26/07/2024
26/07/2024
יום שישי, 26 ביולי 2024
פתרון תשבץ 4 מגזין 23
04/02/2017
ראלי סמית – מגזין 23
04/10/2017

יש דין בירושלים – מגזין 23

יש דין בירושלים

"מבחינתי לא מדובר רק בהסתפקות בלהיות ח"כית. מה רע בשאיפה להיות ראש ממשלה? הגיע הזמן ששוב תעמוד אשה בראש ותעשה פה סדר. זה יהיה שינוי אדיר בתפיסה."

נעמי לבנון-קשת

מי שנכנס בימים אלה לעמוד הפייסבוק של משרד החוץ לא יכול שלא להתקל בה: דין בינס, צעירה יפה ומרשימה מגבעתיים – שלצד חסן כעבייה, מעבירה דקה של מלים בסיסיות בעברית מול אותן מלים בשפה הערבית. הכל תחת הכותרת: 'דין וחסן מלמדים עברית'.

הפרוייקט, יוזמה מבורכת של משרד החוץ, הוא תולדה של דרישה מהשטח. ערבים ממדינות שכנות הנכנסים לאתר משרד החוץ דרך קבע, כתבו לפייסבוק שהם רוצים  ללמוד עברית מדוברת. ענף ערבית במשרד החוץ, המשוייך לאגף דיפלומטיה דיגיטלית, הרים את הכפפה ואייש את דין בינס (23) לצד חסן כעבייה, דיפלומט בכיר, בדואי וקצין (מיל.), המשמש גם דובר משרד החוץ לתקשורת הערבית.

"מדובר בסרטון-ניסיון ראשון, שאורכו כדקה ובו אני אומרת את המילה בעברית וחסן אומר אותה בערבית. אנחנו חוזרים על אותה מילה פעמיים, בצורה ברורה – כדי שהצופים-מאזינים יידעו גם איך להגות אותה נכון"

"מדובר בסרטון-ניסיון ראשון, שאורכו כדקה ובו אני אומרת את המילה בעברית וחסן אומר אותה בערבית. אנחנו חוזרים על אותה מילה פעמיים, בצורה ברורה – כדי שהצופים-מאזינים יידעו גם איך להגות אותה נכון" – מספרת דין, שבאחת הפכה ל'מיני-סלב'  – "יתכן שבהמשך הסרטונים יימשכו יותר מדקה. לפי הצורך. כרגע מתוכננים סרטונים נוספים לפי נושאים: חגים, פרחים וכו'. זהו עולם ומלואו שאפשר לפתח אותו לכיוונים רבים ושונים".

 

אף אחד לא העלה בדעתו שסרטון הפיילוט, שהופץ בעזרת אגף הדוברות, בעיתונות, כמו גם ב-YNET  ובמאקו – יזכה להצלחה כה גדולה: 123 אלף איש ואשה צפו בסרטון הראשון! שהיו לו מעל 300 אלף חשיפות, 4000 'לייקים' ו-600 שיתופים.

מבחינת העוסקים המלאכה פירוש הדבר שזה עשה 'באזז' גדול. מסתבר שיש התעניינות גדולה לא רק מצד ערבים-שכנים אלא גם מצד ישראלים ופירוש הדבר, מבחינת משרד החוץ – רווח נקי לכולם.

דין בינס נולדה וגדלה בגבעתיים. אמה אדריכלית פנים, אביה עובד בבנק הבינלאומי. יש לה אח תאום – דולב, ואח צעיר, אסיף (19). תיכון עשתה ב'תלמה ילידן במוסיקה קלאסית. ניגנה 14 שנה בקלרינט ושירתה בתזמורת צה"ל. "זה שירות מרתק. מנגנים בכל הטכסים הרשמיים וזה מרגש מאד" – היא אומרת.

"אני ואחי ניתבנו את עצמנו למקומות אחרים בחיים. אני עוד מנגנת מידי פעם, אחי התאום – ממש לא. הוא לומד מדעי המחשב בבינתחומי ואני מסיימת שם תואר בתקשורת עם התמחות שיווקית ופוליטית" – מסבירה דין.

כבר למעלה משנה שהיא עובדת משרד החוץ, בתחום הדיפלומטיה הדיגיטלית באגף התקשורת וההסברה. היא עוסקת בכל הרשתות החברתיות בעולם, בעמודי הפייסבוק הרשמיים ועוד. מסבירה שהיא וחבריה לתחום עובדים בעיקר בעברית, ערבית ואנגלית ויש גם כאלה העובדים ברוסית, ספרדית ופרסית.

"באמצע שנה ב' ללימודי, באמצעות המרכז לקריירה שמפעיל המרכז הבינתחומי, הגעתי למשרד החוץ" – היא משחזרת – "הם חיפשו סטודנטים לתחום הדיפלומטיה הדיגיטלית, בעיקר לרשתות החברתיות. התקבלנו 3 אנשים. שתי סטודנטיות וסטודנט אחד, וזאת אחרי תהליך של מיונים, ראיון ומשימה שהיתה ליצור תוכן לשלוש רשתות חברתיות, בנושא דו-קיום. מבחינתי זו משרה אידיאלית, בעיקר לסטודנטים: שליש משרה, 120 שעות שבועיות. למרות שאני נוסעת 3 פעמים בשבוע לקריית הממשלה בירושלים אני נהנית מכל רגע. עובדת עם הטופ שבטופ מבחינת אנשים. עם הרבה דיפלומטים, שכרגע הם בשירות בארץ ועובדים במשרד עד לסבב הבא."

היא עצמה מנהלת, באנגלית, שני עמודי פייסבוק: GREEN ISRAEL  העוסק באיכות הסביבה, בטכנולוגיות שונות שישראל מייצאת לעולם, במחקרים הנעשים בארץ, זאת בצד איזכורים כמו ט"ו בשבט, המשולבים בתמונות טבע יפהפיות מהארץ. עמוד הפייסבוק השני שהיא מנהלת הוא:     STUDYING ISRAEL  – המיועד לסטודנטים זרים המגלים ענין בלימודים בארץ, או כאלה שכבר לומדים כאן ומבקשים מידע נוסף.

"בעמוד הפייסבוק הזה אנחנו מפרסמים להם תכניות לימוד בינלאומיות שכל מוסד אקדמי בארץ מציע, מפרסמים ימים פתוחים, מפרסמים מחקרים שיצאו באוניברסיטאות ומיכללות, בכל התחומים"- מסבירה דין – "אנחנו רואים שיש הרבה התעניינות והחשיפה שלנו גבוהה. יש גם עניין רב מצד סטודנטים ערבים  ממדינות ערביות שונות – המגלים ענין רב בחומרים שאנחנו מפרסמים. רבים מהם גם היו רוצים ללמוד פה אך יודעים שזה בלתי אפשרי. יש אלינו פניות מאיראן, מערב הסעודית, מירדן, ממצרים וממדינות נוספות".

"כשפנו אלי, עם הפרוייקט החדש ללימוד עברית – מאד שמחתי, כי אם יש לזה ביקוש, ואם מוציאים זאת לפועל – לכבוד הוא לי לקחת בזה חלק, מה גם שאני אוהבת להיות מול מצלמה" – היא אומרת בכנות – סיכמנו מראש באיזה מלים לבחור להתחלה, לסרטון הראשון – וצילמנו. בהמשך נצלם בהדרגה ונראה לאן זה יוביל אותנו. זהו תהליך וברור לכולם שיהיה לו המשך. אני וחסן הצמד שמוביל את הפרוייקט וזה כיף. עוד פן של העבודה שלי במשרד החוץ".

בשנה הבאה היא ממשיכה לתואר שני באוניברסיטה העברית, מה שיאפשר לה להמשיך לעבוד במשרד החוץ.

חבר עוד אין כרגע. חיי חברה בהחלט יש. כשאין מבחנים – יוצאת עם חברים לבילויים, די סולידיים יש לומר כמו קפה 'זליק' בגבעתיים.

המטרה העתידית שלה ברורה לה: למצוא את מקומה בפוליטיקה. מבחינתה זה המקום הכי טבעי לה. היא רוצה לעשות שינוי ומאמינה שרק כח"כ זה אפשרי.

"יש לנו מדינה מהממת, שמתפתחת בכל תחום, שמתברכת בזוכי פרס נובל – ואני רוצה לקחת חלק במתרחש במדינה הזאת. כל עוד אני במשרד החוץ אני מנועה מכל שיוך פוליטי, אבל בהמשך אמצא את דרכי" – היא אומרת בביטחון ומוסיפה: "מבחינתי לא מדובר רק בהסתפקות בלהיות ח"כית. מה רע בשאיפה להיות ראש ממשלה? הגיע הזמן ששוב תעמוד אשה בראש ותעשה פה סדר. זה יהיה שינוי אדיר בתפיסה."

היא רוצה קריירה, ומודעת לכך שלפחות בשנים הראשונות – הקריירה היא זו שתהיה במקום הראשון, ועם זאת היא אומרת שבצד החשיבות של זו – כנראה שיגיע היום שבו תצטרך להתפשר ולעשות למען הקמת משפחה. "אבל אני לא מוותרת על קריירה. מימוש עצמי מאד חשוב לי. אני רוצה להיות מישהי בעולם הזה" – אומרת דין.

 

 

 

 

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן