רואה חשבון שמוליק בן שמעון
המשבר הכלכלי שנוצר בעקבות נגיף הקורונה, חידד בעיקר אצל שכירים את התלות במעסיק שהינו מקור ההכנסה היחיד, ואת התלות בתשלום דמי אבטלה ביציאה לחל"ת או בפיטורין.
יצירת הכנסה נוספת כעצמאי בשילוב עם עבודה כשכיר או במקביל לחל"ת, תוך ניצול חוקי המס היא הדרך הטובה ביותר להגדיל את ההכנסה בעת הזו.
השלב הראשון – מציאת רעיון לעסק
יש המון רעיונות לפתיחת עסק קטן כמו: שירותי תרגום, כתיבת תוכן, שליחויות, טיפול בבע"ח, בישול ביתי וכו'… ניתן למצוא רעיונות יצירתיים ליצירת הכנסה נוספת לדוגמא:
לספק שירותים מבלי לעבוד – לתת שירות שאינו בהכרח בתחום עיסוקך, כמו: הכנת מצגות, עיצוב אתרים, בנית תוכנית אסטרגטית, הכנת דוחות פיננסים, עבודות מחקר וכו.. כאשר העבודה נעשית בפועל במיקור חוץ לחברות בהודו, באמצעות "עוזר אישי וירטואלי צמוד" מטעם חברה כדוגמת brickwork, hubstaff talentועוד. במחיר לשעה נמוך בד"כ משכר המינימום בארץ (תלוי בסוג העבודה)
השכרת חניה של אחרים – באזור ת"א והמרכז, קיימים עשרות בניני משרדים בתהליכי סיום בניה. בד"כ מי שרוכש משרד גם רוכש חניה צמודה אחת לפחות. אכלוס מלא של בנין כזה אורך כשנה וחצי -שנתיים, כאשר בתקופה זו הבניין מאוכלס בחלקו, עד שכל דייר יסיים את בנית משרדו עד לגמר מלא. בזמן זה החניה של בעל הנכס אינה בשימוש כלל. הרעיון – יצירת קשר עם בעלי חניות, לשכור מהם בתשלום סמלי חודשי את החניה ולהשכירה לפי שעה ללקוחות בעלי משרדים שכבר אכלסו את הבניין או ללקוחות בנינים צמודים.
השלב השני – פתיחת תיק ברשויות המס
התנהלות כעסק קטן מצריכה פתיחת 3 תיקים ברשויות המס: מע"מ, מס הכנסה, ביטוח לאומי.
ניתן לפתוח את התיקים ברשויות, בתכנון מס מירבי, על מנת למזער את תשלומי המס כמפורט:
מע"מ – עסק קטן עם 0 תשלומי מע"מ. עצמאי עם מחזור הכנסה שנתי של עד 100,491 ₪, יכול לפתוח תיק הנקרא "עוסק פטור" ובעצם לחסוך* 17% מע"מ על ההכנסות.
ביטוח לאומי – ברגע שמשלבים עבודה כשכיר ועבודה כעצמאי, ניתן בתנאים מסוימים להגיע לאפס תשלומי ביטוח לאומי על ההכנסות כעצמאי, ניתן לפתוח תיק הנקרא "עצמאי שאינו עונה להגדרה" ובעצם לחסוך** 17.83% דמי ביטוח לאומי כעצמאי .
מס הכנסה – הכנסה נוספת (כעצמאי) יחד עם תלוש כשכיר, משתלבת יחד לצרכי מס ובעצם המס ההתחלתי על ההכנסה הנוספת (כעצמאי ) הינו שיעור המס השולי (מדרגת המס האחרונה כשכיר) לדוגמא שכיר המשתכר 10,000 ₪ ברוטו לחודש (מדרגת מס 20%) ויש לו הכנסה נוספת של 3,500 ₪ בחודש כעצמאי, המיסוי על ההכנסה כעצמאי יהיה אף הוא 20% מהשקל הראשון, אבל ניתן לדרוש הוצאות מוכרות, לרבות הוצאות שממילא אנחנו מוציאים אותם, כמו אחזקת רכב, ביטוחי רכב, הוצאות הבית כגון: חשמל, ארנונה, ועד, מים באופן יחסי וכו'… ובעצם לשלם מס הכנסה רק על הרווח, לאחר ניכוי ההוצאות.
לכן נצלו את התקופה ליצירת עיסוק נוסף עם מינימום תשלומי מס.
*מצד שני אין החזר מע"מ על הוצאות. לעיתים כדאי לפתוח עוסק מורשה, אם הלקוחות שלך הם בעלי עסק ולא פרטיים.
**מדובר במדרגת ביטוח לאומי שניה לעצמאים, בהכנסה של מעל כ-6,000 ₪ לחודש. כמו כן, סוג תיק זה בביטוח לאומי מתאים יותר לעצמאים בעלי הכנסה נמוכה העובדים מהבית שכן העצמאי אינו מבוטח לענף פגיעה בעבודה.
כל האמור לעיל אינו מהווה תחליף ליעוץ פרטני ומלא או תחליף ליעוץ חשבונאי משפטי פרטני ומלא ו/או ייעוץ עסקי פרטני ומלא
הכותב, שמוליק בן שמעון, הינו רואה חשבון מומחה בפתרונות מיסוי יצירתיים לעסקים
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!