10/02/2026
10/02/2026
יום שלישי, 10 בפברואר 2026
פינת אוכל

הכי אוהבים והכי משתלם: פיצה היא מלכת ההזמנות

סקר חדש לקראת יום הפיצה הבינלאומי החל ב-9/2: פיצה – המאכל האהוב והמשתלם ביותר בהזמנת אוכל הביתה

הילה כהן

9/2/2026

שתפו:

פאפא ג'ונס, צילום: אמיר מנחם

לקראת יום הפיצה הבינלאומי, רשת הפיצריות הבינלאומית "פאפא ג'ונס" ערכה סקר אנונימי באמצעות מכון iPanel, שבחן את הרגלי הזמנת אוכל של הציבור בישראל. ממצאי הסקר מצביעים באופן חד־משמעי: הפיצה ממשיכה להוביל כמאכל האהוב והמשתלם ביותר להזמנה.

כמה פיצה אוכלים בישראל?

מהסקר עולה כי משפחה ישראלית מזמינה פיצה בממוצע כ-21 פעמים בשנה, כ־1.75 פעמים בחודש. במהלך שנת 2025 כולה הוזמנו בישראל כ-42 מיליון פיצות. בכל הזמנה אוכל הישראלי הממוצע 3.3 משולשי פיצה.

המאכל האהוב להזמנה 

כאשר התבקשו המשתתפים לבחור את המאכל המועדף להזמנת אוכל הביתה מבין פיצה, המבורגר, סושי ופסטה, הפיצה הובילה בפער ניכר:
47% בחרו בפיצה, לעומת 24% בסושי, 21% בהמבורגר ו־4% בלבד בפסטה. 4% נוספים בחרו באופציה אחרת.

מעבר לפופולריות, הפיצה נתפסת גם כבחירה הכלכלית המשתלמת ביותר. 60% מהנשאלים ציינו כי פיצה היא העסקה המשתלמת ביותר להזמנה, פי ארבעה כמעט מההמבורגר או הסושי. לשם השוואה: 15% ציינו המבורגר, 14% סושי ו־4% פסטה (7% בחרו באחר).

 תוספות, משלוח והעדפות

בגזרת התוספות יש מנצחת ברורה: זיתים ירוקים הם התוספת האהובה ביותר על הישראלים.
גם בשאלת אופן ההזמנה אין ספק, רוב מוחלט של הנשאלים מעדיפים משלוח עד הבית על פני איסוף עצמי.

גברים מעדיפים בעיקר פיצה (50%) והמבורגר (23%), בעוד שנשים מעדיפות פיצה (44%) וסושי (33%). בקרב בני 51 ומעלה הפיצה בולטת במיוחד, 70% מהם מעדיפים להזמין פיצה.

גברים אוכלים בממוצע משולש אחד יותר מנשים (3.7 משולשים בהזמנה לעומת 2.9).
צעירים עד גיל 30 אוכלים יותר פיצה ממבוגרים – 3.6 משולשים בממוצע, לעומת 3.5 בגילאי 30-50 ו-2.8 בקרב בני 51 ומעלה.
רווקים אוכלים יותר פיצה מנשואים: 3.9 משולשים בממוצע לעומת 3 בלבד.

הערים המובילות בהזמנת פיצות

בפילוח גיאוגרפי נמצאה אהבה ברורה לפיצה גם ברמת הערים. בראש טבלת ההזמנות ניצבות ראשון לציון, רחובות וגבעתיים.

הסקר בחן גם את הסיבות הרגשיות להזמנת פיצה.
55% מהנשאלים מזמינים כפינוק עצמי, 35% בשל חוסר בזמן, 30% מעצלנות, 30% עקב רעב פתאומי ו־28% לצורך חגיגה.

בקרב צעירים עד גיל 30, הסיבות המרכזיות הן פינוק עצמי (58%), רעב (37%) וחגיגה (36%). לעומתם, בני 51 ומעלה מזמינים פיצה בעיקר משיקולי זמן (41%) ועצלנות (36%).

מהנתונים עולה תמונה ברורה: הפיצה שומרת על מעמדה כמאכל המוביל בישראל – האהוב ביותר, המשתלם ביותר והפתרון המועדף לרגעים של פינוק, חוסר זמן ורעב.

*הסקר נערך ע"י רשת "פאפא ג'ונס" באמצעות מדגם אינטרנטי של מכון iPanel, על מדגם מייצג של 300 משיבים מהאוכלוסייה היהודית הבוגרת בישראל (גילאי 18+), בהתאם למכסות הייצוג של הלמ"ס.

פאפא ג'ונס, צילום: אמיר מנחם

שתפו:

המגזינים

עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס',

בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

עשו מנוי למגזין 'רמת גן פלוס',

הישארו מעודכנים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!
אל תפספסו הכתבות האהובות
יזמות ושווק נדל"ן // נטע עדני

ואדי מוסררה: עבר הירקון – עתיד ירוק

צילום: גור סלע ואדי מוסררה: עבר הירקון – עתיד ירוק ואדי מוסררה הוא שמו הקודם של נחל איילון. הוא היה שם נרדף להצפות חוזרות ונשנות בימי גשם נטע עדני 12/12/2025 בעבורי קו 63 של דן

קראו עוד »
Shape
Shape
אולי יעניין אותך
כתבות השער
Shape
Shape

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן