
תל אביב: מעל חצי מליארד ש"ח למימון פרויקט הפינוי בינוי ברחוב קיציס
ארכימדס ואיילון ביטוח ופיננסים יעמידו מסגרות אשראי, פוליסות וערבויות לפרויקט "קיציס תל אביב" של קבוצות חג'ג-צים בשכונת הדר יוסף, הכולל 89 יחידות דיור חדשות

"יש משהו עמוק ונוגע ללב במעבר הזה – מגבולות עוטף עזה עד ללב העיר גבעתיים. ממורשת ההתיישבות אל קהילה עירונית חדשה, דרך ספר תורה שהמסע שלו התחיל לפני למעלה מ-150 שנה בצ'כיה וניצל מהשואה. זהו גשר של תקווה והתחדשות, שמשמר את זכרו של אופיר ליבשטיין ז"ל ומחבר בין עבר לעתיד." כך פתחה בדבריה אנה קיסלנסקי, מנכ"לית התנועה הרפורמית – יהדות מתקדמת בישראל.
ביום שישי האחרון (21 במרץ) התקיים אירוע הכנסת ספר תורה מרגש וייחודי בגבעתיים, לציון הקמתה של קהילה חדשה בעיר – "קהילת אופיר". הקהילה נקראת על שמו של אופיר ליבשטיין ז"ל, ראש מועצה אזורית שער הנגב, שנרצח בשבעה באוקטובר בעת שיצא להגן על תושביו.
טקס חניכת הקהילה סימל את החיבור בין קהילות ושימור המורשת של אופיר ליבשטיין ז"ל. ראש עירית גבעתיים רן קוניק וח"כ הרב גלעד קריב רב הקהילה השתתפו באירוע ביחד עם עשרות חברי קהילה מגבעתיים ומהאזור, לצד אורחים מקהילת שער הנגב ובמעמדן של משפחות שכולות שהגיעו במיוחד להשתתף בטקס המרגש.
במרכז האירוע עמד ספר התורה ההיסטורי, שנכתב באמצע המאה ה-19 בצ'כיה ושרד את השואה. הספר, שנשמר בלונדון במשך שנים רבות על ידי האיגוד העולמי ליהדות מתקדמת והגיע אל הקהילה בזכות תרומה נדיבה של משפחת שוואב מפלורידה, מצא כעת בית חדש בגבעתיים, שם הוא יהווה סמל למורשתו של ליבשטיין – אדם שהאמין בכוחה המאחד של הקהילה וברוח הפלורליזם והחוסן החברתי. על הספר נרקם הפסוק מספר ישעיהו: "אוקיר אנוש מפז ואדם הוא כתם אופיר" – כסמל לרוחו ולאופיו של אופיר.
בסקר שנערך ע״י התנועה נמצא כי 59% מהציבור חשים צורך מוגבר בתחושת שייכות קהילתית, ו-51% מדווחים על חיפוש אחר חיזוק רוחני ודתי. "הקמת הקהילה בגבעתיים היא עדות לעוצמת הרוח הישראלית ולכוחה של קהילה להתמודד עם כאב ואובדן," הוסיפה קיסלנסקי, מנכ"לית התנועה הרפורמית.
צילום: דוברות התנועה הרפורמית

ארכימדס ואיילון ביטוח ופיננסים יעמידו מסגרות אשראי, פוליסות וערבויות לפרויקט "קיציס תל אביב" של קבוצות חג'ג-צים בשכונת הדר יוסף, הכולל 89 יחידות דיור חדשות

מגדל המשרדים של קבוצת תדהר, קבוצת יוניון והימנותא מתנשא לגובה של כ-320 מטרים וכולל 78 קומותחה

רוב הציבור היהודי מעריך בחיוב את תפקוד הרשות המקומית ביישוב מגוריו. 74% מהפונים לרשות המקומית מרוצים מהשירות שקיבלו, ו-40% כבר פונים לרשות באמצעות האינטרנט

המרכז הרפואי החדש ברחוב כצנלסון יעניק שירותי רפואה לתושבי גבעתיים והסביבה; לצד פתיחתו עולה גם שאלת הנגישות והחניה באזור

הוועדה קבעה כי מדובר בהסכם פינוי בינוי ולא בעסקת קומבינציה, ולכן הפטור חל גם על הממ"דים בדירות היזם; הערר על היטל של 970,575 שקל נדחה

שלושה מגדלים בני 30 קומות ומבנה בן 10 קומות יוקמו בשכונה, במתחם השני לא יוקצו מקומות חניה בשל הקרבה לתוואי הקו הסגול

שישה בניינים ובהם 80 דירות ישנות ייהרסו, ובמקומם יוקמו שני מגדלי מגורים בני 23 קומות עם 224 דירות חדשות

חדשות העיר גבעתיים פלוס העצרת העירונית אשתקד. צילום עיריית גבעתיים גבעתיים מציינת שלוש שנים לשבעה באוקטובר העירייה תקיים במהלך אוקטובר שורת אירועי זיכרון, ובהם טקס עירוני, עמדות הנצחה, מפגש עם משפחות שכולות והקרנת הסרט "חדר

פטור מהיטל השבחה גם למסחר ותעסוקה: החלטה שעשויה לחסוך ליזמים מיליוני שקלים

"חשוב להבין שהתחדשות עירונית היא מרתון ולא ספרינט. פרויקט ממוצע נמשך שנים רבות. דווקא משום כך ההסכם חייב לצפות מראש את כל התרחישים האפשריים…"

התחדשות עירונית בעיקר באזורי הביקוש במרכז: 80.5% מהדירות שהחלה בנייתן בעקבות הריסת בניינים קיימים והקמת חדשים נבנו במחוזות תל אביב והמרכז

קבוצת שי חי וקבוצת שקד אפרים זכו במכרז דיירים לקידום פרויקט ברחובות הראובני ובר יוחאי. הבניינים הישנים צפויים להיהרס ובמקומם מתוכננות כ-80 דירות

היקף המשכנתאות שנלקחו באוגוסט ממשיך להיות גבוה, ונתוני שלושת החודשים האחרונים מצביעים על ביקוש משמעותי לאשראי לדיור. כיצד זה מתיישב עם ההאטה בשוק הנדל"ן?

42 דירות נהרסו ברחוב אדמית בדרום העיר, ובמקומן יקום מגדל בן 33 קומות ובו 118 יחידות דיור

גבעתיים: שורת הקלות בהליך קבלת תווי החנייה בעיר
ההקלות גובשו בעקבות מקרים חוזרים שבהם נתקלת העירייה במסגרת הטיפול בבקשות לתווי חנייה

הוועדה המקומית אישרה היתר להריסת בניין בן 4 קומות בשכונת ראשונים. במקומו ייבנה בניין חדש בן 8 קומות
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!


