מגזין 37
03/20/2018ביטוח נסיעות לחו"ל – חובה לעשות או האם אפשר בלעדיו
03/25/2018הפסקת אוכל
בר פנזור
לא פוסחים על המתוק!
אחד הביטויים המפורסמים ביותר שמיוחסים למארי אנטואנט הוא "אם אין לחם, שיאכלו עוגות." הביטוי נועד לייצג את ניתוקה של המלכה הנהנתנית מהפרולטריון הצרפתי העני, רגע לפני פרוץ המהפכה הצרפתית שהובילה לגורלה המר מתחת לסכין הגיליוטינה. אך מסתבר שאין הוכחה היסטורית לכך שהיא אכן אמרה את זה…. בכל מקרה החלטתי לאמץ את הביטוי ולקראת הפסח המחכה מעבר לפינה טעמנו את עוגות החג.
בקונדיטוריית ביסקוטי יצרה השפית רוסלה יונה מגוון עשיר של עוגות, קינוחים וקישים כשרים לחג.
מה בקולקציה: עוגת גבינה פירורים קרה ביתית, בציפוי של פירורי בצק פריך ייחודי. עוגת שילה – מצע בראוניז עליו קרם ריבת חלב, עטוף בקרם קפה עדין ופקאן סיני בשילוב חוטי מייפל, בציפוי של גנאש אספרסו. עוגת גבינה קפוצ'ינו אפויה במעטפת של גנאש קפה עדין, מעוטר בשכבה קריספית של פקאן סיני, עוגת גבינה אפויה ניו-יורקית, עוגת מוצרט ועוד מגוון של עוגות פרווה ועוגות בחושות.
חביבת המערכת: עוגת שוויצריה הקטנה – ווואו! מדובר בעוגה לא פחות ממושלמת! אוורירית, יפהפיה ואיכותית. תחתית של עוגיית מרנג אגוזים, קרם מסקרפונה שבתוכו שכבה קריספית של שוקולד מריר ומעליו נטיפי שוקולד לבן. אי אפשר היה להפסיק ליישר והיא חוסלה בין רגע!
מחיר: מ-64 ₪ לפס ועד ל-168 ₪ לעוגה בקוטר 26 ס"מ, 44 ₪ לעוגה בחושה בתבנית אינגליש-קייק
לצד שלל המתוקים, ניתן יהיה למצוא בביסקוטי אופציות מלוחות וכשרות לחג על בסיס קמח מצה וקמח תפוחי אדמה (מ-76 ₪ לקיש בינוני ועד 128 ₪ לקיש גדול) כמו קיש בטטה אגוזים וגבינות וקיש בצל, כרישה ויין לבן.
פיס אוף קייק מציעים השנה מגוון עוגות עוגיות, קינוחים ומאפים חלביים ופרווה הכוללים עוגות מוס, וסוגים שונים של קינוחים אישיים.
מה בקולקציה: עוגות שוקולד פאדג' אישיות ונימוחות, עוגיות נשנושים נפלאות המכילות שקדים חמוציות, אגוזי פקאן וגרעינים.
חביבת המערכת: עוגת אקסטרים שעשתה לנו אקסטרים בפה ועונג אמיתי בלב! שכבות של מוס שוקולד אפוי, קרם נוגט, שוקולד לבן וציפוי של שברי שקדים בקרמל (שהייתי יכולה לנשנש אותו ללא הפסקה) על גנאש שוקולד מריר. משגעת!
מחיר: עוגת אקסטרים 65 ₪, פאדג' שוקולד 36.90 ₪ למארז, נשנושים 39.90 ₪ למארז.
נאמן קפה וקונדיטוריה מציעים מגוון עוגיות כיפיות שאי אפשר להפסיק לנשנש!
מה בקולקציה: עוגיות פלורנטינה עם שוקולד מריר, שקדים וקליפות הדרים מסוכרות, כדורי פקאן, נשיקות מרנג אגוזים, עוגיות אגוזים וקינמון, עוגיות פאדג' שוקולד מריר וקוביות בראוניז שוקולד (מארז 36.90 ₪). מוס שוקולד נטו, באונטי, טופי-נוגט, שוקוצ'ינו (49-129) מרלין, פרנצ'סקה, אליזבת, סאכר טורט (פס 46 ₪) מגוון בחושות (פס 35 ₪) ומקרונים.
בנוסף למוצרי הקונדיטוריה ימכרו גם לחמניות, פיצות, כריכים.
חביבי המערכת: כדורי פקאן קטנים, פריכים, נימוחים ונמסים בפה. למרות שאני חובבת ידועה של עוגות קרם בעיקר שוקולדיות, היד שלי חזרה שוב ושוב לקופסא ובכל פעם נשבעתי שזה הכדור האחרון…
במאפיית לחמים ובכיבודים מגוון עוגות ועוגיות מסורתיות ללא שימוש בקמח חיטה והתבססות על מגוון תחליפים כגון: שקדים טחונים, קוקוס, שוקולד איכותי ועוד.
מה בקולקציה: עוגת מוס נוגט – מוס שוקולד בלגי וקרם אגוזי לוז, על בסיס של דקואז' לוז וקראנץ' נוגט שוקולד חלב בציפוי של גאנש שוקלד מריר וקישוטי זהב (79 ₪), עוגיות קוקוס מסורתיות (33 ₪), עוגיות שקדים קלאסיות (42 ₪), עוגת שקדים ולימון איטלקית עשירה בשוקולד לבן ושקדים טחונים (42 ₪).
חביב המערכת: מוס שוקולד בלגי אוורירי מוגש בכלי פיירקס זכוכית. כל כך טעים ויפה – נטרף בשניות ולא נודע כי בא אל קרבנו… ככה זה כשלכותבת המדור יש חולשה לשוקולד! (140 ₪)