הפסקת אוכל פנזור

חויית האוכל והאלכוהול בגבעתיים ובאזור הולכת ומתפתחת. בר פנזור מסכמת את ביקוריה ומגישה לכם דווחים אובייקטיביים על המסעדות והברים הכי עדכניים באזור.

איפה האוכל טעים ומיוחד? איפה לא יקרעו אתכם במחיר? איפה השירות מצויין? ומה לגבי השירותים, סמן למשהו, הלא כך?

 .

טיטו BON APPETITO –  – מגזין 14

בר פנזור

איזה מזל שגבעתיים משתפרת והופכת אט אט לעיר שוקקת… טיטו5השבוע קבעתי עם שני חברים ללכת לאכול בטיטו – מסעדה איטלקית מקבוצת בנדיקט. הזמנו מקומות מראש, נכנסנו מהקומה השלישית של הקניון לתוך חלל מעוצב בסגנון איטלקי-אמריקאי, כמו במסעדות תיירים באיטליה, או מסעדות איטלקיות בארה״ב. מוזיקה איטלקית סטראוטיפית ועליזה התנגנה ברקע, ומלצרים לבושים חולצות לבנות ושלייקס שחורים הסתובבות בחריצות ברחבי המסעדה.

 מנות אקסטרה לארג’

התיישבנו במרכז המסעדה, ליד שולחן העץ העגול והגדול שנשמר עבורנו, ממנו ניתן היה לצפות ישירות אל המטבח, ופתחנו מיד את התפריטים. כל המנות בטיטו מיועדות לכמה סועדים, כך שהן גדולות (מאוד) ומתומחרות לשלושה סועדים לפחות. המסעדה עצמה, מזכירה בקונספט שלה את ״כרמינ׳ס” האמריקאית – אוכל איטלקי באינטרפרטציה אמריקאית, מוגש במגשים ענקיים. רק בשביל פרופורציה – מנת פסטה כוללת כקילו וחצי (כן,-1.5 קילו) פסטה, וקינוח הוא עוגה שלמה.

טיטו3לאחר התלבטות קשה (הכל נראה כל כך טעים)טיטו8 החלטנו על פוקאצ׳ה (19 ₪), קרפצ’יו (67 ₪), וזוקיני פריטו ( 56 ₪) למנות ראשונות, ולזניה ופסטהפרימוורה לעיקריות. הזמנו לנו כוס יין אדום – יין הבית, חצי ליטר בירה סטלה מהחבית  וקולה. תוך 5 דקות הגיעה הפוקאצ׳ה – חמה ופריכה עם קערית שמן זית וחומץ בלסמי, וכמה דקות לאחר מכם הונח לצידה הקרפצ׳יו עליו גורדה בנדיבות גבינת פרמז׳ן, צלפים, שום קונפי וארוגולה. הקרפצ׳יו היה מצוין, דקיק ומתובל בשמן זית וחומץ בלסמי בדיוק כמו שצריך, ויחד עם הפוקאצ׳ה, הגענו לרקיע השביעי.
טיטו6בעודנו נהנים, הגיעה מנת הזוקינו פריטו – הר עצום בגודלו של פרוסות זוקיני מטוגנות בטמפורה אוורירית, מוגש לצד איולי נענע. הזוקיני היה קצת כמו
צ’יפס, רק הרבה יותר קליל בגלל ריכוז הנוזלים הגבוה בירק עצמו, ועם מעטפת פריכה וטעימה. יחד עם האיולי נענע המרענן המנה הייתה טעימה בטירוף.

בשלב הזה של הארוחה כבר היינו שבעים, אבל אז טיטו7הגיעה המלצרית נושאת לזניה ענקית שהייתה נראית מדהימה, ועם ניחוח עוד יותר מדהים (136 ₪). הלזניה, שכבות של עלי פסטה טרייה (פסטה טרייה שמכינים מדי יום במסעדה), עם רוטב בשמל, ראגו בקר, גבינת פרובולון ופרמזן, מונחת בתוך רוטב עגבניות, הייתה יוצאת מן הכלל. מינון מדויק של בשר איכותי, גבינה ורוטב עשיר. בעקבותיה הגיע מגש הספגטי פרימוורה (89 ₪). ספגטי תוצרת בית, עם ברוקולי, אספרגוס, שעועית ירוקה, זוקיני, עלי תרד, ארטישוק, וגבינת ריקוטה. מי יכול להתאפק?! הספגטי היה טעים וקליל ולמרות זאת עצרנו… השארנו  חלק גדול בצלחת.  מדי פעם חלפה מלצרית על פנינו כשהיא נושאת לאחד השולחנות מנה ענקית אחרת: קנלוני באורך של למעלה מ-50 ס”מ, נתחי שניצל עצומים קבורים מתחת להררי גבינות מוקרמות ורוטב עגבניות וספגטי עם ה-מ-ו-ן כדורי בשר.

 רד וולווט או טירמיסו?

מפוצצים בטירוף, ביקשנו שיארזו לנו את השאריות לארוחת הצהריים של מחר ופנינו אל עברטיטו4 הקינוחים. הקינוח במסעדה הוא עוגה שלמה (!!!). לאחר התלבטות קצרה בחרנו בטירמיסו (120 ₪) – שכבות של בישקוטים וקרם של חלמונים, מסקרפונה וסוכר מוקצפים יחד, עליו פיזרו אבקת קקאו ביד נדיבה. הטירמיסו היה טעים מאוד, עם יחס נכון בין הבישקוטים לבין הקרם, הקרם היה במרקם נוזלי בדיוק במידה וקקאו עטף את הכל למעלה.הפער היחיד בטירמיסו היה חתיכות מסקרפונה קפואות שלא התאחדו כראוי עם שאר הקרם, כנראה כי קפאו לפני האיחוד בין הקציפות. עם זאת הדבר לא הפריע במיוחד למרקם העוגה, ולא הפריע לנו לחסל את כל העוגה.

בשלב הזה הבנו שאנחנו נתגלגל הביתה.

טיטו לחםמומלץ? מאוד. במיוחד לקבוצות חברים, משפחות וכו׳. התמחור הוגן, ומנה מספיקה ל 3-4 אנשים. האוכל ברמה גבוהה, ובשביל ילדים, אפשר בחלק ממנות הפסטה לבקש שישימו בצד פסטה ללא רוטב. יש מגוון אופציות לצמחונים, כמו גם לקרניבורים שבינינו, המקום קרוב לתושבי גבעתיים, חניה יש בשפע בקניון (לעצלנים שלא רוצים לשרוף קלוריות אחרי הארוחה), והאווירה הייתה נעימה עם צוות מלצרים מקסים, ומנהל משמרת שכל הזמן התעניין ווידא שהכל בסדר. בהמשך, תפתח למסעדה מעין חנות, שתמכור סנדוויצ’ים, פסטות וכדומה  לבאים והולכים ברחבי הקניון.

ברור לי שפעם הבאה שארצה להרגיש קצת בחו״ל, אגרור לי כמה חברים או בני משפחה, אלך 5 דקות בשמש הקופחת (או לאור הלבנה, כי כרגע פתוחים רק מ-18:00 בערב), אוכל עד היעדר יכולות לנשום, ואדמיין שאני באיטליה. אריוודרצ’י.

טיטו

הכניסה מרחוב בן צבי 12-14 גבעתיים

לא כשר

ימים ושעות פעילות:
א’-שבת 12:00-23:00

טלפון: 03-631-7080

לפרטים על המסעדה באינדקס העסקים, לחץ כאן

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

השלימו בבקשה את בדיקת האבטחה

Wisite

בניית אתרים לעסקים
Wisite - Wise Site. Wise Choice.