13/02/2025
13/02/2025
יום חמישי, 13 בפברואר 2025

גם אתם התאהבתם בשטרודל תפוחים?

היום, 17/6, חוגגים את יום השטרודל תפוחים
פינוק טעים ופירותי המורכב מבצק טעים המקיף תפוחים מתוקים וטבעיים

שטרודל תפוחים הוא פינוק טעים ופירותי המורכב מבצק טעים המקיף תפוחים מתוקים באופן טבעי. זו מנה מענגת שלרוב אוכלים אותה כקינוח אבל יש אנשים שבוודאי מועלים במוסכמה וגם נהנים ממנה כמאפה לארוחת בוקר.

לדברי אנשים מסוימים, כל יום צריך להיות יום 'Apfelstrudel' – בשמו האוסטרי הראוי, אך לא משנה איך תקראו לקינוח האהוב, הגיע הזמן ללמוד על ולחגוג את יום שטרודל התפוחים!

מנה שכנראה מתוארכת לתקופת ימי הביניים, שטרודל תפוחים מורכב מפרוסות תפוחים, קינמון, סוכר וצימוקים (לפעמים, אבל לא תמיד). מרכיבים אלה עטופים בשכבות פריכות של מאפה שמתנפחות כשנאפות בתנור. שטרודל התפוחים מוגש לעיתים קרובות עם קורטוב אבקת סוכר וכמות נאה של קרם, והוא תצוגה טעימה של אוכל נחמה במיטבו.

פירוש המילה "שטרודל" בגרמנית היא "מערבולת", שם המתאר באופן הולם את הדרך בה שכבות המאפה נוטות להקיף את המילוי.

אף על פי שאנשים רבים חושבים שהמנה המתוקה הזו היא ממוצא גרמני, שטרודל תפוחים היא למעשה מנה אוסטרית, שמקורה בוינה. למעשה, המתכון המקורי לשטרודל תפוחים, משנת 1697, נכתב בכתב יד בספר בישול וינאי ונותר עד היום בספריית העירייה של וינה.

גרסאות רבות של מאכל מסורתי זה החלו להופיע לאורך השנים. למעשה, כמעט לכל משפחה באוסטריה יש מתכון משלה לשטרודל תפוחים! כיום אוכלים סוגים שונים של שטרודל, כולל: שטרודל גבינה, שטרודל משמש, שטרודל פרג או אפילו שטרודל תרד מלוח!

ככל הנראה כל הגרסאות הללו הן מהנות וטעימות, אך כל אלו תמיד מצביעים על הקלאסיקה האייקונית שנחגגת ביום זה: Apple Strudel Day.

שטרודל תפוחים

מלית תפוחים

20 גרם חמאה

1/2 כוס סוכר

5 תפוחי עץ (רצוי גרני סמיט) גדולים

1 כפית גדושה קינמון טחון

1 כף קורנפלור

2 כפות מיץ לימון

בצק

6 עלי בצק פילו קפוא

100 גרם חמאה

4-5 עוגיות חמאה או ביסקויטים

אופן ההכנה

מפשירים את בצק הפילו ובינתיים מכינים את מלית התפוחים: ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הסוכר, הקינמון ואת התפוחים החתוכים לקוביות ומערבבים. מבשלים על אש בינונית כ-5 דקות או עד שהתפוחים מתרככים. ממיסים את הקורנפלור במיץ לימון, מוסיפים לתערובת ומבשלים עד שהנוזלים במחבת מסמיכים. שמים את התערובת בצד על מנת שתתקרר.

מניחים עלה פילו אחד על נייר אפייה ומברישים אותו בחמאה מומסת (אפשר גם לרסס בספריי שמן) מפזרים עליו מעט פירורי עוגיות/ביסקויטים ומכסים בעלה נוסף. חוזרים על הפעולה עד העלה האחרון ומברישים שוב בחמאה מלמעלה. מפזרים על החמאה המומסת את יתרת פירורי העוגיות.

מניחים את מלית התפוחים (לאחר שהתקררה) על השליש התחתון של הבצק ומגלגלים לקבלת רולדה. מעבירים את הרולדה יחד עם נייר האפייה לתבנית התנור.

אופים בחום של 200 מעלות, 20-25 דקות.

בוזקים אבקת סוכר ומגישים, טפשר כמובן עם גלידת וניל או קצפת.

אהבתם את הידען? שתפו...

עוד ב"הידען"

03/14/2023

יום המעשים הטובים

יום המעשים הטובים נוסד ב-2007 בישראל כיוזמה של שרי אריסון. מאז הפך ליום בינלאומי המאחד יותר מ-108 מדינות לעשייה למען הזולת והסביבה ומאפשר לכל אחד ואחת לעשות טוב בדרך שלו.יום המעשים הטובים נחגג ב-14/3 ומהווה […]
09/13/2022

יום הצליאק הבינלאומי

יום הצליאק הבינלאומי חל מדי שנה ב-13 לספטמבר.מחלת הצליאק יכולה להופיע בכל גיל והיא מתבטאת בקושי לעכל חלבון בשם גלוטן, הנמצא בעיקר במוצרי מזון המכילים קמח מחיטה, שעורה או שיפון הצליאק היא המחלה הכרונית השכיחה ביותר […]
10/09/2021

תנו כבוד לקשישים!

יום הקשיש נהינלאומי יום הקשיש הבין-לאומי הוכרז על-ידי האו"ם במטרה להעלות את המודעות לרווחת הקשישים ב-1 באוקטובר בכל שנה. קשיש הוא מי שמלאו לו 65 שנים ומעלה להלן כמה פרטים חשובים שפורסמו ע"י הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה […]
10/05/2021

The Power to Be Your Best

סטיב ג'ובס סטיב ג'ובס, היזם האגדי והמייסד-השותף של אפל נפטר לפני 10 שנים והוא בן 56, ב-5 לאוקטובר 2011. ג'ובס היה מנכ"ל הכל-יכול של החברה מהקמתה ב- 1976 ועד 1983, ולאחר מכן משנת 1997 ועד […]

עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס', הישארו מעודכנים

אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

עשו מנוי למגזין 'רמת גן פלוס', הישארו מעודכנים

אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!
עוד כתבות
מגזין רמת גן פלוס

מגזין רמת גן פלוס 128

סיום שנת 2024, שנה קשה, עתירת אתגרים. מי ייתן שהיא תיקח איתה את כל החושך והשנה החדשה תתחיל באור גדול. חג החנוכה מזכיר לנו כי גם בתקופות מורכבות, נס קטן יכול להאיר את החושך ובימים אלו ממש נפתח פתח לתקווה. הלוואי ונזכה להחזיר את כל החטופות והחטופים, ושכל חיילות וחיילי צה"ל ישובו בשלום.
המגזין שלנו ממשיך להיות במה לסיפורים מקומיים, לקולות מגוונים ולרוח הקהילתית המיוחדת שלנו וכך נוספה עוד שנה לביוגרפיה של העיר. תודה לכל התורמים למלאכה, לכותבים, לצלמים ולכם הקוראים שממשיכים ללוות אותנו בדרך.

קראו עוד»
מגזין גבעתיים פלוס

מגזין גבעתיים פלוס 128

כשהטבע מתעורר לחיים בט"ו בשבט וניצני האהבה פורחים בוולנטיינס דיי, אנו גאים להגיש לכם גיליון מיוחד המשלב בין עבר, הווה ועתיד.

קראו עוד»
מתגלגלים

שלוש שניות של נצח

נהיגה בקורבט היא חוויה של שילוב מושלם בין עוצמה לפינוק. כל סיבוב, כל תאוצה, כל בריזה מרגישה כאילו כל פרט במכונית נבנה רק בשבילי, מה שמביא לרגש עז של שליטה חופשית וכח בלתי נגמר. לא מדובר רק במכונית, אלא ביכולת לחוות את הדרך בכל נים בגוף וליהנות מכל רגע

קראו עוד»
Shape
Shape

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן