
תל אביב: מעל חצי מליארד ש"ח למימון פרויקט הפינוי בינוי ברחוב קיציס
ארכימדס ואיילון ביטוח ופיננסים יעמידו מסגרות אשראי, פוליסות וערבויות לפרויקט "קיציס תל אביב" של קבוצות חג'ג-צים בשכונת הדר יוסף, הכולל 89 יחידות דיור חדשות

הוועדה המחוזית אישרה את הבקשה לבניית מאגר מים במצפור המרי. מתחם המאגר יפותח כגן ורטיקלי שהינו חלק מרצף הגנים שבגבעת קוסלובסקי: גן העלייה השניה, גבעת קוסלובסקי ומצפור המרי.
בגן יהיו מספר מרחבים שונים באופיים ובשימושם והכוללים את הרחבת המצפור הקיים אל עבר קו הרקיע המערבי, מערכת גנים ופינות ישיבה המלווה את הירידה לרחוב הראל ובהם גינות קהילתיות ועירוניות כיתת לימוד פתוחה ותעלת מים פתוחה ובנוסף, בתחתית המצפור, פיתוח גן משחקים לילדים. המאגר יהיה מונגש וניתן יהיה להגיע לכל מקום מחלקו התחתון או העליון. בנייתו של המאגר תחל במהלך 2025 ותארך כשנתיים.
מאגר המים של מצפור המרי הינו מתקן הנדסי המהווה תנאי להתפתחותה של העיר. הוא יהיה שקוע בתת הקרקע ויפרס על פני רדיוס של 21 מטרים ובעומק של עשרה מטרים. המאגר יוכל להכיל כ-10,000 קוב מים. לכשיוקם, יבטיח המאגר את המשך התחדשות העיר, ימנע הפסקות מים בשגרה ובחירום וישפר משמעותית את רציפות אספקת המים בעיר בכל השנה, ובכלל זה גם בימי הקיץ החמים בהם הצריכה גבוהה מהממוצע. המאגר תוכנן על ידי אדריכל הנוף רם אייזנברג והאדריכל איתי הורביץ.
"זו אחת ההחלטות הכי חשובות שהעיר גבעתיים קיבלה ב-50 השנים האחרונות, כיוון שהיא נותנת פתרון לאספקת המים בעיר בעת שגרה ובמיוחד בעת חרום. לאור הצמיחה המשמעותית בכמות התושבים בעיר, החלטת הועדה המחוזית תאפשר לגבעתיים להמשיך להתפתח ולהתחדש", אמר רן קוניק, ראש עיריית גבעתיים שמכהן גם כיו"ר ועדת התכנון והבנייה העירונית. "בגבעתיים כמעט ואין שטחים פנויים לפיתוח ועל כן החלטנו לפתח את המאגר בנקודה הגבוהה ביותר בגוש דן, עם קירוי של גינה ופארק ייחודיים לרווחת התושבים. העבודות תמשכנה כמה שנים טובות, כולל מול עיריית תת אביב שחלק מהשטח בגבעת קוזלובסקי נמצא בבעלותה. אני רוצה להודות לתאגיד מי גבעתיים על שיתוף הפעולה ההדוק בפרויקט משמעותי זה".
מהנדס עיריית גבעתיים, שגיא תמרי, הוסיף: "בניית מאגר מצפור המרי היא פרויקט הנדסי מורכב, אך אנו נחושים להוציא אותו לפועל בצורה מיטבית. בניית המאגר תתבצע תוך שימוש בטכנולוגיות מתקדמות וחסכוניות באנרגיה, תוך שימת דגש על פיתוח סביבה ירוקה מוצלת ומזמינה לתושבי העיר. היה לימון, היום עשינו לימונדה!"
הדמיה N-TRACE והאדריכלים איתי הורוביץ וריד אדריכלים

ארכימדס ואיילון ביטוח ופיננסים יעמידו מסגרות אשראי, פוליסות וערבויות לפרויקט "קיציס תל אביב" של קבוצות חג'ג-צים בשכונת הדר יוסף, הכולל 89 יחידות דיור חדשות

מגדל המשרדים של קבוצת תדהר, קבוצת יוניון והימנותא מתנשא לגובה של כ-320 מטרים וכולל 78 קומותחה

רוב הציבור היהודי מעריך בחיוב את תפקוד הרשות המקומית ביישוב מגוריו. 74% מהפונים לרשות המקומית מרוצים מהשירות שקיבלו, ו-40% כבר פונים לרשות באמצעות האינטרנט

המרכז הרפואי החדש ברחוב כצנלסון יעניק שירותי רפואה לתושבי גבעתיים והסביבה; לצד פתיחתו עולה גם שאלת הנגישות והחניה באזור

הוועדה קבעה כי מדובר בהסכם פינוי בינוי ולא בעסקת קומבינציה, ולכן הפטור חל גם על הממ"דים בדירות היזם; הערר על היטל של 970,575 שקל נדחה

שלושה מגדלים בני 30 קומות ומבנה בן 10 קומות יוקמו בשכונה, במתחם השני לא יוקצו מקומות חניה בשל הקרבה לתוואי הקו הסגול

שישה בניינים ובהם 80 דירות ישנות ייהרסו, ובמקומם יוקמו שני מגדלי מגורים בני 23 קומות עם 224 דירות חדשות

חדשות העיר גבעתיים פלוס העצרת העירונית אשתקד. צילום עיריית גבעתיים גבעתיים מציינת שלוש שנים לשבעה באוקטובר העירייה תקיים במהלך אוקטובר שורת אירועי זיכרון, ובהם טקס עירוני, עמדות הנצחה, מפגש עם משפחות שכולות והקרנת הסרט "חדר

פטור מהיטל השבחה גם למסחר ותעסוקה: החלטה שעשויה לחסוך ליזמים מיליוני שקלים

"חשוב להבין שהתחדשות עירונית היא מרתון ולא ספרינט. פרויקט ממוצע נמשך שנים רבות. דווקא משום כך ההסכם חייב לצפות מראש את כל התרחישים האפשריים…"

התחדשות עירונית בעיקר באזורי הביקוש במרכז: 80.5% מהדירות שהחלה בנייתן בעקבות הריסת בניינים קיימים והקמת חדשים נבנו במחוזות תל אביב והמרכז

קבוצת שי חי וקבוצת שקד אפרים זכו במכרז דיירים לקידום פרויקט ברחובות הראובני ובר יוחאי. הבניינים הישנים צפויים להיהרס ובמקומם מתוכננות כ-80 דירות

היקף המשכנתאות שנלקחו באוגוסט ממשיך להיות גבוה, ונתוני שלושת החודשים האחרונים מצביעים על ביקוש משמעותי לאשראי לדיור. כיצד זה מתיישב עם ההאטה בשוק הנדל"ן?

42 דירות נהרסו ברחוב אדמית בדרום העיר, ובמקומן יקום מגדל בן 33 קומות ובו 118 יחידות דיור

גבעתיים: שורת הקלות בהליך קבלת תווי החנייה בעיר
ההקלות גובשו בעקבות מקרים חוזרים שבהם נתקלת העירייה במסגרת הטיפול בבקשות לתווי חנייה

הוועדה המקומית אישרה היתר להריסת בניין בן 4 קומות בשכונת ראשונים. במקומו ייבנה בניין חדש בן 8 קומות
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!


