27/07/2024
27/07/2024
שבת, 27 ביולי 2024
עכבר העיר או עכבר הכפר? מה עדיף?
06/02/2017
היה נכון – מגזין 25
06/02/2017

הפסקת אוכל

חויית האוכל והאלכוהול בגבעתיים ובאזור הולכת ומתפתחת. בר פנזור מסכמת את ביקוריה ומגישה לכם דווחים אובייקטיביים על המסעדות והברים הכי עדכניים באזור

מגזין 25 הפסקת אוכל ב-

מאצויה – מסעדת פיוזן יפנית
בר פנזור

 

כבר סיפרתי שאני אוהבת אוכל אסיאתי? סיפרתי. כבר התוודיתי שסושי – זה החיים? כן. אז מה הבעיה? או. יופי ששאלתם.

אז ככה, לא רק אני אוהבת אוכל אסיאתי וסושי, אלא גם רוב חברי. אז מה עושים כשחלקם אוכלי כשר? רוב המסעדות האסיאתיות הטובות בארץ הן לא כשרות… ולכן, שמחתי לגלות את מאצויה, המסעדה האסיאתית הכשרה הכוללת גריל בר יפני פיוז'ן, המתאפיינת במנות מהמטבח היפני המודרני ו…ממוקמת ממש קרוב לגבעתיים – בבורסה ברמת גן! השם מאצויה אגב, פירושו עץ אורן ביפנית והוא מסמל יציבות ואריכות ימים.

הגענו ארבעה בשעות הערב, כשאחת מבנות החבורה בהריון, וסביב שולחן מעוצב התחלנו לעבור על התפריט הארוך והעשיר בטאבלט – תפריט כזה שמציג תמונה והסבר מפורט לכל מנה! איזה כיף!

התפריט במאצויה מאוד מגוון, וכולל מבחר מנות ווק, סושי, סלטים, מרקים ואפילו גריל יפני על טהרת ה״קושיאקי״ – ״קושי״ פירושו שיפוד עץ, ״יקי״ פירושו צלוי, ואכן מדובר בנתחי בשר/עוף/דג ששופדו על שיפודוני עץ, וניצלו.

בר סושי עשיר

מנת ה״שאקה דון״ – נתחי סלמון, פלפלים, זוקיני, חצילים, בצל מוקפצים יחדיו ברוטב טריאקי, ומוגשים עם ביצת עין, כיכבה והייתה עשירה ומושקעת

התחלנו במגוון מנות ראשונות, ביניהן טאטאקי טונה (דג טונה שצרוב קלות, כך שנוצרת ״טבעת״ צרובה סביב הנתח הנא) שהוגש עם טריאקי תפוזים והיה פשוט מצוין, ו״קריספי רייס ספייסי סלמון״ – שכבות של טרטר סלמון,  פיטריות שיטאקה קצוצות ובצל ירוק עטופים באבוקדו , שמונחות על מלבן אורז פריך ומטוגן שהיה מחדש וקראנצ׳י בדיוק כמו שצריך. בבר הסושי של מאצויה מככבים שילובי סושי מקוריים מדגים טריים בלבד שלא תמצאו באף מקום אחר!

המשכנו אל עבר המנות העיקריות, ולא יכולנו להפסיק – הטריות של הדגים במנות הסושי בלטה לחיוב, והרולים היו עמוסי כל טוב. מנות הקושיאקי היו נהדרות, בדגש על מנת ה״קושיאקי ניקו מאקי״ – גלילי אנטריקוט בציר בקר, סויה ויין אדום במילוי אספרגוס ושימאג'י. פשוט נפלא. מנות הווק לא איכזבו גם כן, כשמנת ה״שאקה דון״ – נתחי סלמון, פלפלים, זוקיני, חצילים, בצל מוקפצים יחדיו ברוטב טריאקי, ומוגשים עם ביצת עין, כיכבה והייתה עשירה ומושקעת.

בשלב הזה, שבעים מאוד, מרוצים מאוד, וגם שמחים קצת יותר מבדרך כלל, הודות לקוקטיילים המצוינים והסאקה החם, החלטנו שבא לנו קינוח, לסגור את הארוחה כראוי. בחרנו ברול סושי מתוק – מעין רול שוקולד ממלוא בסורבה קוקוס, עליו פוזרו שברי עוגיות, שברי שקדים, וכל טוב. קינוח פרווה, עשיר ומקורי שחתם את הארוחה בחיוך.

מאצויה מאופיינת בשמירה על הפרטים הקטנים מנוחות הישיבה, דרך הצלחת ועד למוסיקה המותאמת בקפידה ומצליחה להגיש אוכל אסיאתי טעים מאוד, מוקפד וכשר, תוך שימוש במרכיבים טריים ואיכותיים. התפריט כולל מגוון מאוד רחב, שבקלות רבה מתאים לצמחונים וטבעונים. אין ספק שנחזור בשנית, ואפילו בשלישית.

שף המסעדה – יניב אבן

מנהל – אורן סבג 0522-411034

שעות פתיחה: א-ד 12:00-24:00 ה – 12:00-02:00 

מוצ"ש 21:00-01:00

 

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן