

אירוע היסטורי התרחש בגבעתיים כאשר לאחר למעלה מ-15 שנות תכנון והכנות, יצא לדרך פרויקט פינוי-בינוי במתחם ב' אותו מובילה חברת ICR. הטקס שנערך במעמד ראש העיר גבעתיים, רן קוניק, בכירי העירייה, נציגי היזמים והדיירים שהמתינו בקוצר רוח לרגע המיוחל, כלל הריסת המבנים הישנים עם 119 דירות השיכון והנחת אבן פינה. מדובר על המתחם שגבולותיו: מצפון – המשך של רחוב מנורה, מדרום עם רח' כ"ג, ממזרח – רח' ההסתדרות, ממערב – רח' המאבק, בו יוקם פרויקט של חברת ICR שיכלול מתחם מגורים של שלושה מגדלים ו-333 דירות בנות 3-5.5 חדרים. הפרויקט מסמן התקדמות משמעותית במאמצי ההתחדשות העירונית בעיר, ומהווה מודל לשיתוף פעולה בין הרשות המקומית, היזמים והתושבים.
"אני מודה שבמובנים רבים אני מרגיש שפינוי בינוי ההסתדרות הוא אחד מילדיי, שנולד בימים אלו לאחר הריון קשה של יותר מ-15 שנים, אך התוצאות שוות את המאמץ," אמר משה גולדשטיין יו"ר 'יעד' והמשנה לרה"ע גבעתיים. גולדשטיין קשר את הפרויקט לפרשת שמות מהתורה, כמטאפורה לתהליך ההתחדשות העירונית: "כמו שלבני ישראל נדרשו להעז ולצאת ממסגרת ישנה ומגבילה על מנת להקים חיים חדשים בארץ ישראל, כך גם בערים מתחדשות, יש לקחת את המורכבויות הקיימות ולהפוך אותן להזדמנויות לצמיחה ולפיתוח בר קיימא."
ראש העיר רן קוניק הדגיש בדבריו את החשיבות של פרויקט זה למרקם האורבני של גבעתיים: "זהו יום של בשורה לתושבי השכונה ולעיר כולה. הפרויקט יביא לשדרוג משמעותי של התשתיות העירוניות באזור, יצירת מרחבים ציבוריים חדשים, והתחדשות המרקם העירוני תוך שמירה על אופי הקהילה."
מהנדס העיר, שגיא תמרי, הסביר כי הפרויקט תוכנן תוך התחשבות בצרכי התושבים הקיימים והעתידיים: "תכננו פרויקט שמאזן בין צרכי הבנייה לגובה והגדלת מספר יחידות הדיור, לבין הצורך בשמירה על איכות החיים, יצירת מרחב ציבורי איכותי, ומענה לצרכי התשתית והתחבורה."
הפרויקט צפוי להיבנות במשך מספר שנים, כאשר הדיירים המקוריים יזכו לדירות חדשות ומרווחות יותר. נוסף על הדירות החדשות, יכלול הפרויקט גם שטחי מסחר, גינות ציבוריות, ושיפור משמעותי בתשתיות התחבורה והחניה באזור.
תכנית ההתחדשות העירונית במתחם ההסתדרות קודמה על ידי עיריית גבעתיים. בשטח של כ-100 דונם וכוללת 10 מתחמי מגורים עצמאיים.
התכנית כוללת הריסת מבני השיכון הקיימים הכוללים 915 יחידות דיור ו-11 יחידות מסחר והקמת 19 מגדלי מגורים בני 25-35 קומות, בשילוב בניה מרקמית, הכוללים 2,679 יחידות דיור, חזית מסחרית הפונה לרחובות המאבק ואלוף שדה ושטחי ציבור המשולבים בחלק מהמבנים. התכנית
בנוסף למתחמי המגורים התכנית תגדיל משמעותית את השטחים המיועדים לציבור כגון שטחים לבנייני ציבור בתי ספר וגני ילדים,, שטחים ציבוריים פתוחים, דרכים וטיפול נופי רחב היקף.



המרחבים המוגנים של בית הספר "תלמה ילין" מוכנים למסירה, ומהווים את הסנונית הראשונה בפרויקט הרחב של שדרוג מערך ההגנה במוסדות החינוך בעיר גבעתיים.
הפרויקט, שהושלם בזמן ובאיכות גבוהה במיוחד, מציג סטנדרט חדש למרחבים מוגנים במוסדות חינוך – הן מבחינת התכנון הפנימי והן מבחינת השילוב האסתטי בחזות החיצונית של בית הספר. עיריית גבעתיים מתכננת להשלים את הקמת המרחבים המוגנים בכל מוסדות החינוך בעיר במהלך השנה הקרובה, כחלק מתוכנית אב עירונית להגברת המוכנות והחוסן העירוני.

הדירה החדשה היא רק חלק מהסיפור: האותיות הקטנות בהסכם עלולות להגביל אתכם במשך שנים, לייקר את העסקה ואף למנוע מכם למכור את הדירה כשתזדקקו לכך

הבדלי החיים בין שתי האחיות הלכו והעמיקו עם השנים, עד ששאלה אחת על כספי האם הפכה לקרע משפחתי

לאחר כשנה וחצי של עבודות, הושלם פרויקט ההתחדשות המקיף באחד מצירי התנועה המרכזיים בעיר, שכלל שדרוג תשתיות, חידוש המרחב הציבורי והסדרת התנועה

הבדלי החיים בין שתי האחיות הלכו והעמיקו עם השנים, עד ששאלה אחת על כספי האם הפכה לקרע משפחתי

הריבית השתנתה, החיים השתנו וגם המשכנתה שלכם אולי כבר לא מתאימה. לפני שממשיכים לשלם כרגיל, כדאי לעצור ולבדוק כמה באמת עולה לכם המשכנתה לאורך השנים.

הערבויות, מנגנוני ההגנה, חלוקת ההוצאות וסמכויות נציגות הדיירים הם שיקבעו אם פרויקט ההתחדשות יהפוך להזדמנות גדולה, או לסיכון יקר. כך תדעו מה חייב להופיע בהסכם לפני שחותמים

"חשוב להבין שהתחדשות עירונית היא מרתון ולא ספרינט. פרויקט ממוצע נמשך שנים רבות. דווקא משום כך ההסכם חייב לצפות מראש את כל התרחישים האפשריים…"

מפגשים עם סופרים, הצגות, סדנאות יצירה, הרצאות ואירועים לכל המשפחה הפכו את חודש הקריאה בספריות גבעתיים לחגיגה תרבותית מרשימה

בין המלחמה בשטח לתרבות באולפן
הכירו את הצעירים מגבעתיים ומרמת גן – הדור הבא של התקשורת, ורדי שפר ועמרי לזרוב

"ברואנדה יש רוב מוחלט לנשים בממשלה, למעלה מ-80% הן נשים-שרות המקדמות אג'נדה נשית מובהקת שבראשה קידום הביטחון הנשי במדינה […] הצלחתן של הנשים בתחומים הפוליטיים, הכלכליים והחברתיים נתפסת ברואנדה כאסטרטגיה התורמת לקידומה הלאומי, החברתי והכלכלי של המדינה"

"השירה במקהלה ממלאת את ליבי ומאירה לי את הבוקר" מקהלת נשים גמלאיות של תושבות גבעתיים.

פרידה מיאיר גרבוז – האמן, הסופר, הסאטיריקן והפובליציסט
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!


