07/11/2026
07/11/2026
שבת, 07 בנובמבר 2026
חדשות העיר רמת גן פלוס

ענר שרן מבליך זכה במקום השני בתחרות מדענים ומפתחים צעירים בישראל 2025

התחרות היא תחרות ארצית המתקיימת, זו השנה ה-28, כחלק מאירועי השבוע הלאומי למדע

מערכת Gplus

ענר שרן. זכה במקום השני. צילום: מוקי שוורץ

שתפו

בתחרות, אשר התקיימה ב-23-25 במרץ השתתפו 53 מדענים ומדעניות צעירים מרחבי הארץ, אשר הציג פרויקטים מצטיינים פרי עבודה ומחקר של חודשים רבים, בתחומי היסטוריה ומדעי החברה, מדעי החיים והסביבה, טכנולוגיה ומדעי המחשב ומתמטיקה ומדעי הטבע.

ענר שרון תלמיד תיכון בליך ברמת גן תוכנית 'אלפא' זכה במקום השני על מחקרו בשיבוש תנועת נגיפי HSV-1 באמצעות עיכוב חלבונים.  

תחרות "מדענים ומפתחים צעירים בישראל" הנערכת במוזיאון המדע ע"ש בלומפילד בירושלים, היא תחרות ארצית המתקיימת, זו השנה ה-28, כחלק מאירועי השבוע הלאומי למדע, החל בסמוך ליום הולדתו של אלברט איינשטיין. מתחרים בה מיטב הפרויקטים המחקריים וההנדסיים שבוצעו בשנה האחרונה על-ידי תלמידי תיכון מכל הארץ.

השנה השתתפו 35 תלמידות ו-18 תלמידים מרחבי הארץ והציגו 49 פרויקטי מחקר פורצי דרך בתחומי מדעי החיים והסביבה, מדעי הטבע ומתמטיקה, הטכנולוגיה, ההיסטוריה ומדעי החברה. 

לאחר תהליך שיפוט אינטנסיבי שנמשך יום שלם, בו 34 שופטים בכירים מהאקדמיה והתעשייה בחנו בקפדנות את הפרויקטים המדעיים, הכרזנו על הזוכים בתחרות בטקס מרגש.

הטקס התקיים במעמד נשיא האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים פרופסור דוד הראל;  שגריר גרמניה בישראל, מר שטפן זייברט Stefan Seibert;  סמנכ"ל טכנולוגיות, חדשנות ומו"פ של התעשייה האווירית, מר איתן אשל;  גברת רוני בן חיים, מנכ"לית מוזיאון המדע ע"ש בלומפילד ירושלים. פרופסור חנוך גוטפרוינד, יו"ר חבר השופטים וגברת נטלי עד-רבניאן, מנהלת התחרות מטעם המוזיאון.

וכמובן התלמידים המתחרים, ההורים ובני המשפחה, מורים, מנחים, שופטים.

התחרות הניבה במהלך שנות קיומה למעלה מ-1,000 בוגרים, שרובם משתלבים בהצלחה רבה בתחומי המחקר והאקדמיה, בתעשייה, בעסקים בארץ ובעולם.

חדשות העיר רמת גן פלוס
המגזינים

עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס',

בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

עשו מנוי למגזין 'רמת גן פלוס',

הישארו מעודכנים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!
אל תפספסו הכתבות האהובות
חדשות הנדל"ן דן

רמת גן: ועדת הערר קבעה כי בפרויקט תמ״א 38 אפשר לבנות כמה קומות מרתף

ועדת הערר דחתה את ערר עיריית רמת גן והותירה על כנה החלטה שאפשרה הקמת שלושה מפלסי מרתף בפרויקט תמ״א 38, למרות שהתוכנית המקומית הישנה התירה קומה אחת בלבד. במקביל, הופחת חיוב היטל ההשבחה מ-210 אלף ש"ל ל-5,300 ש"ח בלבד

קראו עוד»
תתת_לא מוצג בשום מקום

המטרו בדרך לגבעתיים ולרמת גן: פרויקט התשתית הגדול בישראל, או פלטפורמה לחלוקת תקציבי עתק?

המטרו מבטיח לשנות את פני גוש דן הצפוף, אבל מי ישלם את המחיר? דוח מבקר המדינה חושף פערים של מיליארדי שקלים ומצביע על כך שמתווה המימון הכולל של הפרויקט טרם סוכם בממשלה. השאלה המרכזית: האם המדינה ערוכה לממן ולהוציאו לפועל?

קראו עוד»
חדשות הנדל"ן דן

הוספת ממ"דים בבניינים משותפים: בין הצורך הביטחוני לזכויות הדיירים

המציאות הביטחונית בישראל הפכה את הממ"ד מאמצעי מיגון רצוי לצורך חיוני בבניינים משותפים. כמה דיירים צריכים להסכים להוספת ממ"דים, מהן זכויות המתנגדים והאם הצורך הביטחוני גובר על זכויות הקניין?

קראו עוד»
חדשות העיר גבעתיים פלוס

אמנות שמשמיעה קול

במסגרת שבוע הדמוקרטיה בגבעתיים התקיים מפגש ראשון מסוגו בנושא "פוליטיקה במרחב האמנותי", בהשתתפות תלמידות ותלמידים

קראו עוד»
חדשות הנדל"ן דן

ועדת הערר: החלטה שעשויה לשנות את חישוב היטלי ההשבחה בפרויקטים של פינוי בינוי

ועדת הערר החזירה לבחינה מחדש את שומת היטל ההשבחה. ההחלטה עוסקת גם בפטור ממ"דים, בהשפעת תמ"א 38 על שווי הקרקע ובמשמעות תקן 21 סוגיות שעשויות להשפיע על פרויקטים נוספים של התחדשות עירונית

קראו עוד»
Shape
Shape

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן