השילוב בין ישן לחדש, הנוף לים, האוכל המצוין. הכי קרוב לחו״ל, פה על ידנו. אז אחרי יום טיול מוצלח למדי שכלל שוטטות בעיר, בשוק ובטיילת, נהיינו רעבים בטירוף והחלטנו לנסות את התפריט החדש של בית קנדינוף השוכן בבניין עתיק במרכז יפו משמש מרכז לאמנות עכשווית, יצירה, ותרבות.
התפריט החדש המושפע מהמטבח היפואי והים תיכוני, מחולק לשלוש קטגוריות עם מחירים נגישים ברוח התקופה – מנות ב-30 ₪, 50 ₪, ו-70 ₪ לצד מחירים נוחים גם בגזרת האלכוהול – קוקטיילים ב-35 ₪, בירה ב-15 ₪, ובקבוק יין הבית אדום/לבן ב-79 ₪.
התחלנו בשני קוקטיילים מצוינים וקלילים שהיו סיפתח מצוין לערב – herb garden ו-Tropicana. משם, המשכנו למנות הפתיחה: בייגלה זרעי שומר שנאפה בתנור אבן והיה מהפחמימות הטעימות שאכלנו לאחרונה, לצד קרם שרי אלוהי, קרם לימון כבוש ממכר, זיתים נהדרים וטחינה מצוינת; פרחי כרובית עסיסיים ברוטב יוגורטחינה, עם עשבים טריים קצוצים, לימון ושאלוט מוחמץ – מנה מרעננת וכיפית; רצועות זוקיני במעטפת פריכה, שהוגשו על ממרח סקורדליה קרמי ועשיר (ממרח שקדים ושום) שהוכן יחד עם קרם דלעת. כל המנות היו גדולות ומפנקות.
ממנות הביניים התענגנו ממנת הסשימי דג לבן על מצע של סלט של זוקיני טרי, רוקט, מלפפון, כוסברה וצי'לי. הדג היה טרי ונימוח, ויחד עם העשבים הטריים כל ביס הרגיש פיצוץ של טעמים קיציים! מנה נהדרת, במחיר מאוד הוגן – 50 ש"ח.
החלטנו שאי אפשר לוותר על קינוח ובהמלצת המלצרית הנהדרת שלנו, בחרנו בקראק פאי, שהוגש עם גלידת יוגורט תורכית, רוטב קרמל מלוח וטימין – גלידה היוגורט החמצמצה עם הקראק פאי המתוק והרוטב המתוק-מלוח הפכו כל ביס למאוזן ומושלם, סיום נהדר לארוחה נהדרת.
ודבר אחרון – במיוחד בתקופה הזו, שעולם התרבות כמעט מושבת, במקום מוצגת תערוכת אמנות חדשה המאגדת עשרות אמנים ואמניות שפועלים כיום בארץ בתחומים וחוגים שונים.
התפריט החדש של בית קנדינוף הוא כל מה שצריך – אוכל טוב ומדויק, במחירים הוגנים וכל זה באווירה נהדרת עם שירות מצוין. מה אתם עדיין עושים פה? רוצו לבית קנדינוף!
בית קנדינוף, הצורפים 14, טל: 03-6502938
למעבר למגזינים:
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!