
צ׳אפובורגר – הפצצה החדשה בעולם ההמבורגרים
12/28/2020
רמת גן פלוס 75
12/30/2020
צ׳אפובורגר – הפצצה החדשה בעולם ההמבורגרים
12/28/2020
רמת גן פלוס 75
12/30/2020
140 תלמידים/ות ואנשי/נשות חלל מ-7 מדינות שונות השתתפו באתגר החגים
אתגר החגים היה חלק ממפגש חגיגי ייחודי של המאיץ המדעי שהתקיים בחנוכה, בו לקחו חלק 140 תלמידים/ות ואנשי/נשות חלל מ-7 מדינות שונות – טורקיה, ארה"ב, איחוד האמירויות, אסטוניה, איטליה, פנמה וישראל
נועם סלומון, תלמיד כיתה ט' בתיכון שמעון בן צבי בגבעתיים, זכה במקום הראשון באתגר החגים הבינלאומי של התכנית "המאיץ המדעי" Out of the Box – תוכנית גלובלית המכשירה בני ובנות נוער ליזמות חלל.
במסגרת האתגר, תלמידי המאיץ בישראל ובעולם נתבקשו לחשוב על חג אותו ירצו לחגוג בחלל ולהמציא מוצר חכם וייחודי שאסטרונאוטים יוכלו לקחת איתם לתחנת החלל הבינלאומית. על המוצר היה להיות קטן וקל משקל ועמיד למסע אל וב-חלל. סלומון חשב על חג ליל כל הקדושים האמריקאי (האלווין) ועל הצורך של אסטרונאוטים לבלות עם בני/בנות המשפחה הקטנים במסורת "תעלול או ממתק". הוא המציא את PumpRing ויצר אתר אינטרנט ייעודי ומודל בתלת ממד של דלעת שהאסטרונאוטים יוכלו להדפיס בתחנת החלל הבינלאומית. הדלעת משמשת כחור דלת המתלבש על עמוד פנימי נוסף באתר שמקרין סרטונים של ילדים במסע שכונתי לאיסוף ממתקים. הרעיון היה לצלם את ילדי/ות האסטרונאוטים ועל ידי כך לאפשר להורים שבחלל לקחת חלק יותר אקטיבי במסורת האהובה. ועדת הפרס ציינה לשבח את עבודתו של נועם שהייתה מקורית, מילאה אחר כל האלמנטים הנדרשים וכללה תחקיר, יישום מלא של הרעיון היזמי (כולל שם ולוגו חברה), אתר אינטרנט, מודלים וסרטונים.
אורחי הכבוד היו אסטרונאוט נאס"א ד"ר ג'ף הופמן (כיום פרופסור ב-MIT) ורחל רז מפיקה ראשית של הסרט הדוקומנטרי הקצר "SPACE TORAH" אשר הוקרן באירוע. הסרט עוקב אחרי דרכו של הופמן, האסטרונאוט האמריקאי היהודי הראשון בחלל עד להיכל התהילה של האסטרונאוטים ואחר הסמלים היהודיים אותם לקח למשימותיו בחלל ביניהם גם ספר תורה זעיר בו השתמש לתפילת יום השישי בשעה שעבר מעל ישראל עם תחנת החלל הבינלאומית. המפגש התקיים בנוכחות שגריר ישראל, מירון ראובן המשמש כיום כקונסול הכללי של ישראל בבוסטון והגב' אליסון בראון, סגנית נספח התרבות בשגרירות האמריקאית בישראל אשר נשאו מילות ברכה בפתיחת האירוע.
בתמונות: נועם סולומון מקבל את הפרס (סט בולים של הסרט שיצאו במהדורה מוגבלת עם חתימתו של האסטרונאוט ג'ף הופמן) מידי סגנית מנהלת שב"צ, הגב' שלומית דבדבני, ד"ר מירי בן עמרם, המורה המלווה את התוכנית מטעם בית הספר וורד כהן ברזילי מנהלת המאיץ המדעי Out of the Box.
»» »» »» »» »» »» »»
08/07/2025
דני קוניק, אביהם של רן וגיא קוניק, הלך הלילה (חמישי) לעולמו והוא בן 84
08/05/2025
עשרה רחובות יקראו על שם אייקוני התרבות הישראלית
08/03/2025
מהאדם שכולם הכירו בכניסה – ועד מחיאות הכפיים בטקסים: סיפורו של אדם אהוב - מנצור
07/30/2025
כמדי קיץ מקיימים שבטי הצופים בגבעתיים, שצ״ג ודור, את המחנות ביער מגינים
07/29/2025
רן קוניק, ראש העירייה ״מנהיגות חינוכית איכותית היא הבסיס להצלחת התלמידים והתלמידות שלנו"
07/29/2025
אירוע מיוחד לרגל יום החתול הבינלאומי של עמותת "תנו לחיות לחיות"- ואפשרות לאמץ חבר חדש על ארבע
07/22/2025
אוסו גבעתיים כובשים את אליפות ישראל בשחייה!
07/21/2025
דירוג הרשויות המקומיות של BDI מקבוצת קונצרן Coface העולמית לשנת 2025 נחשף
07/17/2025
גם השנה רן קוניק, ראש עירית גבעתיים ביקר את חניכי/ות תנועת הנוער "הנוער העובד והלומד" במחנה הקיץ בכפר החורש.
07/14/2025
פסטיבל "זמר עברי הוא אחד מאירועי התרבות האהובים שמתקיים בעיר זו השנה הרביעית ברציפות
למעבר למגזינים: