ראוי לציין את התאריך 1/4/1997 בו נכנס לתוקף חוק המתווכים במקרקעין שלפניו עולם התיווך היה פרוץ מאד עבור שני הצדדים, הן הציבור והן המתווכים.
מה שלא כתוב – לא נחשב:
מתווך לא יהיה זכאי לדמי תיווך אלא אם כן החתים את הלקוח על מסמך בכתב המזמין את שירותי התיווך ובתנאי שמכיל מספר פרמטרים מחייבים והם:
החוק למעשה בא ועושה סדר הן לציבור והן למתווכים. כעת, לא ניתן כמו שהיה בעבר לפני חוק המתווכים, להמציא דברים, הלקוח לא יכול לומר "לא חתמתי, לא אשלם " וכדומה והמתווך לא יכול לצוץ כך פתאום ולומר "הייתי המתווך ומגיע לי תשלום" וכדומה, מעמד המתווך והלקוח ברורים, הדברים מסוכמים ומוסכמים מראש ובכתב ומשם קדימה להצלחה.
בלעדיות –
חובה בכתב ובמקרה שלא צוין במפורש מהי תקופת זמן הבלעדיות הרי שהיא פוקעת מאליה בתום 30 ימים מיום חתימת ההסכם. כמו כן על פי חוק המתווכים פרק הזמן המקסימאלי לבלעדיות הנו חצי שנה.
מתווך רק עם רישיון בתוקף –
כיום באמצעות "ד"ר גוגל" אפשרי לגלות כמעט הכול. ניתן לבדוק דרך אתר משרד המשפטים, לשונית רשם המתווכים בטבלת האקסל את רישיונו של המתווך והאם בתוקף או לא, זה מהותי להמשך התנהלות שני הצדדים יחדיו. אמון מעל הכל.
דמי התיווך –
על פי חוק המתווכים יהיה רשאי המתווך לשכר טרחה באם הרישיון שלו בתוקף ושהיה הגורם היעיל לעסקה וכן שקיים הסכם מחייב לכך כפי שמפורט בתחילת המאמר. גובה עמלת התיווך בישראל הנו לרוב 2%+ מעמ מהעסקה ובשכירות לפי שכר טרחה של חודש אחד אם כי הפרמטר נתון למו"מ וזאת בהתאם לשלל סיבות כדוגמה לשווי/תמחור/מהות הנכס ועוד.
הערה אישית: אמון הוא דבר נרכש, אני אישית מאמין גדול של היעזרות באנשי מקצוע אך דברים תמיד צריכים להיות מסוכמים ומוסכמים מראש וכמובן, בכתב.
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!