הודות לגילוי מוקדם, יותר ויותר אנשים מחלימים מסרטן. על פי הערכות, כ-300 אלף נשים, גברים ובני נוער שהחלימו מהמחלה חיים כיום בישראל. עם זאת, עבור רבים מהם סיום הטיפולים האונקולוגיים אינו סוף ההתמודדות.
מחקרים מצביעים על כך שמחלימים רבים חווים קשיים המעכבים חזרה לתפקוד מלא, ובהם תשישות כרונית, ירידה במסת שריר ובטווחי תנועה, קשיים קוגניטיביים, הפרעות שינה, בעיות תזונה ועיכול, ירידה בתפקוד המיני, תסמיני דיכאון וחרדה, וכן קשיים חברתיים ותעסוקתיים. מדובר באוכלוסייה מגוונת הזקוקה למענה פיזי ונפשי מותאם.
על רקע זה הקימה האגודה למלחמה בסרטן תוכנית חדשה לשיקום אונקולוגי למחלימים, אשר החלה לפעול לאחר תקופת פיילוט. מטרת התוכנית היא לסייע למחלימים בהתמודדות עם ההשלכות המאוחרות של המחלה והטיפולים, ולתמוך ביצירת שגרת חיים חדשה ומותאמת.
התוכנית כוללת פעילות גופנית מותאמת בהדרכת פיזיותרפיסטית שיקומית, ייעוץ תזונתי אונקולוגי, תמיכה רגשית קבוצתית או אישית, ייעוץ מיני וריפוי בעיסוק. בנוסף, המשתתפים מוזמנים לקחת חלק בפעילויות מרכזי התמיכה "חזקים ביחד" של האגודה הפועלים ברחבי הארץ.
תוכנית השיקום פועלת בגבעתיים, להצטרפות ניתן לפנות למחלקת שיקום ותמיכה באגודה למלחמה בסרטן בטלפון 03-5721678 או בדוא"ל: shikum@cancer.org.il
המטה הארצי של Israel Cancer Association (RA) (האגודה למלחמה בסרטן) נמצא ברחוב רביבים 7, גבעתיים, ישראל.
צילום: האגודה למלחמה סרטן
























