סיפור חיי ב-17 דקות מעל בימת האו"ם – מגזין 37
03/27/2018נוביני קרקובסקיה אפריל 2018
04/06/2018Monday Morning Cooking Club
במועדון הבישול נפגשות בכל יום שני בבוקר חמש נשים נלהבות, חובבות בישול ואפייה, בעיר סידני שבאוסטרליה. מרילין, ג'קי, ליסה, נתניה ולין הקימו את המועדון לפני למעלה מעשר שנים במטרה לחפש, לשחזר, לשמר ולשתף במתכונים אהובים על הקהילה היהודית ברחבי העולם. הן מתחזקות בלוג, עמודי פייסבוק ואינסטגרם ושלושת ספרי הבישול שלהם פורסמו באוסטרליה, בריטניה וארה"ב ומכרו למעלה מ-55,000 עותקים. mondaymorningcookingclub.com.au
קוגל מצות (8 מנות)
החומרים:
3 מצות
6 ביצים
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית מלח ים
1/2 כוס צימוקים בהירים
4 תפוחים, מגוררים
115 גרם חמאה מומסת
1/4 כוס סוכר ו-2 כפיות קינמון עבור
אופן ההכנה:
משמנים תבנית מרובעת (20×20 ס"מ) ומחממים את התנור ל 180 ℃.
שוברים את המצות לחתיכות מרובעות בגודל של כ-3 ס"מ, מניחים בקערה ומכסים במים למשך דקה. סוחטים את עודפי המים משברי המצות.
בקערה נפרדת, מקציפים יחד את הביצים, הסוכר, הקינמון והמלח לקצב יציב. מוסיפים לתערובת את הצימוקים, התפוחים והמצות.
יוצקים את התערובת לתבנית האפיה.
שופכים מעל את החמאה המומסת ולאחר מכן מפזרים הסוכר והקינמון.
אופים במשך 45 דקות, או עד הזהבה.
מוס שוקולד עם שמן זית (4-6 מנות)
החומרים:
150 גרם שוקולד מריר (מומלץ 70%)
1/2 כוס שמן זית כתית מעולה
4 ביצים, מופרדות
חצי כוס סוכר
1 כף ליקר גרנד מרנייה
קמצוץ של מלח ים
אופן ההכנה:
מומלץ להכין לפחות 4 שעות לפני ההגשה.
ממיסים את השוקולד בקערה עמידת חום על סיר מים רותחים, מוסיפים לאט את שמן הזית. כשהשוקולד נמס מניחים את הקערה בצד.
מקציפים במיקסר את החלמונים עם מחצית מהסוכר עד לקבלת קרם תפוח. בעזרת מרית, מקפלים בעדינות את תערובת השוקולד לתערובת החלמונים התפוחה, מוסיפים בהדרגה מוסיפים את ליקר הגרנד מרנייה. מניחים בצד.
בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים עם המלח לקצף יציב ומוסיפים בהדרגה את הסוכר שנותר.
מקפלים בעדינות שליש מתערובת החלבונים לתוך תערובת השוקולד, ואז מקפלים את כל התערובת.
יוצקים לכלי הגשה או לכוסות או קעריות אישיות, עוטפים בניילון נצמד ומקררים.
פילה סלמון כבוש
החומרים:
1 כף פלפל שחור
1 כף זרעי כוסברה
1/4 כוס מלח
1/2 כוס סוכר
1 ק"ג דג סלמון טרי (נקי מעור ועצמות)
מצות, להגשה
פרוסות לימון לקישוט
שמן זית כתית מעולה, להגשה
תבלינים ליצירת הקראסט
½1 כפות פלפל שחור
½1 כפות זרעי חרדל
¼1 כפות זרעי כוסברה
אופן ההכנה:
מומלץ להכין יומיים לפני ההגשה.
טוחנים יחד את הפלפל השחור ואת זרעי הכוסברה בעלי ומכתש או במעבד מזון ומערבבים היטב יחד עם המלח והסוכר בקערה קטנה.
מפזרים את התערובת על דג הסלמון, מעבירים לכלי חסין אש, מכסים בניילון ומכניסים למקרר למשך 24 שעות. אחרי 24 שעות הדג יפריש הרבה נוזלים שאין צורך לרוקן. הופכים את הדג בתוך הכלי, מכסים שוב בניילון הנצמד ומחזירים למקרר למשך 24 שעות נוספות.
מוציאים את הסלמון מהמקרר, מרוקנים את הנוזלים שהצטברו בתחתית הכלי ומנגבים במגבת נייר.
ליצירת ציפוי הקראסט: טוחנים יחד את הפלפל השחור, זרעי החרדל וזרעי הכוסברה בעלי ומכתש או במעבד מזון ומערבבים היטב יחד בקערה קטנה.
מצמידים את תערובת התבלינים על שני צידי פילה הסלמון כדי ליצור קרום עבה. מכסים בחוזקה בניילון נצמד ומקררים.
להגשה: פורסים את הסלמון מן הראש אל הזנב בזווית של 45 מעלות. מסדרים על מגש עם המצות ופרוסות הלימון ומטפטפים שמן זית מעל.