
פריחת הדובדבן במטעי עין זיוון בגולן בשיאה
ביפן פריחת הדובדבן מייצגת מחד את יופיים והדרם של החיים ומאידך את היותם חמקמקים וברי חלוף
אנסמבל סולני תל אביב יפתח את העונה ב-28 בנובמבר בהיכל התרבות בקונצרט פתיחת העונה. הטקסט הוא של צביקה ניר, עורך דין ותושב רמת גן, סופר ומשורר ויו"ר אגודת הסופרות והסופרים העברים בישראל. המוזיקה היא של אלכס וסרמן.
זוהי קנטטה חילונית לסופרן, מקהלה ותזמורת האנסמבל. הטקסט שכתב ניר לפני שנים רבות הפך לנבואה שהגשימה את עצמה לאחר אסון ה-7 באוקטובר ולאור המצב בארץ. הרעיון היה של המלחין וסרמן שבפגישה משולשת בינו לבין ניר והמנצח ברק טל, הציע להלחין כמה טקסטים שכתב צביקה ניר למקהלה ולתזמורת. הטקסים נבחרו על רקע המצב בארץ וכתגובה לניסיון ההפיכה המשטרית, כשבמהלך העבודה על היצירה אירע אסון ה-7 באוקטובר והכל קבל משמעות נוספת.
הטקסטים מדברים על אסון אישי, מות אחיו של צביקה ניר במלחמת יום הכיפורים, אסון לאומי- קולקטיבי שהתרחש 50 שנה אחרי, ואקזיסטנציאליסטי.
"לאסוני, אחי הצעיר והיחיד נפל במלחמת יום הכיפורים. אני שגיליתי את דבר נפילתו בישרתי להורי. מאז ועד היום דמי אחי זועקים ומדברים אלי מן האדמה"- אומר ניר על יצירתו בת 5 הפרקים – "שנים רבות אני חי בתחושה שמשהו רע עובר על המדינה והחיים בה, ושעתידה מוטל בספק. השתמשתי בצורה של 'נבואה' שאין לה נביא אך בחרתי בכותרת 'משא האדמה' על בסיס הפסוק מישעיהו י"ג 1: 'משא בבל אשר חזה ישעיהו בן אמוץ', תוך שילוב פסוקים ודימויים של נביאים שונים. ה'משא' קבל רלבנטיות ומשמעות חזקה אחרי המלחמה".
ביפן פריחת הדובדבן מייצגת מחד את יופיים והדרם של החיים ומאידך את היותם חמקמקים וברי חלוף
10 המקומות המומלצים ביותר בניו יורק שאסור לפספס:
האם חגיגת המחירים של החברות הישראליות על גבם של הצרכנים לקראת סיום?
בשנת 1989 ייסד בירושלים את בית הספר סם שפיגל לקולנוע וטלוויזיה, שהיה למפעל חייו
שיכון 'קופת חולים' בגבעתיים הוא אחת השכונות הייחודיות בגבעתיים, המספרת את סיפורה של 'עיר הפועלים'. שכונה היא 'קיבוץ בעיר'
ניסן, אשר כזכור נמצא כאן לא מעט זמן, ומגיע ממשפחה טובה ומכובדת, וארץ שיצא מוניטין מצוין לתוצריה, לא זוכה כאן לעדנה מתפרצת.
"הסוד הקטן של הכדורסל הישראלי: כשיענקלה רוזן שיתף פעולה עם אריק איינשטיין בהפועל תל אביב לפני שהפך לאגדה"
סדרת כתבות שתחשוף את הסודות, הסוגיות והפרטים הנסתרים בהצעות ובהסכמים
חדשות העיר גבעתיים פלוס צוות עיריית גבעתיים מקבל את אות הנשיא שנה שלישית ברציפות: גבעתיים במקום הראשון במדד הגאווה הארצי מדד הגאווה מפורסם מדי שנה על ידי האגודה למען הלהט"ב מערכת Gplus שתפו עיריית גבעתיים
רמת גן פלוס 132, גיליון עם יענקלה רוזן ואריק איינשטיין, אבי זילברמן שהיה חבר אמיתי ומנטור לכל מי שהכירו ה'הסחלבטיס' -הספר של תלמידי סחל"ב
המכונית החדשה מחדשת את שושלת כלי הרכב הספורטיביים והפתוחים של מותג MG הבריטי שנרכש ע"י הסינים ב-2005
תלמידי שכבת ה' בסחלב משיקים ספר פנטזיה ימי עוצר נשימה
גבעתיים תציין את חודש הגאווה תחת הכותרת: "כל גווני האהבה", כותרת אשר מביעה המחויבות העירונית לערכי השוויון, הסובלנות וקבלת האחר.
חג שבועות בפתח, והקונדיטוריות ברחבי הארץ לובשות גבינה. יצאנו לבדוק את הקולקציות החדשות לחג – וחזרנו עם בטן מלאה ולב שמח
מדד ההון האנושי של משרד הפנים בודק את תפקודן של הרשויות המקומיות במספר תחומים חיוניים
בעקבות בקשה לאישור תובענה ייצוגית בטענה לקיומה של תקלה סדרתית ברכבי הדיזל במערכת שנועדה להפחית את זיהום האוויר
האגף לשירותים חברתיים בעיריית גבעתיים השיק תוכנית חדשנית וייחודית – "פורשים בשיא" – תוכנית המיועדת לתושבים בתקופת הפרישה מהעבודה ואחריה
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!