21/04/2026
21/04/2026
יום שלישי, 21 באפריל 2026
כתבות השער
צילום אילן זכרוב, איפור: שחף פרדקין

"זה מסוג הרגעים שבהם אני צובטת את עצמי ולא מאמינה שאני מגשימה חוויות שהיו בגדר פנטזיה"

יובל קלו, שחקנית, זמרת ומדבבת היא כוכבת עולה בעולם הבמה. יתכן שראיתם אותה במחזמר 'שיקגו' בתפקיד ג׳ון, במחזמר 'מלצרית' בתפקיד דון או ב'מרי לו' בתפקיד סיגי, או שאולי בכלל שמעתם את הקול שלה בסרטים ובסדרות של דיסני

ד"ר נגה רוזנפרב

 

14 באוגוסט 2025

שתפו:

יובל (27), היא ללא ספק אחת הצעירות העסוקות והמבטיחות בנוף התרבותי הישראלי. מי שגדלה והתחנכה בגבעתיים, מדברת מהלב על המסע שלה, על ההשפעות של עיר הולדתה ועל החלומות לעתיד.

יובל נולדה וגדלה בגבעתיים, למדה בבית ספר בורוכוב וגילתה את עולם התיאטרון כשלמדה בתיכון לאומנויות 'תלמה ילין'. "גרנו בשכונת בורוכוב ממש מעל תלמה ילין (אם להיות מדויקת, ממש באותה כתובת), ואני מודה שעד כיתה ח' לא ידעתי בכלל שמתחת לחלון שלי נמצא המקום שבו אוכל לעשות צעדים ראשונים ומקצועיים כשחקנית", היא מספרת. המפגש הראשוני שלה עם קהל היה בגיל 11, במחזמר 'שרק' שעלה בהיכל התרבות. "גדלתי לצד שחקנים מדהימים, התפתחתי והסתובבתי מאחורי קלעים במסדרונות של תיאטראות שאני מאוד מעריכה", היא מוסיפה.

יובל מדגישה את הקשר העמוק שלה לעיר: "אני לא יודעת מה מפוזר באוויר של גבעתיים אבל אני תמיד צוחקת על זה שכל מי שגדל בגבעתיים אוהב אותה אהבת אמת לא פרופורציונלית. אני באמת מרגישה שגבעתיים היא חלק בלתי נפרד מהאישיות שלי."
כעת, כשהיא מתגוררת בתל אביב, היא מתגעגעת לתחושת הקהילתיות והחום, ולזיכרונות הילדות המתוקים שנקשרו בעיר. "מגיל שבע הייתי גם בלהקות המחול הייצוגיות של גבעתיים וגם בלהקת 'נעורי גבעתיים', וברור לי לחלוטין שהאנשים שהיו שם מסביבי עזרו לי להרגיש שיש לי משהו ששווה לפתח ולשקול ברצינות כמקצוע".

צילום אילן זכרוב, איפור: שחף פרדקין
"מלצרית" הקאמרי, צילום: נועם עטיה

"אני לא יודעת מה מפוזר באוויר של גבעתיים, אבל אני תמיד צוחקת על זה שכל מי שגדל בגבעתיים אוהב אותה אהבת אמת לא פרופורציונלית. אני באמת מרגישה שגבעתיים היא חלק בלתי נפרד מהאישיות שלי"

מהלהקה הצבאית לבמות הגדולות

בצבא היא שירתה בלהקת מז"י (מפקדת זרוע היבשה) – "זו הייתה חוויה של פעם בחיים, הופענו מול חיילים בכל הארץ, רכשתי כלים מקצועיים ואנושיים, ייצגתי את המדינה במסגרות בינלאומיות, חרשתי את הארץ על מדים במשך שנתיים ואני מודה על זה מאוד". היא מודה שהתלבטה בין מסלול ריאלי לבין אמנותי, אך "תחושת בטן אמרה לי לבחור בלהקה צבאית ואני לא מתחרטת לרגע".

מיד לאחר השחרור מהצבא, כשיובל תכננה לטוס למזרח ולשקול לימודי פסיכולוגיה, קיבלה שיחת טלפון מפתיעה מתיאטרון הקאמרי – הזמנה להיבחן למחזמר 'שיגעון המוזיקה'. יומיים לפני הטיסה היא התקבלה, והחוויה טרפה את כל הקלפים. היא חזרה מוייטנאם ישירות לחזרות, ומאז היא לא עוצרת.

איזה תחום הכי מאתגר עבורך – תיאטרון, סדרות, פרסומות בטלוויזיה או אולי דיבוב?

"אחת הסיבות שאני אוהבת את העולם הזה היא שכל יום נראה אחרת, לטוב ולרע. אני פוגשת אנשים מגוונים ובכל הפקה שאני משתתפת, נוצרת משפחה קטנה לתקופה מסוימת. הבמה דורשת סבלנות ועבודה קשה מסוג אחד, וטלוויזיה או דיבוב הם עבודה מסוג אחר לגמרי. בבסיס של כל העולמות וסוגי המסגרות חייבים להיות הרצון והיכולת לעבוד קשה ולשאוף למצוינות, להיות דינמי ולהבין את השטח כדי להצליח לשמור על אווירה טובה, על אנושיות ומקצועיות."

"בבסיס של כל העולמות וסוגי המסגרות חייבים להיות הרצון והיכולת לעבוד קשה ולשאוף למצוינות, להיות דינמי ולהבין את השטח כדי להצליח לשמור על אווירה טובה, על אנושיות ומקצועיות"

מה הייחודיות של כל אחד מהם עבורך?

התיאטרון הוא מקום מיוחד עבורה. "זה קסם כזה שאי אפשר להסביר אותו. התפאורה, המוסיקה, מפגש עם אנשים, עם פרטנרים, עם עצמי", היא מתארת. "אני נהנית לשמח, להצחיק ולרגש אנשים, ולהעניק להם חוויה מיוחדת. תיאטרון הוא המימד אולי היחיד שבו את מקבלת פידבק ישיר".

למרות האתגרים שבתהליך העבודה האינטנסיבי, יובל רואה בכל מדיום מתנה ומזכירה לעצמה תמיד שהיא "זוכה לעבוד ולהתפרנס ממשהו שאני אוהבת לעשות, זה לא דבר שכולם זוכים לו".

הקול שמאחורי הדמויות

עולם הדיבוב הוא אחד התחומים שיובל אוהבת במיוחד. "מגיל צעיר אמרו לי שיש לי קול שמתאים לדיבוב", היא מספרת. היא נכנסה לתחום בזכות שחקנים מוכרים מעולם הדיבוב שפגשה במחזמר 'לא רק בלונדינית'. "מרגשת אותי המחשבה שילדים בארץ יושבים מול המסכים בקולנוע או בטלוויזיה והקול שלי הוא חלק מהחוויה שלהם". יובל חושפת כי בזמן מלחמת 'חרבות ברזל', יוזמה של מדבבים לשלוח הודעות קוליות לילדים בקולות הדמויות האהובות הייתה מרפאת עבורה.

"שיקגו" התיאטרון הארצי, צילום: יוסי צווקר

החלום שהתגשם והשאיפה לעתיד

השנה האחרונה הייתה מרגשת עבורה ובה הגשימה חלומות רבים. היא יצאה מלימודי המשחק בסמינר הקיבוצים ישירות למלחמה, והעבודה הצילה אותה בתקופה קשה. לאחרונה, אף זכתה להגשים חלום ישן ולגלם תפקיד ראשי במחזמר 'מלצרית' בתיאטרון הקאמרי, לאחר שצפתה בו בלונדון לפני שבע שנים. "זה מסוג הרגעים שבהם אני צובטת את עצמי ולא מאמינה שאני מגשימה חוויות שהיו בגדר פנטזיה", היא אומרת בהתרגשות.

"החלום האמיתי שלי הוא להיות עסוקה, לקבל דמויות עם סיפור משמעותי, גם על הבמה, גם בטלוויזיה ובקולנוע". אני שואפת לגלם דמויות בטלוויזיה ובקולנוע ולחקור וללמוד עוד בתחומים האלו." היא גם מחפשת את עצמה כיוצרת, ומפתחת את המקום של היצירה האישית והביטוי האישי. "היום מספיק שתפתח מצלמה ואתה יכול לשחרר את האומנות שלך לעולם בלי לחכות לאף אחד", היא מאמינה. בנוסף, היא מתגעגעת למוזיקה ומקווה לשלב בקרוב גם קריירה מוזיקלית.

חיים מחוץ לזרקורים

כשיש לה זמן פנוי, שהוא נדיר למדי, יובל היא אדם ביתי ומשפחתי. היא מנסה להקדיש את הזמן לבן זוגה, לחברות ולמשפחה שהיא עמוד תווך בחייה. יש לי הורים שהשקיעו לא מעט כדי שאני אוכל ללכת בלי פחד ולבדוק אם החיים האלו מתאימים לי,  יש לי אח גדול שתמיד שם בשבילי ומתרגש ממה שאני עושה, ואחות קטנה – נעה, נערה מדהימה עם צרכים מיוחדים שתמיד מזכירה לי מה חשוב בחיים, איפה הלב האמיתי, פרופורציות בתוך עולם שלפעמים גורם לך לסחרחורת לא פשוטה. היא מתרגשת מהעשייה שלי, ואין מרגש כמו לשחק על הבמה ולדעת שהיא בקהל. זכיתי במעטפת רצינית מאוד שעוזרת לי לזכור שאני יכולה לצעוד ולטעות ולקום וליפול ואני לא אשאר לבד." היא מסכמת.

הטופ פייב של יובל

1. שיר אהוב? משתנה כל יום. כרגע צועקת באוטו את 'חזקה מהרוח' של גלי עטרי.

2. מאכל אהוב?  סושי.

3. דמות משפיעה בחיים?  אמא שלי ואחותי.

4. סרט אהוב? 'המסע המופלא' או 'וויקד' זו התלבטות קשה.

5. מקום שהיית רוצה לטוס אליו לחופשה?  כרגע זקוקה מאוד לתאילנד.

המגזינים

עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס',

בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

עשו מנוי למגזין 'רמת גן פלוס',

הישארו מעודכנים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!
אל תפספסו הכתבות האהובות
Shape
Shape
אולי יעניין אותך
כתבות השער
כתבות השער

שימו אוזן! קולקציית פורים 2026

קבלו את נבחרת החלומות של אזני ההמן, מהקלאסיקה ועד לחידושים המפתיעים. הצטרפו למסע בין בצקים פריכים ומילויים טרנדיים כי משנכנס אדר מרבין באכילת אוזני המן

קראו עוד »
כתבות השער

בריכת רמב"ם עושה קאמבק

אחרי כמעט שמונה עשורים מאז הוקמה, אחרי שהוכרזה כמבנה לשימור ואחרי שלפני כשמונה שנים ננעלה וננטשה – הבריכה המיתולוגית מתעוררת לחיים

קראו עוד »
Shape
Shape

המדריך להזמנות

08/11/2021

ארץ הממתקים של עדי

ארץ הממתקים של עדי אם אי פעם חלמתם להגיע לארץ הממתקים, עכשיו אתם יכולים לעשות את זה! "ממתקים של פעם" הוא מפעל בוטיק בהרצליה שבו רוקחת עדי ממתקים מדי יום בעבודת יד, לפי שיטות בישול
02/08/2021

איטליה על קצה המזלג

פסטה דלה קזה פסטה טריה של השף משה בראל מתמחה בייצור פסטה טריה על פי מסורת איטלקית רבת שנים. במפעל המשפחתי המיוחד מיוצרים מדי יום פסטה קצרה וארוכה, רביולי במילויים שונים, ניוקי, רטבים ועוד המון
08/13/2020

הג’ונגל הגיע העירה

ג’ירפה חוויות אורבניות ב”ג’ירפה חוויות אורבניות” הבינו שאם אי אפשר להביא את המטיילים לשוק, השוק יכול להגיע אליהם הביתה. הם ילקטו עבורכם חבילה משמחת מכ-30 ספקים שונים המייצרים מכל טוב הארץ, יסדרו בתוך ארגז עץ
12/24/2020

קוקטיילים טעימים לחגיגה ביתית מושלמת

קוקטיילים טעימים לחגיגה ביתית מושלמת עם האלכימאי יהיה לכם ערב קסום ונפלא ההכנות שלנו לסילבסטר בעיצומן! חו״ל לא כל כך היה השנה, גם לא מסיבות או ברי קוקטיילים, אבל החלטנו שעל חגיגות השנה האזרחית החדשה
11/24/2020

לגלות את אמריקה עם החטיפים של עמית

לגלות את אמריקה עם החטיפים של עמית טעים ומיוחד שהיא מכינה לבד, מחומרי גלם סופר איכותיים ובלי חומרים משמרים איך אני זקוקה לאיזו חופשה קצרה – לא משהו גדול, רק מנוחה לגוף ולנפש, קצת נופים,
11/27/2020

חגיגת מרקמים

חגיגת מרקמים מיכל מ"מיי סוויטי", קונדיטורית בוגרת בית-ספר "בישולים" יצרה קולקציית סופגניות מהממת, מענגת וטעימה והיא זוכה אצלינו בפרס הבצק המצטיין! הבצק של הסופגניות הוא רך, קליל ואוורירי כאילו לא פגש שמן מימיו, הגודל שלהן
10/16/2020

בואי חלה

'המאפייה הביתית של שרון' המאפים שגונבים את ההצגה הכנת חלות היא הנאה לכל דבר וכשהן יוצאות מהתנור וכל הבית מתמלא ריחות הלב מתמלא באושר (ועוד לא דיברנו על התמונות שמעלים לאינסטגרם). אחרי שנים של אפייה

מצטרפים למגזין מעורר מחשבה ומהנה

מנוי בהטבה ללא תשלום למגזין 'גבעתיים פלוס'

מנוי בהטבה ללא תשלום למגזין 'רמת גן פלוס'

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן