נפגשים במטבח עם שף ארז קומרובסקי - מגזין 18

ארז קומרובסקי, מבכירי השפים בישראל. השף שלימד אותנו שלחם הוא לא רק לבן, שחור ואחיד, האיש שהראה לנו איך אפשר לחבר טעמים שונים ומפתיעים וליצור שלמות אחת, להתחבר לאדמה ולקבל ממנה השראה. כיום הוא מתגורר במתת, שם הקים בית ספר לבישול גלילי.

לחם בצל מטוגן וגבינת עזים

לחם בצל מטוגן וגבינת עזים

החומרים:

2 כפות + 1/3 כוס שמן זית

1 בצל קצוץ דק

¾1 כוסות קמח רב-תכליתי

1 כף אבקת אפייה

1 כפית מלח ים

½ כפית פלפל שחור גרוס

2 ביצים בגודל בינוני (M)

2/3 כוס חלב 3%

100 גרם גבינת עזים קשה ולא בשלה מדי, חתוכה לקוביות או מפוררת

1 כפית זרעי פרג

אופן ההכנה:

  1. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים על להבה בינונית -נמוכה עד שהוא מקבל גוון שחום עמוק, כמעט שרוף, 30-25 דקות. מניחים בצד להתקרר.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אינגליש קייק ומרפדים אותה בנייר אפייה.
  3. מערבבים בקערה גדולה את הקמח, אבקת האפייה, המלח והפלפל השחור.
  4. בקערה נפרדת, טורפים יחד את הביצים, החלב ו-1/3 כוס שמן הזית הנותרת לבלילה אחידה.
  5. יוצקים את הבלילה לתערובת הקמח ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. מקפלים פנימה את הבצל המקורמל ואת הגבינה. מעבירים את הבלילה לתבנית ומפזרים מלמעלה את זרעי הפרג.
  6. אופים את הכיכר בתנור החם כ-50 דקות, עד שהיא מקבלת גוון זהוב וקיסם המוחדר במרכזה יוצא יבש. מניחים להתקרר בתבנית כ-5 דקות ולאחר מכן הופכים על רשת להמשך צינון.

עוגיות מסקרפונה ולימון

החומרים:

100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

100 גרם גבינת מסקרפונה

¾ כוס סוכר

1 כוס קמח רב-תכליתי

½ כפית מלח

קליפה מגוררת מ-1 לימון

אופן ההכנה:

  1. שמים בקערה את החמאה, הגבינה והסוכר ובעזרת מיקסר ידני מקציפים 5-3 דקות, עד שהתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הקמח, המלח וקליפת הלימון ומערבבים במהירות נמוכה רק עד שהחומרים מתאחדים. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר כ-½ שעה.
  2. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. בעזרת כף, מניחים בתבנית כ-6 תלוליות קטנות וגבוהות מהבצק ומשאירים ביניהן רווח של כ-3 ס”מ (הן יתפשטו בזמן האפייה). אופים בתנור כ-12 דקות, עד ששולי העוגיות זהובים. מניחים לעוגיות להתקרר בתבנית מספר דקות ומעבירים לרשת צינון. ממשיכים לאפות את יתרת העוגיות באותה צורה.

ארז קומרובסקי -צילום ארז בן-שחר

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

השלימו בבקשה את בדיקת האבטחה

Wisite

בניית אתרים לעסקים
Wisite - Wise Site. Wise Choice.