוא תיק חדש בעיריית גבעתיים והוא נבנה במטרה להתמודד עם אתגרי התקופה
לימור מרגולין-יחידי היא שופטת בדימוס, סופרת, מחזאית ודוקטורנטית לאנתרופולוגיה ● זוכת פרס ע"ש יצחק רבין למחקרי שלום, פיוס ושיתופי פעולה בין יהודים-ערבים ● נבחרה לפרויקט "מאה שנים, מאה נשים"
העתיד כבר כאן: האם הרכב שלכם חכם – או חכם מדי?
בבורסה נהוגה גישת המערכת הסגורה של מנגנוני בוררות ייחודיים לפתרון סכסוכים
התקנות החדשות בענף התיווך ייסיעו ללקוחות להבטיח שקיפות מלאה וליצור שוק נדל”ן הוגן ומסודר
גיליון חגיגי המביא את רוח הפסח, ובמרכזו משאל בקרב מובילים בתחומם על החירות האישית ומנהגי החג שלהם. הכי חשוב שכל החטופים יזכו לחירות וישובו למשפחותיהם
היערכותה לחג הפסח כוללת הגברת הניקיון ברחבי העיר ובאזורי המסחר, טיפוח המרחב הציבורי וסביבת בתי הכנסת
ביפן פריחת הדובדבן מייצגת מחד את יופיים והדרם של החיים ומאידך את היותם חמקמקים וברי חלוף
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!