26/07/2024
26/07/2024
יום שישי, 26 ביולי 2024
מגזין 17
11/16/2016
טל רמון – מגזין 17
11/18/2016

הפסקת אוכלחויית האוכל והאלכוהול בגבעתיים ובאזור הולכת ומתפתחת. בר פנזור מסכמת את ביקוריה ומגישה לכם דווחים אובייקטיביים על המסעדות והברים הכי עדכניים באזור

איפה האוכל טעים ומיוחד? איפה לא יקרעו אתכם במחיר? איפה השירות מצויין? ומה לגבי השירותים, סמן למשהו, הלא כך?

OCD TLV  – מגזין 17

הסטארט-אפ הקולינרי של רהב

בר פנזור

osd-tlv1

קטונתי מלספר לכם על הדינאמיות בסצינת המסעדות בתל אביב – עשרות מסעדות נפתחות ונסגרות בכל יום, לכל אחת מטבח, ״וייב״, וקונספט אחר. ועדיין, בשורה התחתונה, רובן ככולן אותו הדבר; אנחנו מזמינים את המנות הישר מהתפריט, ואלו מגיעות לשולחן תוך התמהמהות קלה, כזו שמאפשרת לנו לנהל שיח, אבל לא למות ברעב. אנחנו אוכלים, משלמים, והופ הביתה.

לא בכדי, ערוצי הטלוויזיה מלאים בתוכניות שסוקרות את העולם הקולינארי. הרי מי לא מצא עצמו יושב אל מול הטלוויזיה, בוהה בתוכניות האוכל, ומתחיל פתאום לרייר? כל התוכניות האלו מונעות מהסקרנות שלנו לראות ולהכיר את האוכל שלנו – מרכיבים, טעמים וטכניקות.

"חוויה חדשה"

רז רהב הוא סטארטפיסט קולינרי, שמנסה לשבור את המוסכמות, ולייצר ״חוויה חדשה״ במסעדת OCD. 19 סועדים יושבים סביב המטבח עצמו, וזוכים לראות צוות מיומן צולה, חותך ומצלחת הכל לנגד עיניהם. תוסיפו לעניין שימוש בטכניקות מתקדמות, מנות מורכבות ואוכל מאוד מאוד טעים, וקיבלתם מתכון מנצח לחוויה. כזו שגם אם תרצו, תתקשו לשחזר בבית.fullsizerender-1

דמיינו את OCD כך: הזמנתם מקומות מראש, התלבשתם יפה, ויצאתם לדרך. הגעתם, ונכנסתם לחלל הגדול והמעוצב עם התקרות הגבוהות. מולכם, מטבח מצויד ומאובזר, מסביבו בר ארוך בצורת ח׳ ו-19 מקומות ישיבה. עבור הגברות שביניכן, אפילו וו לתליית התיק יש תחת הבר לצד הכסאות (מי שתכנן את המקום, פשוט חשב על הכל). תפריט שתייה מונח לצד הצלחת, אבל העדר תפריט האוכל יבלוט – אין תפריט ממנו תוכלו להזמין מנות, הקונספט הוא ״פיקס מניו״ – תפריט שנקבע מראש בסכום קבוע. הסועדים זוכים לקבל ארוחה של 9 מנות (+כמה מנות ביניים) שמשתנות מפעם לפעם, ונעשות כולן אל מול עיניכם. מדובר בתהליך מהפנט של ממש. אפילו להכנס למטבח, ולראות מקרוב את רז מניח את עלי המיקרו עם הפינצטה הענקית שלו על כל צלחת וצלחת, תוכלו לראות. כל מנה, שיש לטעמי לכנותה ״יצירת אומנות״ גם מבחינת הטעמים, וגם מבחינה ויזואלית, מוגשת תוך התחשבות מלאה בסועדים ובהעדפות האישיות – צמחוניים? לא אוהבים דגים? לא אוכלים גלוטן? אין בעיה. המנה תשונה במיוחד בשבילכם. ואילו חשבתם שאחרי כמה מנות, כבר תתחילו להשתעמם – הרי ששגיתם. מדובר במשחק של מרקמים, טכניקות וטעמים שנרקם אל מול עיניכם, ויוצר עניין ויזואלי, אושר בפה, ואנחות קלות של הנאה והתמוגגות – הבשר הנימוח שבושל זמן ארוך הוגש על גבי סוג של טוסט פריך שספג טעמים בהצטיינות, לקינוח ה״ענן״ הונילי שבושל בואקום הצטרפו גבינת עזים מלוחה ורוטב קרמל צ׳ילי חריף שנתנו איזה ״קיק״ בפה. אפילו הלחמניה המטוגנת שמולאה בגבינה, והפכה למשהו בין סופגניה לבייגל אמריקאי, הפכה לקלילה, הודות לניחוח הלימוני ולביצי הסלמון שהצטרפו. כל מנה שמוגשת מזכה אתכם בביקור של אחד מהצוות, שיתאר את המנה ומרכיביה, ואם תרצו, אפילו הסבר יותר מפורט תהליך העשייה ומתכון.

חוויה קולינרית מהפנתת

ואז, מגיע הביס. ואוי, איזה ביס זה. כל מנה, יותר טעימה מקודמותיה, וגורמת לכאב לב קטן כשנוחתת ההבנה שהצלחת ריקה. וכך מגיעות להן עוד ועוד מנות, כשהארוחה מורכבת ממנות ראשונות, עיקריות וקינוחים.fullsizerender-5

OCD היא לא ״עוד מסעדה״ בנוף התל אביבי. היא חוויה קולינרית מהסוג הטוב ביותר – כזו שהופכת את ה״יציאה למסעדה״ ליותר מאשר סתם להזמין-לדבר-לאכול-לשלם, או לבילוי שמגיע אחרי הבילוי. OCD הופכת את הארוחה למופע מרתק, בילוי ממכר בפני עצמו, אליו תמצאו עצמכן חוזרים שוב, ושוב, ושוב. (והאמינו לי, אני מדברת פה מניסיון)

בכל אחד מימי ראשון – שישי מתקיימות שתי ארוחות ערב (19:00, 21:30, 280 ש"ח) ואחת לחודש מתקיימות ארוחות בראנץ ביום שישי ובשבת (11:00, 13:00, 15:00, 150 ש"ח). יש להזמין מקומות מראש.

OCD TLV

תרצה 17 תל אביב

טל. 03-556-6774

 

 

  

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן