הפסקת אוכל

חויית האוכל והאלכוהול בגבעתיים ובאזור הולכת ומתפתחת. בר פנזור מסכמת את ביקוריה ומגישה לכם דווחים אובייקטיביים על המסעדות והברים הכי עדכניים באזור

מגזין 22 הפסקת אוכל ב-

אוקינאווה לבונטין

שילוב בין מטבח יפני מוקפד לבין שמחה, תעוזה וסגנון אירוח עדכני ומשוחרר

תכף מסתיימת לה התקופה הזו בשנה שאני הכי פחות אוהבת. מחנוכה, ועד פורים, אין אף חג משמעותי עם ימי חופש וארוחות שחיתות. כך מצאתי עצמי באוקינוואה ברחוב לבונטין שבמתחם גן החשמל התל אביבי. סושי-בר צבעוני ועכשווי, אח צעיר למוסד הסושי המוערך שבנווה צדק.

על העיצוב מלא החן הופקד האדריכל בנימין ממיה (בנג’ו) ומעצבת הפנים חלי ישראלי ששילבו בין אלמנטים קלאסיים יפניים לתפיסה עכשווית ומשוחררת הכוללת שרפרפי ישיבה צבעוניים, שפע של פריטים קטנים ומנורות יפניות שמוקמו בפינות הרבות שבמקום.

הגענו ארבעה בשעות הערב, התיישבנו, וקיבלנו לידנו את התפריטים. נאמר כי מדובר בתפריט הרצה, אבל היה מדובר בתפריט של ארבעה עמודים, עמוס מכל טוב. התפריט נחצה לשני סוגים עיקריים של אוכל – תפריט הסושי, שכולל רולים מתוחכמים ומושקעים, עמוסים בכל טוב (30-48 שקלים לרול), ולמנות אסיאתיות קלאסיות ומודרניות כאחד – דים סאם, שיפודי יקיטורי (שיפודים יפנים קטנים שנעשים בגריל, תאווה לחיך), מרקים אסיאתיים, לחמניות באו ממולאות (לחמניות אסיאתיות מאודות), טמפורה וכו׳ וכו׳.

סושי על כל גווניו

כיוון שהיינו ארבעה, רעבים, עם רצון לטעום כמה שיותר, התנסינו בכמה שיותר מנות. התחלנו בגזרת האלכוהול – הזמנו 3 קוקטיילים בהמלצת המלצרית, פתיחה מצוינת לארוחה. כל הקוקטיילים היו מצוינים, אבל הקוקטייל הזוגי ״יסמין בריבוע״ הצטיין במיוחד – מתוק, עדין ומתכתב עם הארוחה.

האלכוהול פתח עוד יותר את התיאבון, והגיע הזמן לאוכל האמיתי. המנות היו מצוינות, כל אחת זורקת אותנו לאיזה ביקור קצר בטוקיו, אוסקה או קיוטו – שיפוד היקיטורי ברווז היה עשוי נהדר ועשיר בטעמו, סלט הטמפורה שכלל פילה בס במעטפת טמפורה פריכה ומגוון ירקות ועשבים, היה מרענן וקליל, לחמניית הבאו קריספי צ׳יקן הייתה נימוחה וטעימה, כזו שילדים ומבוגרים יאהבו כאחד, הסאנשיקי רול – רול פריך ומטוגן במילוי טונה אדומה, סלמון, דניס, ואספרגוס היה עשיר ועמוס כל טוב, כשהדגים היו טריים ונימוחים, והמנהטן רול, עם סלמון, טונה, מלפפון ואבוקדו, עטוף בטוביקו (ביצי דגים של דגים מעופפים) היה אלוהי.

בשלב הזה החלטנו לדבוק במסורת המזרח הרחוק, ולשתות תה צמחים בסיום הארוחה. שתינו, נחנו, ואז הבנו שאנחנו לא יכולים ללכת מבלי לסיים את הארוחה באיזה קינוח או שניים. הזמנו את הקרם ברולה מאצ׳ה (תה ירוק יפני) ואת הבנופי פאי. לקרם ברולה היה טעם עדין של מאצ׳ה, בדיוק במינון הנכון מבלי המרירות האופיינית לעודף מאצ׳ה, והוא הוגש עם קשיו קלויים ושבבי פטל מיובשים, שנתנו קונטרה לקרמיות המתקתקה. הבנופי פאי – פאי בננות חם שהוגש עם רוטב קרמל מתוק ומנחם, וקרם פרש לאיזון. פשוט מצוין.

אוקינאווה’ בלבונטין מציגה רוח חדשה המשלבת בין הקו המוקפד והמינימליסטי לתפיסה חדשה, עדכנית וצבעונית, המתכתבת עם טרנדים עיצוביים וקולינריים יפניים.

אוקינאווה

רחוב לבונטין 11,  מתחם גן החשמל, תל אביב

03-5101099

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

השלימו בבקשה את בדיקת האבטחה

Wisite

בניית אתרים לעסקים
Wisite - Wise Site. Wise Choice.