03/09/2026
03/09/2026
יום חמישי, 03 בספטמבר 2026
חדשות העיר

'אור בחושך' - אמנית רב תחומית מציגה בגלרייה 'מכון המים' גבעתיים

שתפו

בגלריה 'מכון המים' בגבעתיים נפתחה תערוכה של אופירה ורה אבישר – אמנית פלסטית רב תחומית, שכותבת ומופיעה במחזות מצויירים ובמופעי פרפורמנס ומרצה לאמנות ורישום ידני ברשת 'אורט'. אוצר התערוכה הוא מנהל הגלריה, דורון פולק.

התערוכה 'אור בחושך', המוגדרת כ'פרוייקט מתמשך', תוצג עד אוקטובר בחדר המשאבות של הגלריה, כשהחדר מוחשך לחלוטין ובתוכו היא מציירת, כותבת, מפסלת, תולה אלמנטים הנוגעים בחייה כאשה, כשהמקום משתנה כל הזמן, דברים נמחקים וחדשים נבראים במקומם.

 

אופירה ורה אבישר

המגיעים למקום נכנסים אחד אחד, עם פנס הטלפון הסלולארי שלהם, כשהם מחפשים ומביטים, והאמנית למעשה מנהלת שיחה אינטימית-אקטואלית ופרטית עם כל צופה וצופה.

"אני ילדה, אשה, עם ובת זוג בעולם שרובו עוין את היותי חלק מהיצורים האנושיים. מבחינת רבים אנו, אני ואחיותי, מהוות כלי טכנולוגי טבעי לסיפוק שירותי רביה וכדומה. המופע והמיצב עם כלי העבודה שלי"- אומרת האמנית אופירה-ורה אבישר שהיא גם היוצרת של 'תל אביב אהובתי' בפייסבוק, שבו היא מפרסמת צילומים של בניינים יפים מראשית ימיה של העיר, בתקווה לשכנע את בעלי הסמכות להניח לה להיות יפה כבעבר.

אבישר, שלמדה ב'תלמה ילין', למדה ציור באיטליה וגם השתלמה בתפאורה, יוצרת בחמרים בשימוש חוזר: עיתונים, פלסטיק לסוגיו, כולל בקבוקים, ולצד זה גם כותבת שירים. "הסביבה היא חלק מהאחריות שלי. אני מנקה ומסדרת את העיר כדי שיהיה לי נעים" – היא מסבירה.

על העבודה עם דורון פולק היא אומרת כי זה זמן רב שהשניים משתפים פעולה בפרפורמנס ובהעמקה לתוך המחשבות הממלאות אותנו לנוכח העבר למול ההווה ולקראת עתיד טוב יותר".

התערוכה תימשך עד אוקטובר 2023.

=============================================

עשו מנוי למגזין, ועכשיו בחינם!

היו מעודכנים וקבלו אם הכתבות והטורים הכי מעניינים

חדשות העיר רמת גן פלוס

החזון שנגנז של תל ליטוינסקי

״כשאנו עומדים בפינת רחוב ספיר ברמת גן, על התפר, שבין שטחי אוניברסיטת בר-אילן, שיבא ורמת אפעל, המפגש עם השלט אינו רק פרק בהיסטוריה. הוא שיעור חשוב בתכנון עירוני ובזיכרון מרחבי״

קראו עוד »
המגזינים

עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס',

בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

עשו מנוי למגזין 'רמת גן פלוס',

הישארו מעודכנים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!
אולי יעניין אותך
אל תפספסו הכתבות האהובות
חדשות הנדל"ן דן

קריית אונו: היזם לא גילה לדיירים את השינוי – הממונה קבעה שהופרה חובת הגילוי

החלטת הממונה על פניות דיירים ברשות הממשלתית להתחדשות עירונית עוסקת בפערים בין דירות התמורה בשני בניינים במתחם ברחוב לוי אשכול. נקבע כי הבדל של שתי קומות והיעדר נוף מהווים שינוי שאינו זניח, וכי היה על היזם ליידע את בעלי הדירות באופן ברור ומפורש

קראו עוד»
המומחית רוית סיני

לא משנה מי היזם – משנה איך ההסכם

הערבויות, מנגנוני ההגנה, חלוקת ההוצאות וסמכויות נציגות הדיירים הם שיקבעו אם פרויקט ההתחדשות יהפוך להזדמנות גדולה, או לסיכון יקר. כך תדעו מה חייב להופיע בהסכם לפני שחותמים

קראו עוד»
התחדשות עירונית

חוק שיקום נזקי המלחמה נכנס לשלב המעשי: השומות יועמדו לרשות בעלי הדירות

בעלי דירות בנכסים שנפגעו מטילים ונמצאים במתחמים שהוכרזו לשיקום יוכלו לקבל את השומות שערך השמאי הממשלתי הראשי, ולבחור בחלופת ה-Buyout – קבלת תמורה כספית עבור זכויותיהם, במקום להמתין להקמת דירה חדשה במסגרת פרויקט השיקום.

קראו עוד»
חדשות הנדל"ן דן

גבעתיים: מ"החצר האחורית" לשכונה חדשה: האם העיר עומדת להשתנות

באירוע הריסה שקיימה אביב מליסרון, יצא לדרך שלב נוסף בפרויקט ההתחדשות: שני מגדלים בני 24 קומות כבר בדרך, ובהמשך יוקמו עוד מגדלים עם כ־1,500 דירות. אחד האזורים המוחלשים בגבעתיים עומד להפוך לשכונה חדשה – והאם השינוי ישנה גם את מעמדה של הסביבה בעיר?

קראו עוד»
מגזין רמת גן פלוס

מגזין רמת גן פלוס 146

מגזין רמת גן פלוס 146 גרסת הדפדוף האינטראקטיבית הקליקו על המודעות שבמגזין למידע רלבנטי נוסף המגזינים ספריית המגזינים עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס', בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום! עשו

קראו עוד»
Shape
Shape

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן