
"בשביל הירקון" חוזר
"בשביל הירקון" חוזר: ארבעה ימים של טבע, תרבות וחיבורים לאורך הנחל
27-30 במאי 2026

מרווח נשימה
תערוכת תלמידי הסטודיו לפסיפס של עדנה שגב
אוצרת: מאיה שגב נייברג
תיאטרון גבעתיים
ליא קניג 1, גבעתיים
פתיחה חגיגית יום שישי 9.1.26 בשעה 11:30
״לפני כעשרים שנה, בערך שנתיים אחרי שפתחתי את הסטודיו שלי, אז בחצר הבית בגבעתיים, הגיעה דודתי עם ארבעה דליים ממש גדולים מלאים באבני פסיפס שסבתא שלי אירה ארביטמן ז״ל השתמשה בהם ליצירותיה שלה, ועליהם אבק של לפחות שלושה עשורים מאז שנפטרה. האבנים של אז נמצאות ביצירותיי עד היום, וגם תלמידותיי נהנות מהאוצר הזה ועוד אוצרות וחומרים רבים אחרים הנמצאים בשפע בסטודיו בגבעתיים״.
עדנה שגב, בת 59, אמנית פסיפס ואמא לשניים, עם ניסיון של עשרות שנים בתחומי העיצוב והאמנות. נכדתה של אירה ארביטמן ז״ל, ציירת ואמנית פסיפס, שהורישה לה את היצירתיות ואת החיבור העמוק לאמנות הזו. הפסיפס זורם בעורקיה. עדנה מציגה בתערוכות אמנות בארץ ובעולם, משתתפת בסימפוזיונים לפסיפס ומרצה ברחבי העולם על רזי הפסיפס בישראל ועל החיבור שלה לעבר.
לצד עדנה פועלת אסיה, יד ימינה ושותפה מלאה לדרך. בת 57, אמא לשלושה, עם ניסיון של שלושים שנה במגוון רחב של דיסציפלינות. יחד הן מצרפות פיסות, שמות לב לרווחים ולנקודות הקטנות, מחברות בין חומרי עבר, הווה ועתיד, ומתרגמות רעיונות לעולם עשיר של חומר וצורה.
עבורן הפסיפס הוא לא רק אמנות, אלא כלי ביטוי כמו הקנבס והמכחול עבור הצייר, רק שכאן הקאטר והאבן הם המובילים את הדרך.
הסטודיו מארח אמנים ומאסטרים לפסיפס מרחבי העולם לסדנאות מיוחדות, על מנת ללמוד ולפתח עוד את השפה העשירה של הפסיפס.
בסטודיו הן חוקרות בלי הרף טכניקות חדשות לצד שמירה על שיטות קדומות, מתוך רצון להעשיר את השפה של הפסיפס. יש להן שיטה: בכל פעם שמישהי בסדנה מתלבטת מול היצירה, הן מציעות לה לקום, להתרחק ולהביט על העבודה מרחוק. מקרוב קשה לראות את התמונה השלמה, אבל בצעד לאחור נפרשת מול העיניים פרספקטיבה חדשה, והיופי מתגלה.
זה עובד בכל פעם מחדש.
והאמת, לא רק בפסיפס. גם בחיים עצמם צריך לעתים להתרחק כדי לראות את התמונה הגדולה, כדי להבחין במה שכבר נוצר, ביופי של מה שיש. לא להיתקע בין אבני החיים הקטנות, אלא לאפשר לעצמנו מבט רחב ומכיל יותר.
הפסיפס עבור עדנה, אסיה ותלמידותיהן הוא אמנות ויצירה, אך הוא גם מלאכה תרפויטית. הוא מאפשר להפוך שבר לשלם, מעניק שקט ומרפא.
הסטודיו מאפשר כל רעיון, כל גחמה, כל פנטזיה מטורפת גדולה או קטנה בעולם האינסופי של הפסיפס.
בסדנת הפסיפס בגבעתיים מתכנסות נשים מכל רחבי הארץ, מהדרום הרחוק ועד הצפון. פסיפס אנושי של ישראל. כאן אין ימין ושמאל, חילוני או דתי, מבוגר או צעיר. כאן יש קהילה. יחד הן יוצרות, חוקרות ומרכיבות, לומדות טכניקות מגוונות, משתפות חוויות ומוצאות רגעים של יצירה וחברותא. זה המקום שבו פיסות אבן, קרמיקה וזכוכית הופכות ליצירות אמנות, והמקום שבו אנשים שונים הופכים לקהילה יוצרת אחת.
האמנים:
אביה בן פרין, אהובה גולדשטיין, אורית כהנא, איילה עזרן, אילנה ניצן, איריס טבעון, אסיה שאכט לוי, אסתר בלאו, אסתר גריידי, בלה צבאג, גילה עובדיה, גלית וילנסקי, דליה עמנואלוף, דפנה כמוס, דפנה פייטלסון, חגית אבן צור, חגית אהרונסון, חנה טאובר, חני אהרוני, טל טפר, יהודית אמיצי, יעל בקר בן דוד, לאה לוטן, לאה קרוגמן, מאיה שגב נייברג, נאווה ממן פרי, נאורה גולן, נורית עוז-צעירי, נורית פיאט, נחמה לוי, נטע שמש, עדי פילץ, עמליה אוליבר, פטריסיה אוריה, צפריר ברגר, רבקה שטרסלר, רעות גרעין כל, שולה נחמן, שירה אלשיך, שרון ברנד.
התערוכה מוצגת החל מתאריך 7.1.26
נעילה: 25.2.26
שעות ביקור בתערוכה:
ימי א עד ה 9:00 עד 18:00
בסופי שבוע פתוח לפי הפעילות בתיאטרון שניתן לראות באתר, הקליקו כאן:
לתיאום סיורים: עדנה שגב 0549980731





"בשביל הירקון" חוזר: ארבעה ימים של טבע, תרבות וחיבורים לאורך הנחל
27-30 במאי 2026

הספרנית סקירת ספרים חדשים / נעמי לבנון-קשת תשוקה ומוות 65667, מאת: צביקה ניר 24/5/2026 שתפו הספר: תשוקה ומוות 65667 מאת: צביקה ניר הוצאת הקיבוץ המאוחד צביקה ניר (79) סופר, משורר, משפטן, יו"ר אגודת הסופרות והסופרים

המדבר נצבע בשלל צבעים בעקבות הגשם המשמעותי שירד באזור

מה הקשר בין בתי גידול מימיים ברחבי ישראל לטחנות קמח?

סקר הנדסי של הרשות לאכיפה במקרקעין העלה חשש כבד ליציבותן של כ-2,500 מרפסות בכ-1,250 בניינים בעיר

במסגרת הפרויקט ברח' עמק הברכה 28-30, יהרסו שני בניינים ישנים ובמקומם יוקמו שני בנייני מגורים חדשים בני 9 קומות עם תמהיל רחב של דירות

התושבים טוענים לירידת ערך ופגיעה באיכות החיים בעקבות תוואי הקו הסגול של הרכבת הקלה; בעירייה ובנת"ע מבקשים לדחות את התביעה

החלטת ועדת הערר בפרויקט המלך ג'ורג' פינת זמנהוף בתל אביב, עשויה להפוך לקו פרשת מים במאבק סביב היטלי ההשבחה בפרויקטי תמ״א 38

פערים בפרשנות לגודל הדירות בפרויקטי התחדשות עירונית משליכים על היקף התמורה ועלולים לעכב את קידום הפרויקט

שש תוכניות להתחדשות עירונית ברחבי העיר הופקדו בוועדה המחוזית וכוללות הריסה של מאות דירות ישנות, הקמת מגדלי מגורים, שטחי מסחר ומבני ציבור

המפקח על המקרקעין דחה בקשה להרחבת דירה לצורך הקמת ממ״ד, לאחר שנקבע כי הבנייה תחסום חלונות ותפגע בדירת השכנים

חדשות העיר גבעתיים פלוס הדמיה להמחשה בלבד העלאת המודעות לאלרגיות וצליאק: "שינוי קטן עבורך – הבדל גדול עבורם" במסגרת חודש המודעות לאלרגיות וצליאק מושם דגש על מחוות יומיומיות פשוטות שעשויות להשפיע באופן משמעותי על

93% מהציבור נחשף לעישון פסיבי במקומות ציבוריים.
40% מהם דיווחו על חשיפה לעישון פסיבי במקום העבודה

חודש ההוקרה מצטרף למעטפת העירונית שמעניקה גבעתיים למשרתות ולמשרתים ובני משפחותיהם

הפרויקט החדש ברח' גורדון 35 בשכונת בורוכוב יציע תמהיל דירות רחב, מפרט יוקרתי ונגישות גבוהה למוסדות חינוך ותחבורה ציבורית

ראיון עם יואב חריש מנהל מחלקת הנוער של הפועל גבעתיים בכדורסל

נתוני Coface BDI מצביעים על קצב קריסות גבוה בענף הביצוע; גורמים בענף מזהירים מפגיעה בשרשרת הייצור של שוק הנדל"ן

רוב ההורים בטוחים שהתשובה מובנת מאליה, עד שהם מגלים שהיא לא כתובה בשום מקום

במקום 30 דירות ישנות שיהרסו, יוקם מגדל חדש עם כ-170 יחידות דיור, מסחר ושטחי ציבור
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!


