גבעתיים מציינת את שבוע "דיבור חדש" ומשיקה שירות חדש, גישור גירושים
שירות החדש, "נפרדים בטוב" לגישורי גירושים. השירות נועד לסייע לזוגות בהליכי פרידה
הטקס העצוב והמרגש התקיים במעמד רן קוניק, ראש עיריית גבעתיים, ובהשתתפות הנהלת העירייה וכן כ-1500 תושבים, שהגעו, למרות המצב, לכבד את הנופלים/ות ולחבק את בני המשפחות השכולות.
הטקס התמקד בארבעת החללים המונצחים בגבעתיים; סמ"ר עומרי ניב פיירשטין ז"ל, רב״ט מיה ויאלובו פולו ז"ל, רס"ר במיל' עמרי בן שחר ז"ל ורס"ל רום הכט ז"ל ובשתי התושבות שנרצחו ביום הנורא ההוא; ארן גורן ועינב אלקיים לוי.
הטקס נפתח בדקת דומייה ולאחריה הנחת הזרים. את תפילת "יזכור" הקריא מנכ"ל העירייה אבי מוטולה בנוסח מרגש ומטלטל. בדבריו בטקס, הזכיר ראש עיריית גבעתיים רן קוניק את ההלם והפחד שליוו את השבעה באוקטובר אך ציין גם את הגבורה הגדולה שהתגלתה ביום ההוא ובחודשים שאחריו: "החל מאותו בוקר ועד לימים אלו, ראינו את עוצמתו של עם ישראל, את רוחו, את התגייסותו המדהימה בשעת צרה, את גבורתם ומסירות נפשם של לוחמיו, הדור שאמרנו עליו שהוא מפונק, אבל לא…כמה שטעינו כולנו. אלו צעירים וצעירות, עזי נפש ואמיצי לב, אוהבי הארץ ומגיניה. איזו גאווה, כמה מעוררי השראה הם, תקווה גדולה הם נטעו בנפשנו הפצועה, בזכותם אנו עוברים את השנה הקשה הזו, בזכותם אנו חיים כאן". עוד ציין קוניק את 101 החטופים והחטופים בשבי חמאס וביניהם אור לוי, תושב העיר גבעתיים, שאשתו נרצחה במיגונית המוות והוא עצמו נחטף לעזה, ואת בנו בן ה-3 אלמוג, שעוד ממתין שאביו ישוב.
ארבעת החללים ושתי הנרצחות הונצחו בסרטונים, בקטעי קריאה ובקטעים אומנותיים אותם ביצעו אמנים מקומיים. עמדת הנצחה מוארת הוקמה בגן הזיכרון ולצידה נרות זיכרון אותם הדליקו תושבים רבים. את הטקס חתם אהוד בנאי, לבקשת משפחתו של רום הכט ז"ל, בשירו "בלוז כנעני".
במקביל לטקס העירוני, קיימה מחלקת הנוער מפגשים לבני נוער מכיתה ט' ומעלה תחת הכותרת "מדברים/ות על זה". במסגרת המפגשים, שיתפו בני הנוער את תחושותיהם ואת חוויותיהם מהיום הנורא ההוא ומהימים הקשים אחריו ושוחחו על האחריות שלהם לגבי העתיד.
במרכזים הקהילתיים ובתיאטרון גבעתיים הוצבו עמדות הנצחה ובהן תמונותיהם וסיפורם של תושבי ותושבות העיר שנפלו ונרצחו בשבעה באוקטובר ובמלחמת חרבות הברזל.
לצד אלה, התקיימו ויתקיימו בעיר אירועים נוספים כגון ערב סליחות ישראלי- קהילתי, תערוכה של האמנית גלית צימבליסט בשם "לכאורה" ומעגלי שיח בנושא "תקווה" בהנחיית המגשרים במרכז הגישור העירוני. ביום רביעי, ה-9 באוקטובר, תתקיים שעת סיפור לילדים של הספר "ירנה", אותו כתב חיים פרי ז"ל אשר נחטף ונרצח בשבי. האירועים לציון שנה לשבעה באוקטובר ייחתמו במהלך השבוע הבא בהרצאתה של אור-לי ניב, "להיות אני". כזכור, ניב שכלה את בנה עומרי בקרב הגבורה על בסיס זיקים בשבעה באוקטובר.
שירות החדש, "נפרדים בטוב" לגישורי גירושים. השירות נועד לסייע לזוגות בהליכי פרידה
34.1% מתושבי המרכז בני הגיל השלישי מעידים על כך שמצבם הכלכלי הורע
גבעתיים בעלת התדמית האיכותית והמבוקשת התאפיינה במשך שנים בהיצע דירות נמוך וביקוש גבוה מצד הרוכשים
הרשת בישראל שעברה לבעלות מקדונלד'ס העולמית,
הקטינה את הנחת ה-50% שניתנה לחיילים ולכוחות הביטחון בעקבות המלחמה ל-15%
שוק הרכב בישראל – קניית רכב חדש 2025. מאחורי הקלעים של שוק הרכב: תופעת "המכירות המוקדמות"
כמעט בכל עיר ובכל בית קפה מתכנס מעין פרלמנט המורכב אנשים שיש להם דעה על כל מה שקורה כאן
אין ואקום. ארה"ב וסין מתכתשות על הסכמי סחר ומיסי יבוא, ובמקביל, בהודו פועלים על מנת להגדיל את כוח היצור המקומי
גם פרויקט ההתחדשות העירונית שלכם מתעכב?
זה מה שתוכלו לעשות
"השכונה החדשה, הסמוכה לצומת מסובים, תקרא בשם: רמת צדק. כל רחובות השכונה ישאו שמות של נשות ואנשי משפט"
המלחמה הארוכה הותירה חותם משמעותי על שוק הנדל"ן באזור, אז איך מתקדמים?
מגדלי ענק יחליפו את שיכוני ההסתדרות. "זהו שיא של שנות עבודה ומאמץ", אומר המשנה לראש העירייה ויו"ר יעד
"הכתיבה האישית לא פסקה מעולם גם אם היו שנים שנדחקה הצידה, וחיכתה בסבלנות…זה חלק בלתי נפרד וחשוב מאד בחיי" נעמי לבנון-קשת
מהאדמה שידעה את הזוועות של ה-7 באוקטובר לתקומה ולתקווה לרגל חזרת החטופים: שדה תפוחי אדמה הפך מחווה מרגשת בהובלתם של חקלאי משקי הנגב
שחר טביב (45) מנכ"ל קניון עזריאלי גבעתיים, מביא איתו לכל תפקיד "שחר של יום חדש", מגדיר יעדים ומשיג אותם ● מתגורר ברמת גן, נשוי לאנה ואב לשלושה
סדרת אייפון 16 המשודרגת כוללת ארבעה דגמים והפתעה: המחירים נמוכים מההשקות הקודמות בישראל. וזו בדיוק הסיבה שערכנו השוואת מחירים
המחסור בטיסות לניו יורק בולט, ולכן, המחירים עדיין גבוהים, אבל יש גם פתרונות במחיר נוח
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!