16/04/2024
16/04/2024
יום שלישי, 16 באפריל 2024
פתרון תשבץ מגזין 24
05/03/2017
לכל שם יש נר – מגזין 24
05/05/2017

אמיליה – האקדמיה הישראלית לשוקולד

הפסקת אוכל

חויית האוכל והאלכוהול בגבעתיים ובאזור הולכת ומתפתחת. בר פנזור מסכמת את ביקוריה ומגישה לכם דווחים אובייקטיביים על המסעדות והברים הכי עדכניים באזור

מגזין 24 הפסקת אוכל ב-

ממלכת השוקולד של רונן

"אמיליה" – האקדמיה הישראלית לשוקולד

בר פנזור

כל מי שמכיר אותי יודע, שבשביל לשמח אותי צריך רק איזה קינוח טוב, עדיפות לכזה שמכיל הרבה שוקולד: שכבות של מוס שוקולד לבן, חלב ומריר, על בסיס עוגת שוקולד דחוסה, עם קרם שוקולד, מקושטת בפרלינים נימוחים. יואו כמה בא לי עכשיו איזה קינוח כזה.

כששמעתי ש"אמיליה", בוטיק השוקולד המטריף שיושב בויצמן, מקיים סדנאות קטנות ל״מכורים לשוקולד״, ומלמד להכין פרלינים, מקופלת ועוד כל מיני ממתקים שוקולדיים מדהימים, לא יכולתי להתאפק – מיד נרשמתי.

ללמוד את הקסם

בחמישי בערב, הגעתי לבית הספר לשוקולד של אמיליה, מתרגשת ומחכה ללמוד את הקסם. נכנסנו שישה לחלל מאובזר, קצת כמו המפעל של וילי וונקה ב"צ'ארלי וממלכת השוקולד", כשריח משכר נישא באוויר וגורם לפה לרייר ולבטן להתהפך.

השיעור התחיל עם הרצאה קצרה של רונן על שוקולד. רונן, דור שני לשוקלטיירים, בעל ניסיון של 18 שנה בהכנת שוקולד, מתוכן 12 שנה עם טובי השפים בפריז, הסביר לנו על סוגי השוקולד השונים, אילו חברות קיימות בשוק, ואפילו על ההבדלים בין השיטה הבלגית להכנת פרלינים, לשיטה הצרפתית (לתוהים, בשיטה הבלגית יוצקים את הפרלינים הישר לתבניות, ואילו בצרפתית חותכים אחד אחד ומצפים). גם בסדנאות למתחילים רונן משתמש בחומרים הטובים ביותר והיקרים ביותר, כמו שוקולד וולרונה וחמאת קקאו, ונותן כל הזמן לטעום, להריח ולהרגיש.

 

המסנו, טימפררנו, זילפנו ויצקנו

כל אחד מהמשתתפים יצא עם ״שקית הפתעות״ עמוסה בתוצרי הסדנא וחיוך מרוח מאוזן לאוזן. מי ידע שלהכין שוקולד זה כזה כיף, ואפילו די פשוט?

אחרי כל ההסברים, התחלנו במלאכה: המסנו, טימפררנו, זילפנו ויצקנו, תוך נשנוש מתמיד של שוקולד, סוכריות ליים קופצות, שבבי פטל מיובש ופולי קקאו טחונים. למדנו להכין מקופלת תוצרת בית (ולא תאמינו כמה זה פשוט!), לשונות חתול ״כמו של פעם״ עם הפתעות מתוקות, ופרלינים במגוון מילויים – אפילו פרלין מיוחד שאיתו זכה רונן במקום השלישי בתחרות שוקולד בינלאומית! ואת כל זה עשינו בעצמנו, כשרונן מלמד ומדריך אותנו, מסביר ומנחה במקצועיות וסבלנות, ואפילו משנה קצת מתכונים בשביל מי שלא אוהב או אלרגי.

כל אחד מהמשתתפים יצא עם ״שקית הפתעות״ עמוסה בתוצרי הסדנא (שגם החבר׳ה בבית יהנו), בטן מפוצצת מרוב נשנוש שוקולד (ואולי גם קצת כאב בטן מרוב הנשנוש…), וחיוך מרוח מאוזן לאוזן. מי ידע שלהכין שוקולד זה כזה כיף, ואפילו די פשוט?

בוטיק אמיליה שוקולד – גבעתיים וביה"ס המקצועי ללימודי שוקולד וקינוחים‏

טל. 03-5733352, 054-4950095

www.chocolate-passion.co.il

רח' כורזין 5 (מעל אילן הדייג) קומה 2 יחידה 330 גבעתיים

 

 

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן