03/09/2026
03/09/2026
יום חמישי, 03 בספטמבר 2026
חדשות העיר גבעתיים פלוס

הכירו את סגן ע׳ וסגן י' מגבעתיים
מסיימי קורס טיס מספר 184

שתפו

ביום חמישי, 23 ביוני, התקיים טקס סיום קורס טיס ״מסדר כנפיים״ מספר 184 בבסיס חיל האוויר חצרים. הטקס נערך בראשות מפקד חיל האוויר, אלוף תומר בר. שניים מהמסיימים הם סגן ע' וסגן י' מגבעתיים!

סגן ע', בן 21 מסיים את הקורס כנווט קרב.

לסגן ע' שתי אחיות ואח. אחיו של ע' הוא סמל במילואים בגיבוש קורס הטיס ואחותו הגדולה הייתה מפקדת להקת חיל האוויר בשירותה הצבאי. אמו (49) היא מפיקה בכירה בתקשורת ואביו (50) קצין בימ"מ. סגן ע' היה חניך בתנועת הנוער "הנוער העבד והלומד" ובבית הספר התיכון "קלעי" הרחיב את המגמות פיזיקה והיסטוריה. בזמנו הפנוי אוהב לשחק כדורגל, להיפגש עם חברים ולעסוק באומנויות לחימה.

סגן ע' מספר: "ידעתי מאז ומתמיד שאעשה משהו משמעותי, תמיד רציתי לשרת שירות קרבי וכשהגעתי לקורס התחלתי לאהוב את זה והמוטיבציה שלי רק עלתה". סגן ע' הבין שהוא רוצה להיות צוות אוויר בשלב הראשוני של הקורס: "כבר בשלב הראשוני הבנתי שזה מה שאני אוהב לעשות, אני עושה את התפקיד שלי כנווט ומבין את גודל האחריות"."קחעי"

סגן י', בן 23, מסיים את הקורס כטייס מסוקים.

לסגן י' אחות גדולה שמשרתת כקצינה בחיל האוויר בצריפין ואחות קטנה בחיל הים, אמו (52) מורה לרובוטיקה ואביו (56) עובד בתעשייה אווירית. לסגן י' שני בני דודים שהם צוותי אוויר, אחד טייס מסוקים גם כן, בטייסת 124 שבפלמחים ובן דודו השני, נווט במילואים בטייסת 133 שבתל נוף. סגן י' היה חניך ומדריך בתנועת הנוער "הצופים" עד סוף התיכון ומשם המשיך באותה המסגרת לשנת שירות בשבט "צופים" בצפון, שם ליווה עולים חדשים מאתיופיה בתיכון ובמרכז נוער. סגן י' למד בבית הספר התיכון במגמות פיזיקה ורובוטיקה. בזמנו הפנוי אוהב לטייל, לנגן בגיטרה ולבלות עם חברים.

סגן י' לא תמיד חלם להיות צוות אוויר: "התחלתי את המיונים ועם הזמן, הרצון להיות צוות אוויר התגבר". הוא הבין שזה המקום הנכון עבורו בהסבה למגמת מסוקים, הוא מספר: "ברגע שהתחלתי לטוס על מסוקים, הבנתי שאני אוהב ונהנה לטוס, אני נמצא במקום שאני צריך ורוצה להיות".

חוויה שזכורה לו במיוחד מהקורס היא הטיסה הראשונה במסוק: "אני זוכר שסיימתי את הטיסה עם חיוך ענק, נהניתי בטיסה הזאת יותר מכל חוויה אחרת שהייתה לי בקורס עד עכשיו".

גאים בכם, בהצלחה בהמשך!

עשו מנוי למגזין, ועכשיו בחינם!

היו מעודכנים וקבלו אם הכתבות והטורים הכי מעניינים

חדשות העיר גבעתיים פלוס
המגזינים

עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס',

בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

עשו מנוי למגזין 'רמת גן פלוס',

הישארו מעודכנים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!
אולי יעניין אותך
12/10/2025

הדרך הבטוחה לעסקת נדל"ן: בוחרים במקצועיות של לשכת המתווכים

שוק הנדל"ן הוא זירה סוערת, שילוב של סכומי עתק, חוסר ודאות ואמוציות. כדי להבטיח את הצלחת העסקה שלכם, חשוב לבחור באיש מקצוע בעל סטנדרטים גבוהים של ידע, אתיקה ואחריות – מתווך חבר לשכה הוא הסטנדרט הגבוה ביותר
06/20/2022

חקלאות העתיד אצלכם בבית!

HyGreens מזמינה אתכם לקחת חלק בחקלאות העתיד ולגדל את הירקות שלכם בעצמכם בעזרת מערכות הידרופוניות מעוצבות ומותאמות אישית – כל מה שצריך כדי לחיות אורח חיים בריא ואקולוגי, מבלי להתאמץ ומבלי לצאת מהבית.
03/22/2022

אם חוויתם אחד מהגורמים המצויינים מטה, בואו להיבדק!

הקורונה עדיין פה… האם היא גרמה לכם נזק? לא בדיוק מה שרציתם "לראות"… תקופת הקורונה מאוד מאתגרת עבורנו בכלל ועבור העיניים שלנו בפרט. המגפה העולמית השפיעה על אורח החיים שלנו וכמובן גם על העיניים. עטיית […]
03/15/2022

מכינים משלוח מנות לפורים? הנה הפתרון עבורכם

מכינים משלוח מנות לפורים? הנה הפתרון עבורכם סטארטאפ ישראלי המאפשר לשלוח משלוחי מנות מתוקים ומלאים בכל טוב תוך שעה, והמשלוח חינם! שיתוף ב whatsapp שיתוף ב email שיתוף ב facebook שיתוף ב twitter  לאור הצלחתה […]
אל תפספסו הכתבות האהובות
חדשות הנדל"ן דן

קריית אונו: היזם לא גילה לדיירים את השינוי – הממונה קבעה שהופרה חובת הגילוי

החלטת הממונה על פניות דיירים ברשות הממשלתית להתחדשות עירונית עוסקת בפערים בין דירות התמורה בשני בניינים במתחם ברחוב לוי אשכול. נקבע כי הבדל של שתי קומות והיעדר נוף מהווים שינוי שאינו זניח, וכי היה על היזם ליידע את בעלי הדירות באופן ברור ומפורש

קראו עוד»
המומחית רוית סיני

לא משנה מי היזם – משנה איך ההסכם

הערבויות, מנגנוני ההגנה, חלוקת ההוצאות וסמכויות נציגות הדיירים הם שיקבעו אם פרויקט ההתחדשות יהפוך להזדמנות גדולה, או לסיכון יקר. כך תדעו מה חייב להופיע בהסכם לפני שחותמים

קראו עוד»
התחדשות עירונית

חוק שיקום נזקי המלחמה נכנס לשלב המעשי: השומות יועמדו לרשות בעלי הדירות

בעלי דירות בנכסים שנפגעו מטילים ונמצאים במתחמים שהוכרזו לשיקום יוכלו לקבל את השומות שערך השמאי הממשלתי הראשי, ולבחור בחלופת ה-Buyout – קבלת תמורה כספית עבור זכויותיהם, במקום להמתין להקמת דירה חדשה במסגרת פרויקט השיקום.

קראו עוד»
התחדשות עירונית

החזון שנגנז של תל ליטוינסקי

״כשאנו עומדים בפינת רחוב ספיר ברמת גן, על התפר, שבין שטחי אוניברסיטת בר-אילן, שיבא ורמת אפעל, המפגש עם השלט אינו רק פרק בהיסטוריה. הוא שיעור חשוב בתכנון עירוני ובזיכרון מרחבי״

קראו עוד»
Shape
Shape

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן