
גבעתיים מתייחדת עם זיכרון
השנה, יותר מתמיד, נתכנס יחד כדי להוקיר את שורדי השואה החיים בעירנו בעצרת העירונית

אירוע סיכום תכנית זמר עברי בהדרכת סטודנטים מבית הספר למוזיקה "רימון"'.
האירוע התקיים בתיאטרון גבעתיים. תכנית זמר עברי פעלה השנה בקרב שכבות ג'-ד' בבתי הספר בן גוריון, יגאל אלון, כצנלסון ושמעוני. האירוע הוקדש לזכרו של גבי ברלין ז"ל על בסיס חוברת השירים שערך והותיר לילדי ביה"ס יגאל אלון, שם לימד לפני פטירתו. בקהל נכחו גם חבריו ובני משפחתו. בת זוגו דינה לוין-פלר נשאה דברים והוקרן סרטון לזכרו.
רן קוניק, ראש עיריית גבעתיים, יזם את כניסתה של התכנית לבתי הספר לפני כשנתיים, וגם לקח חלק באירוע ביחד עם מנהלים נוספים מהעירייה.
התלמידים והתלמידות הציגו במופע שירים שלמדו במסגרת התכנית, בהם סבתא בנגב, חי, הכל פתוח, עוף גוזל, תודה ועוד. התכנית מעמיקה את החיבור של התלמידים לארץ ותולדותיה, דרך חשיפה ללחנים וטקסטים ישראליים מקוריים מכל הזמנים. חלק מהתלמידים חוזרים הבייתה ומשתפים את ההורים והסבים בשירים הנוסטלגיים שלמדו בשיעורים.
רן קוניק, ראש עיריית גבעתיים: "שיתוף הפעולה של עיריית גבעתיים עם בית הספר למוזיקה "רימון" יצר תכנית מעניינת, מרגשת וערכית אשר מחברת את תלמידי העיר לזמר העברי. אירוע הסיכום השנתי, שהוקדש לזכרו של גבי ברלין ז"ל, הדגיש עד כמה התוכנית העשירה את עולמם של התלמידים. אני רוצה להודות לתלמידים הנפלאים, לבית הספר "רימון" וכמובן לצוותי החינוך על אירוע מרגש של זמר עברי".

השנה, יותר מתמיד, נתכנס יחד כדי להוקיר את שורדי השואה החיים בעירנו בעצרת העירונית


השנה, יותר מתמיד, נתכנס יחד כדי להוקיר את שורדי השואה החיים בעירנו בעצרת העירונית

רן קוניק, ראש העיריה: "החגיגות הגדולות ליום העצמאות ה-78 יידחו, אנו נקיים אירוע גדול דומה כשיתאפשר"

פערים בפרשנות גודל הדירות משליכים על היקף התמורה ועלולים לעכב את קידום הפרויקט

כשחברותיה של צאלה, שטיפלו בהוריהן המבוגרים, אמרו לה עד כמה היא בת-מזל, צאלה התמלאה בגאווה והזכירה להן את המוטו שאמה נהגה לשנן באוזניה בכל הזדמנות, עוד מאז שהייתה ילדה קטנה: "לעולם אל תהיי תלויה באף אחד"

חודש מאי 1948, בגבעת החלמה, נחתמה הפקודה שהפכה את ההגנה ממחתרת לצבא ריבוני

עשר המשואות של גבעתיים ורמת גן
לרגל יום העצמאות, בחרנו להעניק עשר משואות לנשים וגברים מעוררי השראה שמדליקים אור בלב הערים שלנו.
בין אם הם תושבי האזור ובין אם עשייתם היומיומית היא שהופכת את גבעתיים ורמת גן למקום טוב יותר – הם הפנים היפות של הקהילה שלנו, ומזכירים לנו שיש לנו על מי לסמוך.

ב-6 באוגוסט 1945 הוטלה הפצצה הגרעינית על הירושימה ביפן על ידי מטוס חיל האוויר האמריקאי

ד"ר אוהד קרני על האיזון שבין כלכלה לסביבה, מגבעת קוזלובסקי ועד למורדות ים המלח

מהמעפילים אל הבנייה מחדש: אישה אחת, מורשת של תקומה – עדה סרני

אורי שפיר מספר על הקסם המשפחתי שמאחורי המשחקים שכולנו אוהבים

עיריית גבעתיים מרחיבה את המענה למשרתי ומשרתות המילואים והקבע ובני משפחותיהם

דגש על חוסן קהילתי, סיוע לתושבים ושמירה על שגרה וביטחון בצל המצב הביטחוני
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!


