
Hongqi EHs7 – מפנק, מאד. מרווח, מאד.
הונגצ'י – ענקית הרכב הממשלתית מנסה לכבוש את ליבו (וכיסו) של הנהג הישראלי
את ה'פאנקי קאט' של 'אורה' מבית 'גרייטוול', פגשתי לראשונה בתוך מרכז קניות ענק בלב בנגקוק בשנה שעברה. כבר שם שמתי עין על המכונית החמודה עם הקימורים הנחשקים, והצבעים הפסטליים שהיו אחרים מכל מה שהסתובב בחוץ.
לא העליתי על דעתי כי תחלוף שנה וגם דגם זה יעשה עליה.
ה'אורה' מגיעה כאמור מקונצרן GWM הסיני אשר יוצא לשווקי אירופה, וישראל מהווה עבורו שוק משמעותי בשיווק המותג. 'גרייטוול' הינו יצרן וותיק עם ניסיון עצום, שהתמחה בעבר ביצור טנדרים חסונים. את ה'פאנקי קאט' עיצב מעצב נועז ומתוחכם, שרקח אשליה אופטית למראה רכב קטן, אבל בתוכו הוא גדול הרבה יותר.
רטרו עתידני
קשה להתעלם מהרכב המלא בסטייל. רכב מחייך בסגנון רטרו עתידני, וכל זאת בתכנון מראש לרכב חשמלי.
מעבר לעיצוב המיוחד, לרשות הלקוח עומדים לבחירה 28 שילובי צבע שונים, המתאימים לסגנון חייו, ואני לא מקנא בזה שיצטרך להתלבט בין האפשרויות הרבות והיפות.
אבזור ה'אורה' הוא סטנדרט פרמיום. רמת פינוק שלא מקובלת לגודל כזה, ולרמות מחיר כאלו. הרכב צוייד ברמת טכנולוגיה גבוהה, כמו עוזרת קולית חכמה, פרופיל משתמש לפי זיהוי פנים, חווית משתמש מותאמת אישית, ועוד.
רמת בטיחות גבוהה, שמקנה מקום ראשון בקטגוריה במבחן ריסוק.
בקיצור, לאחר שעברתי על מה שמספרים לעיתונאים במסיבת החשיפה שנערכה לא מזמן, קיבלתי את ה'אורה' בעלת הטווח הגדול (זו ששמה 400 פרו), למבחן דרכים מקובל.
ה'אורה' שונה לחלוטין מכל רכב שהבאתי הביתה בשנים האחרונות. עיצובה החיצוני, והפנימי שובה לב, ועין. שימת לב לפרטים עיצוביים קטנטנים ההופכים את המכלול לכזה היוצר תגובה מיידית "איזה חמודה", ומייד אחרי זה מתחילים לחפש את המקור להשוואה.
זאת חיפושית או מיני מיינור/קופר מודרנית?
והאמת שזה לא זאת, ולא זאת, ועם כל הכבוד להיסטוריה המוטורית, ה'פאנקי קאט' הזאת היא היא בעצמה.
אולי יום אחד גם היא תהיה זאת שתתן השראה לאחרים.
בהיצע באולם המכירות הצבעוני והמיוחד ברחוב אבן גבירול בתל אביב ניתן לבחור בין דגם עם סוללה קטנה המספקת טווח של עד 310 ק"מ לבין דגם המגיע עד 420 ק"מ, כאשר בין הדגמים יש חלוקה פנימית נוספת.
לוחצים וטסים
כאמור, הלקוח יכול לבחור מתוך 28 שילובי הצבעים העליזים שעושים לחתולה הזאת טוב, ורכב המבחן שמגיע בטורקיז באור השמש, וכחול בערב, עם גג לבן הוא אחד היותר יפים.
גם פנים הרכב מגיע באותו שילוב מרהיב שעושה שמחה בלב בכל כניסה לרכב.
מישהו אמר סיני?
כמו ברכבים יקרים יותר גם כאן אין כפתור התנעה וכיבוי.
מרגע שנפתחת הדלת כל שנשאר הוא ללחוץ על דוושת הבלם, לסובב את חוגת מצבי הנסיעה, קדימה (או אחורה), ולצאת לדרך.
החתולה מתגלה כנוחה גמישה וקלילה כבר במטרים הראשונים של התנועה העירונית, ומשתלבת בצורה חלקה בזרימה. התאוצה מהירה וחלקה, ובין רמזור לרמזור רואים את מבטי הסקרנות.
מזמן כבר לא טבלנו באיזה מקור מים כזה או אחר, אי לכך חיפשתי יעדים שירטיבו אותנו במידה, יפתיעו במידה נוספת, וימתיקו את הטיול באופן המושלם.
403 ק"מ חשמליים עומדים לרשותנו היום, ביציאה מגבעתיים, נראה מה נספיק איתם.
חברי המתלווים אלי, מדווחים שנוח להם ונעים, המיזוג שעובד קשה היום לא גורע במאום מהטווח החשמלי, וגם הגג הפנורמי הפתוח במלואו לא מאפשר לחום השמש לחדור פנימה, המוזיקה אופפת אותנו, וה'אורה' יוצאת בריקוד עליז בכבישים.
כאשר צריך להאיץ ה'אורה' פותחת מבער, למרות המומנט החלש יחסית למנועים חשמליים (25 קג"מ), התחושה היא כי החתלתולה יותר פנתרה מסתם חתול רחוב, וכל זה קורה ללא דרמה גדולה. לוחצים וטסים.
בסעיף הטווחים, להאצות אלו אין כל השפעה בטווח המיידי, וזאת נקודה טובה בשלל נקודות הזכות.
נסענו עם ה'אורה' לכנרת, בסביבתה ובחזרה. מעל 350 ק"מ, ולאחריהם יש לנו כמה מסקנות ברורות.
אז מה יש לנו כאן מעבר לכל הכיופים?
מכונית נאה ביותר, קלה ונעימה לנהיגה, רכה ויציבה מאד, הנהג נהנה משדה ראיה רחב, איכות בניה וחומרים סבירה ביותר, הרכב מרווח ונוח. צריכת החשמל מתונה, והאבזור הכללי מניח את הדעת.
חסר לנו חיבור של הטלפון אל מערכת המולטימדיה בכלל, ואל מערכת ניווט בפרט, וכמו באח הגדול, נמסר כי העניין יטופל במשלוחים הבאים. אני מאמין שזו בעיה קלה לפתרון היות וזה בעיקר עובר דרך תוכנה כזו או אחרת.
ותמיד בסוף אנחנו מוצאים את עצמנו בשאלה אל מי מכוונת ה'אורה' הזאת?
וכנראה כמו במקרים אחרים היא קודם במי שרוצה להיות אחר ושונה. אנשים שחיים בסטייל, אוהבים פינוק שלא בא עם תג מחיר גבוה. אנשים שיודעים כי הכדורים הסתדרו עבורם בשורה הנכונה והם רוצים לקחת את ההפתעות שיגיעו על הדרך.
לסיכום היומיים שבילינו יחדיו מצאתי את עצמי מתחבר לשיר עכשווי של ג'ין בורדו.
איך אפשר שלא להתאהב בך?
או במילים אחרות הישר מן המקורות שלנו – שם זה נאמר מפורשות.
וליהודים הייתה אורה ושמחה.
מבחן הדרך: ORA 03 FUNKY CAT 400 PRO
מנוע חשמלי 171 כ"ס.
מומנט 25 קג"מ.
צריכת חשמל (במבחן) 17.1 קווט"ש ל-100 ק"מ. קרוב מאד לנתוני יצרן.
לרכב 5 שנות אחריות ללא הגבלה כלשהי.
8 שנות אחריות לסוללה 160 אלף ק"מ.
מחיר:
138,000-165,000 ₪
דגם GT
175,000 ₪
לאתר היצרן, הקליקו כאן
. . . . . . . . . . . . . . . .
יש לכם שאלות או הבהרות לכותב ירון הולנדר? הקליקו כאן לשליחת דואר אלקטרוני
הכותב, ירון הולנדר, הוא בעל הבלוג ‘החיים שלך דבש’
הונגצ'י – ענקית הרכב הממשלתית מנסה לכבוש את ליבו (וכיסו) של הנהג הישראלי
ניסן, אשר כזכור נמצא כאן לא מעט זמן, ומגיע ממשפחה טובה ומכובדת, וארץ שיצא מוניטין מצוין לתוצריה, לא זוכה כאן לעדנה מתפרצת.
פולקסווגן נכנסה לעולם החשמלי באיחור, ומאז מנסה לתפוס את השוק.
העתיד כבר כאן: האם הרכב שלכם חכם – או חכם מדי?
האם יצרניות רכב סיניות יכולות להפוך לשחקן משמעותי בשוק רכבי היוקרה? למרות תדמית שלילית, חוסר מורשת היסטורית ורגולציות מחמירות
היו מעודכנים וקבלו את הכתבות והטורים הכי מעניינים
החדשות והחידושים, הכתבות והטורים הכי מעניינים
אירועי השבעה באוקטובר, הותירו צלקת עמוקה בחברה הישראלית ובעיר גבעתיים בפרט
אפל הציגה בסדרה 17 ארבעה דגמים: iPhone 17 Air בעל העיצוב החדש, iPhone 17, iPhone 17 Pro, iPhone 17 Pro Max
מאחורי משרת מילואים משפחה שמתמודדת לבדה: סקר חדש חושף את המחיר הכבד שמשלמות בנות הזוג והילדים בבית
איך הפכו חן ומוטי ריכטר את האהבה שלהם לפיצה לעסק משגשג – החל מהקמת הרשת בישראל וכעת גם בהולנד
איך משפיע הערת אזהרה על מיזמי התחדשות עירונית? מה שלא מגלים לכם בין השורות
יש מקומות שלא משנה כמה שנים יעברו הם שומרים על הקסם שלהם. מוזיאון האדם והחי, השוכן בלב הפארק הלאומי ברמת גן, הוא בדיוק כזה.
ראש העירייה רן קוניק על הפיכת גבעתיים לעיר חכמה, השקעה במצוינות ושיקום תשתיות ועל האתגרים הכלכליים והביטחוניים שנותרו לעיר
חייו של איציק רובין דרך עדשת ההתנדבות, שיקבל את המתנה הגדולה מכולן – אות "יקיר העיר" גבעתיים
הטעות היקרה ביותר של מוכרי דירות: ההתמכרות למחיר הגבוה כולם רוצים למכור במחיר הכי גבוה – אבל לפעמים דווקא המחיר הוא מה שמפיל את העסקה אדם גורל יועץ נדלן 18/8/2025 שתפו אִילוּסְטְרַצְיָה להמחשה בלבד: Gemini
מגזין רמת גן פלוס 135
עם בוא ראש השנה, אני מחפשת את האור ואת היופי בקהילה. הנושאים שמחברים את כל הכתבות במגזין זה הם עשייה, התמדה ותרומה. אנשים שהפכו את החלומות והרצונות
שלהם למציאות. ראש העיר רן קוניק – בחר במנהיגות ועשייה למען הציבור, איציק רובין בחר בנתינה אינסופית למען הקהילה, חן ומוטי ריכטר בחרו בהתחדשות ויזמות. שתהיה לכולנו שנה טובה, מלאה בעשייה, נתינה, ושגשוג.
עם בוא ראש השנה, אני מחפשת את האור ואת היופי בקהילה. ראש העיר רן קוניק בחר במנהיגות ועשייה למען הציבור, איציק רובין בחר בנתינה אינסופית למען הקהילה, חן ומוטי ריכטר – בחרו
בהתחדשות ויזמות. שתהיה לכולנו שנה טובה, מלאה בעשייה, נתינה, ושגשוג.
איתן ראובני,
יו"ר המועצה הדתית גבעתיים
לראש השנה עוגת הדבש האהובה לצד עוגות בשילובים מפתיעים ומרעננים, עוגיות, מאפים ברוח החג ועוגות מוס עשירות שימתיקו את החג ויעשירו השולחן החגיגי
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!