היום נציין את יום הדגל, חגיגה של הדגל האמריקני המתרחשת בכל שנה ביום השנה לאימוץ הרשמי של הדגל, 14 ביוני. יום הדגל אינו חג פדרלי רשמי, אך שמירתו מוכרז באופן מסורתי מדי שנה על ידי נשיא ארצות הברית. ביום הדגל ערים רבות מקיימות מצעדים ואירועים לחגוג הדגל, והצבעים אמורים להיות מנופפים בכל בנייני הממשלה.
מה שאנו מכירים בחיבה כדגל "הכוכבים והפסים" אומץ על ידי הקונגרס היבשתי כדגל האמריקני הרשמי ב- 14 ביוני 1777, בעיצומה של מלחמת העצמאות. חיילים קולוניאליים לחמו תחת דגלים רבים ושונים עם סמלים שונים, אך עם פרסום מגילת העצמאות נדרש אימוץ דגל אמריקאי אחד, זאת על מנת ליצור אחדות בין כל 13 המושבות, שהתאפיינו בדגלים ובסמלים נפרדים וייחודיים. ב -14 ביוני קיבל הקונגרס את ההחלטה הבאה: "דגל ארצות הברית יהיה שלוש עשרה פסים אדומים ולבנים, עם איחוד של שלושה-עשר כוכבים לבנים על רקע כחול …" ההודעה הרשמית על הדגל החדש לא פורסמה עד ה-3 בספטמבר 1777.
מי עיצב את הדגל האמריקני הראשון?
מקורו של דגל הכוכבים והפסים המפורסם הפך לחלק מהפולקלור האמריקאי. למרות שאנשים רבים מאמינים כי בטסי רוס עיצבה ותפרה את הדגל הראשון, אין הוכחה אמיתית לכך. עם זאת, רשומות אכן מצביעות על כך שרוס הייתה אחראית לעיצוב של סמלים שונים מהתקופה, ביניהם דגלונים של חיל הים של פנסילבניה. עיירות שונות באמריקה הקולוניאלית טענו כי הן מקום הולדתם של הכוכבים והפסים.
בהתבסס על פולקלור קולוניאלי, נאמר גם כי דגל אמריקה הונף לראשונה בקרב במהלך מלחמת העצמאות בקרב על גשר קוך בשנת 1777.
באחד מתכנוני הדגלים הראשונים היו הכוכבים מסודרים במעגל, בהתבסס על הרעיון שכל המושבות שוות.
בשנת 1818, לאחר מספר שינויים בתכנון, החליט קונגרס ארצות הברית לשמור על 13 הפסים המקוריים של הדגל ולהוסיף כוכבים חדשים שישקפו כל מדינה חדשה שנכנסה לאיחוד.
כיום ישנם 50 כוכבים, אחד לכל מדינה באיחוד, אך 13 הפסים נותרו.
כתבות השער הטבה "הכתיבה האישית לא פסקה מעולם וחיכתה בסבלנות" אלה החיים של נעמי לבנון-קשת ד"ר נגה רוזנפרב צילום: איציק רובין 17/1/2025 שתפו: נעמי לבנון-קשת (74) היא משוררת וסופרת, מראיינת וכותבת עבור מגזין זה. היא
נהיגה בקורבט היא חוויה של שילוב מושלם בין עוצמה לפינוק. כל סיבוב, כל תאוצה, כל בריזה מרגישה כאילו כל פרט במכונית נבנה רק בשבילי, מה שמביא לרגש עז של שליטה חופשית וכח בלתי נגמר. לא מדובר רק במכונית, אלא ביכולת לחוות את הדרך בכל נים בגוף וליהנות מכל רגע
"השכונה החדשה, הסמוכה לצומת מסובים, תקרא בשם: רמת צדק. כל רחובות השכונה ישאו שמות של נשות ואנשי משפט"
גם פרויקט ההתחדשות העירונית שלכם מתעכב?
זה מה שתוכלו לעשות
שחר טביב (45) מנכ"ל קניון עזריאלי גבעתיים, מביא איתו לכל תפקיד "שחר של יום חדש", מגדיר יעדים ומשיג אותם ● מתגורר ברמת גן, נשוי לאנה ואב לשלושה
שבוע החינוך העירוני בגבעתיים יפתח ב-19 בינואר 2025 ויתקיים בסימן חדשנות, יזמות וחוסן
החורף כבר כאן. קר, חשוך וגשום וזה הזמן להתאים את התפריט המשפחתי למזג האויר. כששמעתי שרשת קצביות הבוטיק 'מרינדו' יצאה בסדרה של קדירות בשר החלטתי שאני חייבת לנסות והזמנתי סיר משפחתי.
לבנת פורן אשת עסקים, מייסדת ויו"ר חברת 'לבנת פורן – זכויות רפואיות' ● נבחרה לפרוייקט 'מאה שנים, מאה נשים'
תקופת משבר מדיני-כלכלי ברור שגם שוק הנדל"ן מושפע והקושי לבצע עסקאות עולה. בצל אי-הוודאות, התועלות של המתווך בולטות
כמעט בכל עיר ובכל בית קפה מתכנס מעין פרלמנט המורכב אנשים שיש להם דעה על כל מה שקורה כאן
עיריית גבעתיים השיקה קמפיין להעלאת המודעות לאלרגיות מסכנות חיים ולמחלת הצליאק, מתוך רצון לשמור על בריאות ילדי וילדות העיר
10 המקומות המומלצים ביותר בניו יורק שאסור לפספס:
פרופ' רוני גמזוּ מונה ליו"ר התזמורת הפילהרמונית הישראלית לאחר שכיהן כמנהל בית החולים איכילוב משנת 2015
ב- PASITO בית של פלמנקו, מיכל ברט מלמדת פלמנקו עם כל הלב והנשמה – ילדות, נשים וגברים מביעים ויוצרים ומתנועעים לא רק דרך הצעדים והקצב"
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!