
הסתיימו העבודות במקטע הראשון של רחוב בלוך
בימים אלה הושלמו העבודות במקטע הראשון של רחוב בלוך, בין רחוב גורדון לקן הנוער העובד.

לדברי אורית גור כהן, ראש מנהל החינוך, הנוער וההשכלה הגבוהה בעיר: "המהלך מבטא את האמונה שלנו שדמוקרטיה היא לא שיעור חד־פעמי אלא דרך חיים. באמצעות מערכת החינוך אנחנו מבקשים לטעת בילדים ובנוער ערכים שימשיכו איתם כל חייהם – כבוד הדדי, הקשבה, מעורבות ואחריות לקהילה."

אחד ההיבטים החדשניים ביותר בתוכנית הוא החלתו גם בגני הילדים העירוניים תחת הכותרת "צעדים ראשונים בדמוקרטיה". שותפים למהלך בגיל הרך הם מכון "שיטה" – מכון למדיניות מקומית, "המגדלור" – מרכז מקדם חינוך לדמוקרטיה ו"אזרחים קטנים" – יוזמה אזרחית לקידום ערכים דמוקרטים במערכת החינוך.
בגנים תושתת התוכנית על פעילויות חווייתיות המאפשרות לילדים לחוות דמוקרטיה הלכה למעשה. הילדים ייקחו חלק בהצבעות, שיח קבוצתי, קבלת החלטות משותפות, פרויקטים קהילתיים ויוזמות עם ההורים. הדגש יהיה על חיזוק ערכי השוויון, הכבוד ההדדי וקבלת השונה באמצעות כלים מותאמים לגיל הרך. המערכים פותחו במיוחד עבור הגנים העירוניים, ויהיו מיושמים בכל 89 הגנים בעיר, כולל גני החינוך המיוחד והחינוך הממלכתי – דתי.
במערכת החינוך היסודית והעל־יסודית יתמקדו תכני התוכנית בהעמקת המיומנויות הדמוקרטיות ובחיבור לערכים אזרחיים וחברתיים. התלמידים ייחשפו לנושאים כמו זכויות וחובות, חשיבות ההשתתפות האזרחית, דרכי קבלת החלטות, פתרון קונפליקטים ושיח מכבד. הפעילות תכלול שיעורים מותאמים, סדנאות, פרויקטים קהילתיים, מפגשים עם אנשי ציבור ויוזמות תלמידים, לצד שילוב הערכים הדמוקרטיים בשגרה הבית־ספרית – במועצות תלמידים, בפעילויות חברתיות ובאירועי שיא.
ראש עיריית גבעתיים, רן קוניק, ציין כי "תוכנית הדמוקרטיה במערכת החינוך העירונית היא אמירה חד משמעית שגבעתיים בוחרת לחנך את ילדיה לסובלנות ולשיח מכבד. באמצעות חינוך לדמוקרטיה כבר בגיל הרך ועד גילי התיכון, אנו מציידים את דור העתיד של גבעתיים בכלים הדרושים להמשיך ולבנות פה עתיד משותף, חזק וערכי לכולנו".

בימים אלה הושלמו העבודות במקטע הראשון של רחוב בלוך, בין רחוב גורדון לקן הנוער העובד.

המהלך יצא לדרך בעקבות לקחים שעלו ממבצע "עם כלביא"

נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שפורסמו לאחרונה מציירים תמונה של שוק המגורים


הונדה ZR-V רכב הפנאי הגיע לישראל כדגם היברידי, מבוסס על פלטפורמת ה=Civic
רום אלוף

הסכם התקשרות עם עו״ד דיירים בהתחדשות עירונית
מה חייבים לבדוק לפני שחותמים?

המלחמה הממושכת, הריבית הגבוהה והמחסור החריף בידיים עובדות יצרו חוסר יציבות עמוק.

"זוהי האחריות שלנו – לבנות קהילות המאפשרות לכל יחיד לצמוח, מתוך ידיעה שכולנו רקמה אנושית המרכיבה מגוון זהויות"

בעיריה משדרגים את התשתיות בגבעתיים. "יעד החברת לפיתוח גבעתיים" עם בשורה לתושבים

יוצאים לנטיעות, משתתפים בסדנאות ומלקטים צמחי תבלין בסיורי טבע עירוני

אדם גרינברג, מי שהפך לאחד מצלמי הקולנוע המשפיעים ביותר בהיסטוריה של הוליווד, התחיל כאן, באולפני גבע בגבעתיים.

"אבא היה אחד האנשים הכי מסודרים שהכרת, פשוט לא מסתדר לי שאבא היה כותב צוואה על נייר סתמי", היא אמרה

קו 705 המחבר בין גבעתיים למוקדי הבילוי של תל אביב זכה לתוספת משמעותית של נסיעות

ספירת הציפורים השנתית בחצרות הבתים ובסביבת אדם יוצאת לדרך. הציבור הרחב מוזמן לתעד ולדווח על מיני ציפורים הנצפים בסביבתו

שבוע החלל הישראלי יצוין בגבעתיים בשורה של אירועים חינוכיים וחווייתיים בהובלת מצפה הכוכבים. בשיתוף סוכנות החלל הישראלית

לוחות הזמנים לעבודות נת"ע בציר כצנלסון-ויצמן בגבעתיים במסגרת הרשת המטרופולינית מהיר לעיר

תערוכת תלמידי הסטודיו לפסיפס של עדנה שגב
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!


