הפסקת אוכל

חויית האוכל והאלכוהול בגבעתיים ובאזור הולכת ומתפתחת. בר פנזור מסכמת את ביקוריה ומגישה לכם דווחים אובייקטיביים על המסעדות והברים הכי עדכניים באזור

הפסקת אוכל מגזין 21 ב-

ראצ’ה – חוויה גרוזינית 

התפריט של ראצ’ה נסמך על מטעמים וטעמים ביתיים ומבוסס מרביתו על מתכונים עתיקים של המשפחה, אותם הביאו מחבל ראצ’ה ההררי הידוע ביין ובקולינריה השופעת שבו.

בר פנזור

השבוע נקלעתי ביום רביעי לשדרות רוטשילד בתל אביב ולרגע הרגשתי תיירת. העפתי מבט סביב ועיני הבחינו בשלט של מסעדת ראצ’ה – מסעדה גרוזינית שמחה ושופעת בטעמים, המביאה לשולחן את אושרו ועושרו של מטבח זה. לאחר חמש שנות פעילות בירושלים, הביאה לילי בן שלום את ראצ’ה לרחוב אחד העם בתל-אביב.

הרעב הכריע ומצאתי את עצמי מתיישבת לשולחן יחד עם שלושה חברים. התפריט של ראצ’ה נסמך על מטעמים וטעמים ביתיים ומבוסס מרביתו על מתכונים עתיקים של המשפחה, אותם הביאו מחבל ראצ’ה ההררי, השוכן מזרחית לאזור הים השחור, והידוע ביין ובקולינריה השופעת שבו. ישראל שווילי, המופקד על מטבח המסעדה, יצר תפריט הנחלק לקטיגוריות של פתיחת שולחן, מאפים, קדרות ומנות גריל. שווילי מתבסס על המתכונים העוברים במשפחה מדור לדור ומביא את האוכל הגרוזיני המסורתי, עם נגיעות עכשוויות ומקוריות המתאפיינות בטעמים חמצמצים וחריפים, מגוון עשבי תיבול, רטבים קלים של אגוזים ושזיפים והרבה מאד בשר.

על השולחן חיכה לנו שוטיס פורי – לחם הבית (14 ₪) שהיה חם ופריך ובליווי רוטב רענן וחמוצים פשוט אי אפשר היה לעמוד בפניו. פתחנו ב”חצי שולחן” – 5 סלטים (128 ₪) אותם בחרנו מהתפריט העשיר: גלילות חצילים במילוי מחית אגוזים, ואזיס טולמה – עלי מנגולד ממולאים באורז מבושל ברימונים, צ’רחלי – קוביות סלק עם אגוזים וירוקים, סוקו – סלט פטריות פיקנטי וקינדזמרי עוף – רצוות חזה עוף ברוטב אגוזים. הסלטים היו נפלאים! רעננים, טעימים ומיוחדים. במיוחד אהבתי את עלי המנגולד הממולאים וקוביות הסלק הנפלאות שהיו מתובלות בחריפות מעקצצת. הוספנו והזמנו גם שלושה מאפים אופייניים למטבח הגיאורגי: צי’בוריאקי – סהרונים פריכים ממולאים בבשר בקר (38 ₪), חינקלי – כיסוני בצק ממולאים בתערובת בשרים גרוזיני קלאסי (4 יח’ 38₪) וחצ’פורי – מאפה גרוזיני ממולא בצל ועלי מנגולד (36₪). כיסוני החינקלי היו עסיסיים והמאפים פשוט תענוג. יחד עם חצי ליטר של שיכר גרוזיני – בירה עלמהשווילי מצב הרוח היה בשיאו.

בשלב הזה כבר היינו שבעים. מאוד שבעים וטובי לב, אבל התפתיתי להזמין שתי מנות עיקריות לכולנו: דואט ראצ’ה – טבעות פילה שניצלו על הגריל במידה המדוייקת בתוספת כבד אווז ורוטב תפוחים מתקתק ושלוש דלעות ערמונים קטנות ממולאות תבשיל קינואה ועשבי תיבול פיקנטי.

המלצרית החיננית שניגשה אל שולחננו עמדה על כך שנסיים ב”משהו מתוק” והמליצה על שניים: ללה – בליני גרוזיני ממולא שוקולד ואגוזים (38 ₪) ודסרטי – צלחת עם מבחר עוגיות גרוזיניות וצ’ורצחלה שהוגשו עם קנקן תה מסורתי.

בבית גרוזיני, האורח הוא מתנה ותפקיד בעלי הבית הוא להשביע את רצונם של האורחים, תרתי משמע. כך בדיוק מתנהל האירוח בראצ’ה.

למסעדה גם חדר פרטי המכיל עד 50 מקומות ישיבה ובמרכזו שולחן עץ מסיבי וארוך המשתרע על פני כל שטח החדר, בו ניתן לערוך אירועים פרטיים וחגיגות מיוחדות.

ראצ’ה

אחד העם 1 תל אביב

טל. 03-6392228

יום א’-ה’ , 12:00-00:00

יום ו’-ש’ , 13:00-00:00

ארוחות עסקיות: א’-ה’ 12:00-16:00

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

השלימו בבקשה את בדיקת האבטחה

Wisite

בניית אתרים לעסקים
Wisite - Wise Site. Wise Choice.