מיקה טל בת 7 ואורי טל בן 6, זכו בתחרות הבינלאומית לממציאים צעירים, של חברת שתלי השמיעה והשבלול, מד-אל, והעלו רעיון אשר יקל על חיי היום יום של הסובלים מלקות שמיעה.
כיום, חיים בעולם 466 מיליון אנשים הסובלים מלקות שמיעה, מתוכם כ-34 מיליון ילדים. ההערכה היא כי עד שנת 2050 אחד מכל 10 ילדים יסבול מלקות שמיעה מסוימת. לפני כשלושה חודשים, השיקה חברת שתלי השמיעה והשבלול, מד-אל, תחרות ייחודית הקוראת לילדים לשתף בהמצאות ורעיונות העשויים לסייע לשיפור איכות החיים של אנשים הסובלים מאובדן שמיעה.
התחרות הבינלאומית של חברת מד-אל הוכיחה שילדים אשר חייהם הושפעו מאובדן שמיעה מצליחים לחיות עם לקות השמיעה ואף פורחים ומשגשגים לצד משפחתם ובתוך המסגרות והקהילות הרחבות יותר. התחרות הזמינה ילדים בגילאי 6-12 מרחבי העולם לחשוב על המצאה או רעיון המשפרים את איכות החיים של אנשים עם אובדן שמיעה. הרעיונות שנשלחו השנה לתחרות היו מגוונים ורבים- החל מרעיונות דמיוניים ועד לרעיונות פרקטיים שניתן ליישם בחיי היומיום. למשל, כובעי רחצה המשלבים שתל שבלול, שרשראות רוטטות, כיסויי מיטה רועש וכן, פונקציית צפצוף שנועדה להקל במציאת מעבד האודיו האבוד ועוד רעיונות רבים ונפלאים
בסך הכל השתתפו השנה בתחרות 272 ילדים מ-19 מדינות שונות אשר שלחו 280 רעיונות להמצאה. מתוך כל ההצעות שנשלחו, נבחרו 9 ההצעות המובילות ברחבי העולם וזכו בפרס.
הזוכים הישראלים הם מיקה ואורי טל מגבעתיים. מיקה בת 7- אוהבת מאוד לרקוד ובמשך שלוש וחצי השנים רוקדת בסטודיו לריקוד. כמו כן, למיקה יש שני שתלי שבלול בשתי האוזניים מגיל שנתיים. ההמצאה של מיקה הייתה להפוך את השתל שלה לכזה שיודע לענות לכל שאלה בעולם, ממש כמו סירי.
אורי בן 6- אוהב מאוד גיבורי על, ממתקים, משחקי קופסא ודמיון. גם לאורי יש שני שתלי שבלול בשתי האוזניים מגיל שנה ולא פלא כי ההמצאה של אורי הייתה שתל שבלול שיוכל לעזור כמו גיבור על.
השנה התחרות התמקדה בילדים השוהים רבות בבית ובהורים התומכים בהם בעקבות ההתפרצות המחודשת של נגיף הקורונה. התחרות הוכיחה את עצמה כהזדמנות נהדרת למשפחות להשתתף יחד בפעילות מהנה וחינוכית בבית. בצד תעודת זכייה אישית לכל ילד – אשר הסבה גאווה רבה לילדים והוריהם, קיבל כל ילד זוכה איי- פד אשר יסייע בידיהם גם בלמידה במרחקו כמו גם בעתות הפנאי.
ההשראה לתחרות נוצרה מסיפורו האישי של השופט הראשי של התחרות, ג'פרי בול, הסובל מלקות שמיעה בעצמו. בגיל צעיר במיוחד הוא המציא שתל מהפכני לאוזן התיכונה כדי לטפל בלקות השמיעה שלו. בבגרותו, הוא בנה מכשירים רבים שלא היו טובים מספיק ואף כשהמציא את השתל לאוזן התיכונה באוניברסיטת סטנפורד שמע אינספור סיבות מדוע ההמצאה אינה טובה מספיק. ג'פרי בול לא נכנע וסירוב אחרי סירוב נתנו לו את הכוח להמשיך , להניע תהליכים ולהגיע לתוצאה מוצלחת של פיתוח שתל VIBRANT SOUNDBRIDGE לאוזן התיכונה.
"הממציאים אולי צעירים, אבל הם עם כל כך הרבה תובנות, הם רואים את העתיד של טכנולוגיות השתלים עוד הרבה לפני עקומת הפיתוח של השתלים. העולם הנראה דרך עיניו של אדם צעיר הוא מלא אופטימיות, הם ניגשים לאתגר ללא מסננים (פילטרים) ןמציעים את נקודת המבט הנבונה להפליא שלהם לחידושים טכנולוגיים העתיד נמצא בידיהם הבטוחות של הממציאים מעוררי ההשראה של ideas4ears אשר אשר יובילו את הדרך הזו קדימה", אומר ג'פרי בול, ממציא שתל האוזן התיכונה VIBRANT SOUNDBRIDGE.
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!