

תלמידי שכבת ה' בסחלב משיקים ספר פנטזיה ימי עוצר נשימה
31/5/2025

שנת הלימודים תשפ"ה בתוכנית הלימודים למחוננים סחל"ב הייתה גדושה ביצירתיות וחדשנות, והפעם הגאווה מגיעה היישר ממעמקי הדמיון. לאחר מסע כתיבה מרתק ומשותף, תלמידי קורס הכתיבה בשכבת ה' מציגים את ספרם החדש והמסקרן: 'הסחלבטיס – המסע לעומק המצולות'
'הסחלבטיס' הוא סיפור פנטזיה עוצר נשימה, המפגיש אותנו עם שישה ילדים אמיצים שמוצאים את עצמם בממלכה תת ימית אבודה וקדומה. כשהם פוגשים שם את הפרופסור המסתורי, הוא מגייס אותם למשימה חשובה מאין כמוה: להציל את היקום כולו. בשליחותו, הם צוללים אל מעמקי האוקיינוס, אל עולם קסום ומרתק מלא יצורים ימיים מופלאים, אתגרים מסתוריים ומשימות לא פשוטות.
"התהליך של כתיבת הספר היה מדהים", משתף עידו בהתרגשות. "עבדנו יחד כצוות, כל אחד הביא את הרעיונות שלו, וראינו איך הסיפור מתחיל להתגבש ולקרום עור וגידים". "למדנו המון על עבודת צוות, על תכנון עלילה ועל איך לבנות דמויות מעניינות" הוסיפה סהר.

"עבדנו יחד כצוות, כל אחד הביא את הרעיונות שלו, וראינו איך הסיפור מתחיל להתגבש ולקרום עור וגידים. למדנו המון על עבודת צוות, על תכנון עלילה ועל איך לבנות דמויות מעניינות"
קורס הכתיבה הייחודי של שכבת ה' בסחלב, בהנחיית ד"ר נגה רוזנפרב כבר הפך למותג מוכר בעיר – הוא מעניק לתלמידים כלים חשובים ליצירה עצמאית ולביטוי אישי. דרך תהליך הכתיבה המשותף, הם לומדים על חשיבות התכנון, העריכה והעבודה הקשה, ובעיקר מגלים את הכוח הטמון במילים.
"הספר הוא הוכחה שאסור לוותר לתלמידים ושצריך לדרוש מהם את המיטב." אומר גיא אריקסון מנהל סחל"ב. "בעניין זה, חשוב גם להגיד שהספר הזה והפרויקט השנתי של כתיבתו, לא היה נולד ללא ההנחיה והעבודה המסורה של נגה. אגב, זאת גם הזדמנות מעולה להודות לה, על עבודה אינטנסיבית מסביב לשעון, להפיק ספר, שנה אחרי שנה, זה הישג אדיר וזה לחלוטין הוכחה ליכולתה הגבוהה, הן בכתיבה, והן בחינוך.
עבורי, זו זכות גדולה להיות חלק מפרויקט שכזה, בעיקר היום, כשהקריאה והכתיבה הם בסימן שאלה, יצירת ספר מאפס זה בכלל לא ברור מאליו. הכישרון של הילדים מורגש מדף לדף וכמו בכל ספר טוב, ההנחיה של נגה עוטפת את כישרונותיהם של התלמידים ממש כמו הכריכה של הספר." מוסיף ואומר גיא.

איך נוצר הספר?
"המסע שלנו החל בשלב מרתק של סיעור מוחות. כל תלמיד הביא את הרעיונות שלו, את הפנטזיות והחלומות שלו, וביחד העלינו המון רעיונות שהיוו את הבסיס לעלילה." מסבירה גלי. "חלק מאיתנו חיכו לכתוב את הספר הזה מאז שהגיעו לסחל"ב בכיתה ג'!"
"שילבנו גם את צוות המורים של סחלב בעלילה עצמה" מוסיפה עלמה בחיוך. "הוספנו מאפיינים ייחודיים שלהם וגם חוויות משותפות ובכך יצרנו חיבור אישי ומרתק בין הספר לקהילה הקוראת של סחל"ב." מספרת נינה.
משם, החלו הדמויות לקרום עור וגידים בתהליך יצירתי של המצאת דמויות. כל גיבור צעיר קיבל מראה, אופי ייחודי, כוחות-על, חיית מחמד, חלומות, פחדים ומניעים משלו. מעניין לציין כי התלמידים שילבו פרטים אישיים מחייהם שלהם בדמויות, מה שהוסיף עומק, אמינות ונגיעה אישית לכל אחת מהן.
כדי להחיות את העולם התת-ימי העשיר שיצרו, התלמידים פיתחו מילון ייחודי של 'חייזרים ימיים'.
"כל יצור קיבל שם מקורי, תכונות אופייניות ושפה משלו, ותמונה שנוצרה באמצעות בינה מלאכותית" מסביר הלל. "זה מה שבעצם יאפשר לקוראים לערוך היכרות מעמיקה ומרתקת עם כל דמות לאורך המסע."
"כדי להחיות את העלילה, נכנסנו ממש לנעליהן של הדמויות, חשבנו ודיברנו כמוהן, המצאנו משחק שהן משחקות בו – משחק האדילוג." מתאר כפיר.

"כדי להחיות את העלילה, נכנסנו ממש לנעליהן של הדמויות, חשבנו ודיברנו כמוהן, המצאנו משחק שהן משחקות בו – משחק האדילוג"
איך 19 ילדים כותבים ספר ביחד?
"את הספר כתבנו לבד, בזוגות, בקבוצות, בתוכנת גוגל דוקס שמאפשרת שיתוף וכתיבה אונליין כשהכתיבה עצמה מתבצעת בשיעור אבל גם בבית. בכל שבוע, נגה הייתה קוראת את מה שכתבנו ומנחה אותנו כיצד להמשיך.
"היו לנו חילוקי דעות לגבי כל מיני פרטים (ולפעמים גם התווכחנו…) אבל הבנו שאין ברירה וכדי לכתוב ספר משותף, כל אחד מאיתנו צריך קצת לוותר ולהתגמש" מסבירה רוני. "השתדלנו שכל דמות תהיה שונה מהשנייה והוספנו להן פרטים מהחיים שלנו. היו גם דמויות שעידו קול הוסיף לספר במהלך הכתיבה והיינו צריכים לערוך התאמות ולסגור חורים בעלילה."

נעזרתם בבינה מלאכותית?
"השתמשנו הרבה בכלי הבינה המלאכותית – את עטיפת הספר ואת כל האיורים שבו יצרנו בהדרכה של נגה באמצעות כלי הבינה המלאכותית של קנבה, ליאונרדו ורפאל" אומרת ירדן. ועמוס מוסיף "את כללי משחק האדילוג ערכנו באמצעות קלוד וצ'אט ג'יפיטי".
"במהלך השנה גם יצרנו 2 סרטוני פרומו שיצרו ציפייה אצל כל תלמידי סחל"ב" מסביר אלעד. "סביב עלילת הספר יצרנו חדר בריחה דיגיטלי בתוכנת ג'יניאלי, כרזות לדוכן הספרים שלנו וספר דיגיטלי." מוסיף עומר שהיה עסוק גם בצד הטכנולוגי.
"פרט לכך, רוב הילדים בקורס לא הכירו כמעט לפני כתיבת הספר, ועכשיו יצרנו קשרים חברתיים ממש טובים" מוסיפה רונה בחיוך.

האם הספר עונה על הציפיות שלכם?
"הספר אפילו יותר טוב ממה שציפיתי! אני בטוחה שהעלילה של הספר שלנו נהדרת ושכולם יהנו לקרוא אותו." אומרת כרמל.
"ממש!" מוסיף איתמר "מדובר ב-300 עמודים של עלילה מותחת ומפתיעה ביותר! עכשיו כבר אפשר להודות לכל מי שתרם להוצאת הספר לאור – לנגה שהייתה מנחה מעולה וסבלנית ולגיא אריקסון מנהל סחל"ב שהאמין בנו."

איך אפשר לקנות את הספר?
בקרוב תוכלו לצלול אל מעמקי הדמיון עם גיבורי 'הסחלבטיס' ולצאת איתם למסע הרפתקני ובלתי נשכח. אין ספק כי הספר החדש הזה יעסיק את התלמידים וישאיר חותם משמעותי על קהילת סחלב כולה.
"בסוף שנת הלימודים בסחל"ב, ב-10.6, יהיה לנו דוכן ואנחנו מזמינים את תושבי העיר לקנות את הספר במחיר סמלי של 15 ש"ח" אומרת מיכאלה.

"הספר הוא הוכחה שאסור לוותר לתלמידים ושצריך לדרוש מהם את המיטב." אומר גיא אריקסון מנהל סחל"ב .. הכישרון של הילדים מורגש מדף לדף וכמו בכל ספר טוב, ההנחיה של נגה עוטפת את כישרונותיהם של התלמידים ממש כמו הכריכה של הספר." מוסיף ואומר גיא."

האירוע, שמתקיים מדי שנה והפך למסורת עירונית, נועד להביע הוקרה והערכה לשורדות ולשורדי השואה על גבורתם, תעצומות הנפש שלהם ותרומתם לחברה ולמדינת ישראל

תל אביב: בית המשפט: אי אפשר להפוך כל מרתף לדירה – גם אם יש בו חלונות ואור טבע

עדי גבאי-לב: הקהל הגיאורגי קיבל אותנו בחום והעניק ללהקה פירגון עצום לאורך כל ימי הפסטיבל

"הדילמה הכי רגישה של ההתחדשות העירונית היא איך משמרים את ה-Genius Loci (בלטינית: רוח המקום) זהו מושג המתאר את האווירה, האופי הייחודי, והזהות התרבותית או ההיסטורית של מיקום מסוים"

פרידה מיאיר גרבוז – האמן, הסופר, הסאטיריקן והפובליציסט

האירועים המרכזיים בשבוע הקרוב בגבעתיים, ימים ראשון עד שבת

בין המלחמה בשטח לתרבות באולפן
הכירו את הצעירים מגבעתיים ומרמת גן – הדור הבא של התקשורת, ורדי שפר ועמרי לזרוב

"ברואנדה יש רוב מוחלט לנשים בממשלה, למעלה מ-80% הן נשים-שרות המקדמות אג'נדה נשית מובהקת שבראשה קידום הביטחון הנשי במדינה […] הצלחתן של הנשים בתחומים הפוליטיים, הכלכליים והחברתיים נתפסת ברואנדה כאסטרטגיה התורמת לקידומה הלאומי, החברתי והכלכלי של המדינה"

הדירה החדשה היא רק חלק מהסיפור: האותיות הקטנות בהסכם עלולות להגביל אתכם במשך שנים, לייקר את העסקה ואף למנוע מכם למכור את הדירה כשתזדקקו לכך

האם הייתם מסכנים מיליון שקלים רק כדי להימנע משיחה מביכה עם בן או בת הזוג?

"השירה במקהלה ממלאת את ליבי ומאירה לי את הבוקר" מקהלת נשים גמלאיות של תושבות גבעתיים.

לאחר כשנה וחצי של עבודות, הושלם פרויקט ההתחדשות המקיף באחד מצירי התנועה המרכזיים בעיר, שכלל שדרוג תשתיות, חידוש המרחב הציבורי והסדרת התנועה

האם הייתם מסכנים מיליון שקלים רק כדי להימנע משיחה מביכה עם בן או בת הזוג?

רוב ההורים בטוחים שהתשובה מובנת מאליה, עד שהם מגלים שהיא לא כתובה בשום מקום

עד כה, דיירים בני 70 ומעלה נדרשו לבחור את מסלול התמורה כבר בשלבים מוקדמים של הפרויקט: לעיתים עוד לפני שהתוכניות התגבשו ולוחות הזמנים הפכו לברורים

"קהילה זקוקה לשייכות וגבולות גיאוגרפיים המעצבים את המרחב, אך לא את תושביו. התחדשות אמיתית מתרחשת, כשאנחנו מצליחים להפוך את זירות הבנייה והצפיפות למרחב חי, נושם ומלכד. המרחב צריך לשרת את הציבור ולא להתאים את התושבים לתכנון"

ניצנה: מינוף של חזון מהעיר ועד המדבר
התחדשות עירונית ברחוב ניצנה בגבעתיים

"הדילמה הכי רגישה של ההתחדשות העירונית היא איך משמרים את ה-Genius Loci (בלטינית: רוח המקום) זהו מושג המתאר את האווירה, האופי הייחודי, והזהות התרבותית או ההיסטורית של מיקום מסוים"

הדירה החדשה היא רק חלק מהסיפור: האותיות הקטנות בהסכם עלולות להגביל אתכם במשך שנים, לייקר את העסקה ואף למנוע מכם למכור את הדירה כשתזדקקו לכך

האם הייתם מסכנים מיליון שקלים רק כדי להימנע משיחה מביכה עם בן או בת הזוג?

"קהילה זקוקה לשייכות וגבולות גיאוגרפיים המעצבים את המרחב, אך לא את תושביו. התחדשות אמיתית מתרחשת, כשאנחנו מצליחים להפוך את זירות הבנייה והצפיפות למרחב חי, נושם ומלכד. המרחב צריך לשרת את הציבור ולא להתאים את התושבים לתכנון"

האשליה של ידועים בציבור:
רק אחרי 15 שנים ביחד הם גילו שכל אחד מהם חי במציאות אחרת


רוב ההורים בטוחים שהתשובה מובנת מאליה, עד שהם מגלים שהיא לא כתובה בשום מקום

עד כה, דיירים בני 70 ומעלה נדרשו לבחור את מסלול התמורה כבר בשלבים מוקדמים של הפרויקט: לעיתים עוד לפני שהתוכניות התגבשו ולוחות הזמנים הפכו לברורים

ניצנה: מינוף של חזון מהעיר ועד המדבר
התחדשות עירונית ברחוב ניצנה בגבעתיים
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!


