27/11/2025
27/11/2025
יום חמישי, 27 בנובמבר 2025

יש חגיגה, יום הולדת 87 לדונלד דאק

אמרו הרבה מזל טוב לברווז הכי מפורסם (וגם זקן) בעולם, שחוגג היום את יום הולדתו ה-87!

אמרו הרבה מזל טוב לברווז הכי מפורסם (וגם זקן) בעולם, שחוגג היום את יום הולדתו ה-87!

ולמקרה שלרגע לא הבנתם במי מדובר, היום יום הולדתו של דונלד דאק!

ב-9 ביוני 1934 הברווז האייקוני כבש לראשונה את לבבות העולם בסרטו של וולט דיסני "תרנגולת קטנה וחכמה" (The Wise Little Hen), שבו דונלד דאק ופיטר פיג (פיטר החזיר, דמות פחות מוכרת) מזייפים כאבי בטן בכדי שיוכלו להתחמק מלעזור לתרנגולת הקטנה והחכמה בשתילת וקצירת שתילי תירס. דונלד, שנוצר על מנת להופיע בסרט הקצר בתור ברוז כפוי דומה התגלה כפופולרי על ידי הקהל, ולכן הופיע שנית בסרט המצויר של מיקי מאוס משנת 1934, ההתרמה לבית היתומים (Orphan's Benefit). בסרט, דונלד הוא אחד ממספר הדמויות שמופיעות בערב ההתרמה למען בית היתומים של מיקי, כאשר דונלד מדקלם את השירים "למרי היה טלה קטן" (Mary Had a Little Lamb)  ו"ילד קטן כחול" (Little Boy Blue), אבל בכל פעם שהוא מנסה, היתומים השובבים מקפיצים אותו, ומובילים את הברווז להתפרצויות זעם בלתי נשלטות.

הפופולריות של דונלד המשיכה לגדול במהלך השנים, עם הופעות נוספות בסרטים וגם סרטי סולו עד שבשנת 1938, מרבית הסקרים הראו כי דונלד פופולרי יותר ממיקי מאוס. בתקופת מלחמת העולם השנייה, עם עליית סרטי התעמולה האמריקאים, כיכב דונלד במספר סרטים אשר הופקו על ידי וולט דיסני, ביניהם "פניו של הפיהרר" (Der Fuehrer's Face) וסדרת סרטים על תהליך הגיוס של דונלד לצבא ארה"ב.

דונלד דאק, אחת הדמויות הפופולריות ביותר בהיסטוריה של דיסני עם 178 הופעות בסרטים (יותר ממיקי מאוס!) ועם כוכב בשדרת הכוכבים של הוליווד, ממשיך להופיע במגוון רחב של פלטפורמות גם אחרי 87 שנים, וממשיך לגשר בין הדורות.

אהבתם את הידען? שתפו...

עוד ב"הידען"

עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס', הישארו מעודכנים

אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

עשו מנוי למגזין 'רמת גן פלוס', הישארו מעודכנים

אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!
עוד כתבות
מגזין רמת גן פלוס

מגזין רמת גן פלוס 137

מגזין רמת גן פלוס 135
עם בוא ראש השנה, אני מחפשת את האור ואת היופי בקהילה. הנושאים שמחברים את כל הכתבות במגזין זה הם עשייה, התמדה ותרומה. אנשים שהפכו את החלומות והרצונות
שלהם למציאות. ראש העיר רן קוניק – בחר במנהיגות ועשייה למען הציבור, איציק רובין בחר בנתינה אינסופית למען הקהילה, חן ומוטי ריכטר בחרו בהתחדשות ויזמות. שתהיה לכולנו שנה טובה, מלאה בעשייה, נתינה, ושגשוג.

קראו עוד»
מגזין גבעתיים פלוס

מגזין גבעתיים פלוס 137

מגזין 137 גרסת דפדוף אינטראקטיבית הקליקו על המודעות שבמגזין למידע רלבנטי נוסף חזרה לאתר המגזינים ספריית המגזינים עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס', בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום! עשו מנוי

קראו עוד»
Shape
Shape

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן