15/09/2026
15/09/2026
יום שלישי, 15 בספטמבר 2026
חדשות הנדל"ן מחוז דן

גבעתיים: פרויקט פינוי בינוי במתחם כצנלסון-קק"ל-משגב עם-התע"ש

כ-70% מבעלי הזכויות כבר חתמו: המתחם משתרע על כ־4.6 דונם וכולל כיום 73 דירות ושבע חנויות. התוכנית צפויה לכלול לפחות 175 דירות, לצד שטחי מסחר

שתפו

רחוב כצנלסון גבעתיים. צילום: אהוד מנקוטה

חברת רותם שני עברה את סף החתימות הדרוש לקידום פרויקט פינוי בינוי בגבעתיים, לאחר שהתקשרה בהסכמים עם כ-70% מבעלי הזכויות במתחם הכולל שבעה בניינים ברחובות כצנלסון, קרן קיימת לישראל, משגב עם והתע"ש. כך עולה מדיווח החברה.

המתחם משתרע על כ-4.6 דונם וכולל כיום 73 דירות ושבע יחידות מסחריות, בשטח בנוי כולל של כ־5,800 מ"ר. במסגרת הפרויקט ייהרסו המבנים הקיימים ובמקומם יוקם מתחם חדש, שיכלול לפחות 175 דירות, לצד שטחי מסחר ותעסוקה, חניות ומחסנים.

עם זאת, מספר הדירות הסופי טרם נקבע. בחברה הבהירו כי הוא ייקבע במסגרת תב"ע חדשה שבכוונתה לקדם בסמכות הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה תל אביב.

ההסכמים שנחתמו מותנים, בין היתר, בהכרזה על המתחם כמתחם פינוי בינוי, באישור התוכנית, בקבלת היתר בנייה, בכדאיות כלכלית ובחתימה על הסכם ליווי למימון הפרויקט.

רותם שני התחייבה להתחיל בעבודות בתוך 90 יום מפינוי כלל היחידות ולהשלים את הבנייה בתוך 48 חודשים מתחילתן, או בתוך 57 חודשים אם יתווספו קומות. עם זאת, בשל השלב התכנוני המוקדם, החברה ציינה כי בשלב זה אינה יכולה להעריך מתי יחלו העבודות בפועל.

אז איפה בדיוק נמצא המתחם?

המתחם המדובר ממוקם לאורך רחוב כצנלסון, בקטע שבין רחוב קק"ל לרחובות משגב עם והתע"ש, סביב מספרי הבתים 45-57 בקירוב. הוא כולל גם את בנייני המגורים הישנים ברחוב משגב עם 1-5 וברחוב קק"ל 2-6, הסמוכים לפינות של ציר כצנלסון.

מדובר באזור שבו צפויים שינויים משמעותיים בשנים הקרובות. לאורך ציר כצנלסון מתוכננת בנייה מגדלית בגובה של 16 עד 35 קומות, ובאזורים הסמוכים לתחנות המטרו העתידיות עשויה הבנייה להיות גבוהה אף יותר.

לעומת זאת, ברחובות הפנימיים יותר, ובהם העורף של קק"ל ומשגב עם, הכיוון התכנוני הוא לבנייה מרקמית נמוכה יותר, של עד כ-10 קומות. 

* המידע בכתבה מובא למטרות מידע כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ משפטי, תכנוני או מקצועי. הכתבה מבוססת על המידע שהיה זמין במועד פרסומה. ט.ל.ח.

* ההדמיה להמחשה בלבד

 

 
נושאים דומים
עוד חדשות נדל"ן
המגזינים

עשו מנוי למגזין
'גבעתיים פלוס'

בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

עשו מנוי למגזין 'רמת גן פלוס'

הישארו מעודכנים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!
אל תפספסו הכתבות האהובות
מגזין רמת גן פלוס

מגזין רמת גן פלוס 147

מגזין רמת גן פלוס 147 גרסת הדפדוף האינטראקטיבית הקליקו על המודעות שבמגזין למידע רלבנטי נוסף המגזינים ספריית המגזינים עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס', בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום! עשו

קראו עוד»
Shape
Shape

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן