השבוע התקיים בתיאטרון גבעתיים קונצרט חגיגי ומרגש, במסגרתו אירח קונסרבטוריון גבעתיים את תזמורת צה"ל לשיתוף פעולה מוזיקלי זו השנה השלישית. המפגש הוא חלק ממסורת עירונית שנולדה בשנת המאה לגבעתיים, כאשר מייסד הקונסרבטוריון, אהרן שפי, זכה בתואר "יקיר העיר". שפי, בן 97, מוזיקאי ותושב העיר, נמנה עם דור המייסדים של תזמורת צה"ל והקים בשנת 1954 את "המכון למוזיקה", שלימים הפך לקונסרבטוריון העירוני. מאז, הפכו המפגשים בין התזמורות למסורת, ושפי הוא אורח הכבוד הקבוע בהם.
האירוע נערך במעמד רן קוניק, ראש העירייה, ובהשתתפות שרון אבן טוב, מנכ"ל עמותת קהילתיים, ואורית גור כהן, ראש מינהל החינוך, הנוער וההשכלה הגבוהה.
את הערב פתחו תזמורות העתודה והצעירה של הקונסרבטוריון, שכללו כ-50 נגנים, בביצוע מחרוזת מתוך המחזמר "צלילי המוזיקה". בהמשך עלתה לבמה תזמורת הנשיפה הייצוגית של הקונסרבטוריון עם שלוש יצירות ובהן מחרוזת שירי "דיסני", ולאחריה עלו לבמה כ-70 נגני תזמורת צה"ל שניגנו מוזיקה אהובה מסרטי קולנוע, בהם "מלחמת הכוכבים", "שבעת המופלאים", שירים מסרטי קולנוע ישראליים ומחרוזת משעשעת מסדרת האנימציה "טום וג'רי". זמרי התזמורת ריגשו את הקהל עם השיר "ברית עולם" של מתי כספי ועם "יש לך חבר" המוכר להורים מ"צעצוע של סיפור".
מנהל הקונסרבטוריון, עמרי רווה, התייחס במהלך הערב לקשר ההדוק בין הגופים: "החיבור בין הקונסרבטוריון לתזמורת צה"ל נרקם מחוטים חוצי תקופות – החל מאהרן שפי, דרך רום שמיר, מנצח תזמורת צה"ל ותושב העיר, ועד אלון מלניק, בוגר התזמורת המנצח כיום על תזמורות הנשיפה שלנו. אין עוד עיר שלה זיקה כה עמוקה לתזמורת צה"ל כמו גבעתיים".
לסיום הערב חברו תזמורת הנשיפה הייצוגית של הקונסרבטוריון ותזמורת צה"ל לביצוע משותף ועוצמתי של "כוכבים ופסים לנצח", כאשר על הבמה למעלה מ-100 תלמידים וחיילים, רגע שחתם את הקונצרט במחיאות כפיים ממושכות.
רווה סיכם: "זה היה ערב איכותי ומרגש במיוחד, ממש ערב מהסרטים. הקונצרט עורר נוסטלגיה, ריגש את הקהל ושמר על רמה מוזיקלית גבוהה לכל אורכו. אני מבקש להודות לצוות הקונסרבטוריון, לגל קליין, המנהל הפדגוגי, לאלון מלניק על המקצועיות והלב, ולכל אנשי המשרד שסייעו בהפקת האירוע. אלו הם בדיוק הרגעים שהופכים את העשייה המוזיקלית בעיר למשמעותית ובלתי נשכחת".
רן קוניק, ראש עיריית גבעתיים: "הקונצרט המשותף של הקונסרבטוריון העירוני עם תזמורת צה"ל הוא מהאירועים המרשימים והמרגשים שאנו מקיימים בעיר. המפגש בין נגני הקונסרבטוריון לבין תזמורת צה"ל ממחיש את העוצמה של החינוך המוזיקלי בגבעתיים – במה משותפת לתלמידים ולחיילים, שיתוף פעולה של מצוינות מוזיקלית מעוררת השראה. מדובר במסורת עירונית שמביאה איתה גאווה גדולה, ומזכירה לכולנו את הכוח שיש למוזיקה לחבר קהילה שלמה. אני מבקש להודות לצוות הקונסרבטוריון, למנצחים, לנגנים ולחיילי התזמורת על ערב איכותי במיוחד".
צילום: עיריית גבעתיים
























