לחם בצל מטוגן וגבינת עזים
לחם בצל מטוגן וגבינת עזים
החומרים:
2 כפות + 1/3 כוס שמן זית
1 בצל קצוץ דק
¾1 כוסות קמח רב-תכליתי
1 כף אבקת אפייה
1 כפית מלח ים
½ כפית פלפל שחור גרוס
2 ביצים בגודל בינוני (M)
2/3 כוס חלב 3%
100 גרם גבינת עזים קשה ולא בשלה מדי, חתוכה לקוביות או מפוררת
1 כפית זרעי פרג
אופן ההכנה:
- מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים על להבה בינונית -נמוכה עד שהוא מקבל גוון שחום עמוק, כמעט שרוף, 30-25 דקות. מניחים בצד להתקרר.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אינגליש קייק ומרפדים אותה בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה גדולה את הקמח, אבקת האפייה, המלח והפלפל השחור.
- בקערה נפרדת, טורפים יחד את הביצים, החלב ו-1/3 כוס שמן הזית הנותרת לבלילה אחידה.
- יוצקים את הבלילה לתערובת הקמח ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. מקפלים פנימה את הבצל המקורמל ואת הגבינה. מעבירים את הבלילה לתבנית ומפזרים מלמעלה את זרעי הפרג.
- אופים את הכיכר בתנור החם כ-50 דקות, עד שהיא מקבלת גוון זהוב וקיסם המוחדר במרכזה יוצא יבש. מניחים להתקרר בתבנית כ-5 דקות ולאחר מכן הופכים על רשת להמשך צינון.
עוגיות מסקרפונה ולימון
החומרים:
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
100 גרם גבינת מסקרפונה
¾ כוס סוכר
1 כוס קמח רב-תכליתי
½ כפית מלח
קליפה מגוררת מ-1 לימון
אופן ההכנה:
- שמים בקערה את החמאה, הגבינה והסוכר ובעזרת מיקסר ידני מקציפים 5-3 דקות, עד שהתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הקמח, המלח וקליפת הלימון ומערבבים במהירות נמוכה רק עד שהחומרים מתאחדים. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר כ-½ שעה.
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- בעזרת כף, מניחים בתבנית כ-6 תלוליות קטנות וגבוהות מהבצק ומשאירים ביניהן רווח של כ-3 ס"מ (הן יתפשטו בזמן האפייה). אופים בתנור כ-12 דקות, עד ששולי העוגיות זהובים. מניחים לעוגיות להתקרר בתבנית מספר דקות ומעבירים לרשת צינון. ממשיכים לאפות את יתרת העוגיות באותה צורה.
ארז קומרובסקי -צילום ארז בן-שחר