11/10/2024
11/10/2024
יום שישי, 11 באוקטובר 2024
מגזין 12
06/02/2016
באה מאהבה – מגזין 12
06/02/2016

הפסקת אוכל פנזורחויית האוכל והאלכוהול בגבעתיים ובאזור הולכת ומתפתחת. בר פנזור מסכמת את ביקוריה ומגישה לכם דווחים אובייקטיביים על המסעדות והברים הכי עדכניים באזור.

איפה האוכל טעים ומיוחד? איפה לא יקרעו אתכם במחיר? איפה השירות מצויין? ומה לגבי השירותים, סמן למשהו, הלא כך?

 

פאבלה – לאכול בגבעתיים, להרגיש בריו –  – מגזין 12

בר פנזור

מוזיקה דרום אמריקאית מתנגנת ברקע, ולרגע אני תוהה אם אני בגבעתיים או בריו בברזיל. הרגע חולף סופר מהר, כשאני מביטה לצדדים ורואה בצד אחד את רחוב ויצמן, ובצד שני שלט ענק בעברית ״Favela – טעמים דרום אמריקאיים״. נו טוב, קרוב מספיק.

40באנו שניים. אנחנו מביטים בתפריט, מתלבטים מה מתחשק לנו. מרפרפים, ומחליטים על עסקית בורגר עם צ׳יפס וקולה ועסקית צ׳וריסוס עם טבעות בצל וספרייט, עם כל החריף והבצל והפלפלים שהבחור בדלפק וידא שאנחנו, עם החזות האשכנזית שלנו, אוכלים.

גם  סלט הפטריות החמות צד לי את העין. בריא באופן יחסי, וקצת שונה מכל מה שבתפריט. איזה כיף שיש פה גם אופציות לצמחונים. משלמים, הולכים לשבת בשולחן, ומחכים לאוכל. רעבים…

כעבור 3 דקות קוראים לנו לבחור רטבים ותוספות לכריכים שלנו. צ׳ימיצ׳ורי? בוודאי! עגבניות פיקנטיות? כמובן! חמוצים ושלל ירקות? תעמיס! רוטב פלפלים? יאללה! אבל אז, מזהיר אותנו הבחור שלא לשים רוטב פלפלים עם הצ׳וריסו, אבל כן עם הבורגר. יאללה סבבה, אנחנו ממושמעים, חוזרים לשולחן שלנו, ומשתגעים מהריח.

הגשה כיפית
שוב קוראים בשם שלנו, האוכל מוכן. אנחנו ניגשים לקחת את המנות, קצת מריירים בדרך… כל מנה מוגשת על משטח עץ, הכריכים עטופים יפה בנייר
ממותג, הצ׳יפס וטבעות הבצל בכלי מתכת. הגשה כיפית. בלי גינונים מיותרים. אנחנו פותחים במלאכת האכילה.

מנת הצ׳יפס גדולה מאוד ומצויינת, טבעות הבצל בשרניות עם ציפוי עבה ופריך בדיוק כמו שצריך. הבורגר, כפי שהוזהרנו מבעוד מועד בקופה, מתפרק ומפורק. גירסה ישראלית – לטינית למנת ה״סלופי ג׳ו״ האמריקאית. כריך של 200 גרם (בערך) של בשר עסיסי מתובל בעדינות, צ׳ימיצ׳ורי מלא כוסברה ורוטב פלפלים שמוסיף עניין, עגבניות עם פיקנטיות נהדרת, וג׳בטה שעוטפת הכל, רטובה מבפנים ופריכה מבחוץ. כריך הורס.

כריך הצ׳וריסוס מתפאר באותם הרטבים הנהדרים, ובבשר מתובל כמיטב המסורת הדרום האמריקאית. טעים, ממש ממש טעים!

הסלט מגוון מאוד. המון סוגי ירקות רעננים: חסה, עלי רוקט, עגבניות שרי, נבטים  וקוביות מלפפון. הפטריות, הבצל ושאר הירקות המוקפצים הונחו מעל, הם טעימים וחריפים. בצד הסלט רוטב אלף האיים, רוטב צ׳ימיצ׳ורי וג׳בטה פריכה וחמה.

אנחנו כבר שבעים מאוד. בשיר ברקע נאמר ״Estoy feliz״, ולא יכולתי להזדהות עם המשפט הזה יותר. אני שמחה. שמחה וטובת לב.

אבל איך אפשר לסיים ארוחה בלי איזה קינוח? המקום כשר, כך שהוא קצת מוגבל מבחינת הקינוחים, ואכן – רק קינוח אחד נמצא ברשימה: צ׳ורוס. בצק רבוך מטוגן בשמן עמוק, סופגניה דרום אמריקאית. יאללה, הזמנו.

5 דקות, והופ, הגיעה הצלחת. 5 חישוקים זהובים, עליהם פוזרה אבקת סוכר עם קינמון ביד נדיבה, ולצדם כוסית רוטב שוקולד.

הצ׳ורוס פריכים מבחוץ, רכים ונימוחים מבפנים, מתוקים בדיוק במידה. זה יכול היה להיות כמעט מושלם, רק שרוטב השוקולד פשוט מבאס. סירופ שוקולד מהסוג שכולנו מדלגים עליו במדף בסופר. חבל! עד עכשיו הכול היה טעים ואיכותי, ככה הרסתם עם רוטב בטעם שוקולד?

pavela2שילמנו  164 ₪ לשתי ארוחות עסקיות וסלט. הארוחות העסקיות מוגשות כל היום וכוללות: כריך, צ'יפס או טבעות בצל ושתיה קלה. אפשר לשדרג את המשקה לבירה בתוספת של 10-15 ₪. האוכל טעים, אפילו מאוד. המנות גדולות ונדיבות, המחיר הוגן. למעט רוטב השוקולד, אין לנו ממש תלונות. אין לנו ספק שנחזור לפה, רעבים עם תאווה לכריך בשר, או סתם כשיתחשק לנו להרגיש בברזיל, לפחות לכמה רגעים. אולה.

פאבלה

רח' ויצמן 39 גבעתיים

טל. 1-700-707-085, 053-9384968

כשר

שעות פתיחה:

א'- ה' 10:00 – 23:00

ו' 10:00 – 18:00

ש' 20:00 – 23:00

 

 

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן