
מוטי כהן. שכיהן כמפכ"ל בשנתיים האחרונות, ימונה למנכ"ל עירית רמת גן
01/24/2021
ב ל א ג ן ראיון עם השחקן, כוכב הנוער והיוטיובר רז ספני
02/01/2021
מוטי כהן. שכיהן כמפכ"ל בשנתיים האחרונות, ימונה למנכ"ל עירית רמת גן
01/24/2021
ב ל א ג ן ראיון עם השחקן, כוכב הנוער והיוטיובר רז ספני
02/01/2021
פרסום רגע הזכיה
שש יוזמות עלו לגמר המאיץ המדעי
הגמר יתקיים בחודש מאי מול שופטי נאס"א
השבוע הסתיים שלב חצי הגמר של התוכנית החינוכית הבינלאומית "המאיץ המדעי" Science Accelerator האירוע התקיים בנוכחות מנהל סוכנות החלל הישראלית, מר אבי בלסברגר, המדען הראשי של נאס"א איימס, ד"ר ג'ייקוב כהן, צוות שיפוט שכלל מדעים/יות מובילים/ות מתחום החינוך והחלל בישראל, מורים/ות ותלמידי/ות המאיץ המדעי. שש יוזמות נבחרו לעלות לשלב הגמר והם יוצגו במאי בפני שופטים מנאס"א. האירוע הועבר בחלקו בשיגור חי בדף הפייסבוק של Horizon קהילת מחנכי החלל של סוכנות החלל בישראל.

ד"ר ג'ייקוב כהן, המדען הראשי של נאס"א איימס
אירוע התחרות היה השנה חגיגי מיוחד, על אף הסגר והקורונה. פתח אותו ד"ר אליעד פרץ, חוקר מוביל, עטור פרסים בנאס"א גודארד, המועמד לתוכנית האסטרונאוטים היוקרתית. פרץ סיפר, בהרצאה מעוררת השראה, על דרכו לצמרת ממשפחה קשת יום בעפולה ועד למשרה הנוצצת בנאס"א. לאחר שלב הברכות, עלו 12 קבוצות תלמידים מגבעתיים, ירכא, כפר הנוער כנות, הכפר הירוק ושני בתי ספר באיטליה להציג את יוזמות החלל שלהם. לתלמידים ניתנו שש דקות לנאום מכירות (פיץ') שהתקיים באנגלית ובנוכחות חבר השופטים. טקס ההכרזה התקיים יומיים לאחר מכן בנוכחות הגב' שלי ברונסוייק, סמנכ"לית Space Foundation ברנסוויק, שיתפה את התלמידים בעברה הצבאי בחיל האוויר האמריקאי ממנו השתחררה באחרונה אחרי שורת תפקידים בכירים במערך האוויר והחלל האמריקאי ובתפקידיה האזרחיים כיום לקידום החינוך, השוויון והחלל.

אבי בלסברגר, מנהל סוכנות החלל הישראלית
אירוע חצי הגמר גם הביא לסיומו של שלב הראשון של התוכנית החינוכית – שלב האינקובטור – במסגרתו התלמידים למדו להגות רעיונות יזמיים וחדשניים, בשלב הבא (שלב המאיץ – אקססלרטור) התלמידים ילמדו לפתח את היוזמה הנבחרת לסטראט אפ אמיתי, לבחון אותה בכלים עסקיים, לעבוד עם מנטורים מקצועיים ולהכין מודל ותוכנית עסקית בסיסית. שלב הגמר יתקיים במהלך חודש מאי בפני מדעני נאס"א. בשנה שעברה זכו תלמידי כנות במקום הראשון ותלמידי קלעי הגיעו למקום השלישי המכובד כשהם חלקו אותו עם תלמידים מבית הספר סנט פרנסיס בארה"ב.
ורד כהן ברזילי, מייסדת OUT OF THE BOX שפיתחה ומובילה המאיץ המדעי, "ראינו השנה עליית מדרגה ביכולות של התלמידים. התלמידים הפגינו מיומנות גבוהה בהכנת המצגות, עבודה בכלים של תלת מימד, יכולות הצגה מרשימות וחשוב מכך רעיונות מקוריים וחדשניים. הקורונה אמנם היוותה אתגר לא פשוט לתלמידים, שכמעט ולא נפגשו לאורך כל השנה, אלא רק בשיעורים מקוונים, ולמרות זאת התוצרים ברמה מאוד גבוהה. במציאות חינוכית שמספידה את השיעורים מרחוק – אין ספק שהוכחנו שניתן ליצור למידה אפקטיבית ומשמעותית למרות אתגרי השעה ובזכות הכלים הדיגיטליים.

היוזמות שעלו לגמר:
MineVision ,שיפור לקסדת האסטרונאוט עבור משימות במאדים. מבית הספר שב"צ בגבעתיים.
Roxygen, מתקן ידני להפקת חמצן מסלעי הירח, גם היא מבית הספר שב"צ בגבעתיים
CSSpider, רובוט כמו עכביש לניקוי וטיהור משטחים בתחנת החלל הבינלאומית ומתקנים נוספים בחלל. יוזמה משותפת של תלמידות מקלעי ושב"צ בגבעתיים.
Cyanobacteria Cells, מכשיר להפצת "כחוליות" להגדלת כמות החמצן במאדים, יוזמה של תלמידי כנות.
Marter, מכשיר להפקת מים על מאדים, יוזמה נוספת של תלמידי/ות כנות.
B.A.I.S מערכת אקוופונית לשימוש במאדים
»» »» »» »» »» »» »»
07/09/2026
המעון החדש נועד להעניק מסגרת טיפולית וחינוכית לפעוטות עם צרכים מיוחדים, ולאפשר למשפחות לקבל שירות מקצועי קרוב לבית
07/09/2026
משתתפים רבים הגיעו לגבעתיים, שממשיכה לבסס את מעמדה כאחת הערים המובילות בישראל בקידום הקהילה הגאה ובתמיכה במשפחות מגוונות
07/09/2026
אלפי מורים ומנהלים חסרים במערכת החינוך, ראש עיריית גבעתיים מתריע, ובינתיים אין פתרון באופק
07/07/2026
שיקום בריכת רמב"ם מתקדם. גבעתיים צפויה לקבל באביב מתחם בריכה מחודש ומודרני, שעשוי להפוך לאחת מפנינות הפנאי והספורט של העיר
07/06/2026
יניב מגיע אל ניהול בית ספר "יגאל אלון" לאחר 28 שנות ניסיון במשרד החינוך ולאחר שש שנים כמנהל תיכון וחטיבת ביניים.
07/06/2026
פסטיבל הזמר העברי החמישי. גן הזיכרון יארח שני ערבים של מוזיקה ישראלית, נוסטלגיה ומופעי מחווה בהשתתפות אמנים ותיקים ומבצעים צעירים
07/06/2026
הרב וסרמן, תושב גבעתיים, ממשיך להיות דמות מרכזית בקהילה שבה שירת במשך יותר משלושה עשורים
07/05/2026
האירועים המרכזיים השבוע בגבעתיים 17-23/5/2026
07/02/2026
התוכנית כוללת הריסת ארבעה בניינים עם 32 דירות, הקמת מגדל בן 22 קומות עם 96 יחידות דיור, לצד שטחים ציבוריים פתוחים ומבנה לשימושי קהילה
06/30/2026
המקרה מעלה שאלות על חובת השקיפות והוודאות של עירית תל אביב כלפי התושבים
למעבר למגזינים:















