מאת: דבורה בוצ'מן
ילדות ומשפחה
נילי קשאני נולדה באיראן למשפחה אמידה ביותר שעסקה במסחר בשטיחים. "הילדות שלי באירן בתקופה של השאה הייתה טובה מאוד, חיינו לצד האוכלוסיה המוסלמית ואפילו למדתי בבית ספר מוסלמי ולא הייתה שום בעיה עד שהחלו גילויי אנטישמיות. ב-1965 כנערה צעירה בת 17 עליתי לארץ. שנתיים לאחר מכן נישאתי ונולדו לנו בת ובן."
האמנות
"אל האמנות הגעתי בעקבות הצורך להביע רגשות עזים שהצטברו לאחר מחלה קשה. למדתי אצל הפסל והצייר צביקה לחמן במסגרת האקדמיה ואני עוסקת באמנות ובהוראת אמנות ומלמדת במועדון 'אלון' וכן ב'בית ראשונים' בגבעתיים במסלול הגיל השלישי. אני משתייכת לאיגוד המקצועי של האמנים הפלסטיים בישראל, חברה באיגוד הציירים והפסלים ברמת גן-גבעתיים ופעילה בהנהלת האיגוד ובארגון תערוכות.
נושאי הציור שלי התגבשו בעקבות אירועי הטרור בעולם, אסון נפילת מגדלי התאומים, והפליטים מאפגניסטן והושפעו רבות מאמנים כגון פיקסו, סזאן ומאטיס. במרכז היצירה שלי דמויות שונות במצבים מגוונים והן מייצרות מפגש עם תקופות שונות בחיי כמו ילדותי בבית סבא, מורשת אריגת השטיחים הפרסית ועוד. אני מציירת במכחול ובספטולה, בצבעי שמן, בפחם ובפסטל יבש. לאחרונה אני עוסקת גם ביצירת תבליטים על משטחים באמצעות טכניקת נעצים בשילובי חוטי תיל ושעם."
ערך מוסף
"מוזיקה קלאסית נותנת לי השראה לבחירה בשימושי הצבע, וחקירת האובייקט שנבחר – מבוצעת כרישום בפחם. אני יכולה להגיע להחלטה שהעבודה הושלמה, אבל תמיד ישנה אפשרות לחזור לאותה העבודה ולהמשיך לעבוד עליה אחרי שכבר עברה תקופה. מה שחשוב לי ביצירה הינו העומק, המתח, הזרימה והריגוש. אלה הם מרכיביה החשובים של יצירתי".
הדובדבן שבקצפת
"אני משתתפת בקביעות בתערוכות בארץ ובחו"ל ואף הצגתי את ציורי במשכן הכנסת בירושלים. בשנת 2011 זכיתי במקום הראשון בתחרות מטעם ליונס ובשנת 2012 זכיתי בציון לשבח בתחרות הגמר הארצית של הארגון."
כיום, אני לומדת במסלול של לימודי תעודה בבית ספר לפיסול, ציור ורישום 'האָטֶלְיֶה', ואני מציגה את ציורי בתערוכה 'יצירות חדשות'. הציורים בתערוכה הם אקספרסיביים ומבוצעים בצבעים רוויים וחמים. הדמויות מצויות בסיטואציות שונות העוסקות בתיאטרון בכלל, ובהצגה 'החולה המדומה' בפרט. שחקנים שעוטים מסכות, סצנות שמאחורי הקלעים וכן דמויות מהקהל המתבוננות בהצגה, או שוהות בבית הקפה הסמוך לתיאטרון בשיח ידידותי לאחר ההצגה או אולי לקראתה.
הציורים מייצרים חוויה סובסטנטיבית במרחב ומתקיימים בתחום שבין הפיגורטיבי למופשט. הם מנסים לשחזר מציאות וחותרים לעורר בצופה חוויה רגשית אינטואיטיבית. הם בוחנים את היחס בין הדימוי לחלל בו הוא נתון."
רגע אחרי הפסקת האש בצפון, עסקי התיירות בגליל עדיין מתקשים להתאושש. גבעתיים תארח את פסטיבל החורף של הגליל בכדי להעניק לאנשי התיירות את הזמן לשיקום
קניון עזריאלי גבעתיים מזמין אתכם לחגוג את החג הכי מואר בשנה וליהנות מפעילויות וחוויות לכל המשפחה וללא תשלום!
מהן הסיבות הנפוצות לביטול פרויקטים בהתחדשות עירונית וכיצד ניתן להימנע מכך?
בחנוכה הקרוב גבעתיים תתמלא באור ויצירה עם סדנאות אומנות, אפיה ובישול, מופעים והצגות לילדים ברחבי העיר
'אייר חיפה' תפעיל מחיפה טיסות יומיות לאתונה, אז בדקנו היום עם איזו חברת תעופה הכי זול לטוס לאתונה בתאריכים אקראיים.
אז החורף כבר כאן ואיתו מתקרב בצעדי ענק חג החנוכה – החג הכי משמין בשנה. בדקנו ומצאנו עבורכם את הסופגניות ששוות את הקלוריות ואת הספורט שצריך לעשות אחרי… שיהיה חג טעים!
10 המקומות המומלצים ביותר בניו יורק שאסור לפספס:
אזור גוש דן ממשיך לעמוד בראש סדר היום הנדל"ני בישראל, ובשנה האחרונה אנו עדים לשינויים משמעותיים שמשפיעים על האיזון העדין בין היצע וביקוש
פרופ' רוני גמזוּ מונה ליו"ר התזמורת הפילהרמונית הישראלית לאחר שכיהן כמנהל בית החולים איכילוב משנת 2015
ראיון עם עו"ד התחדשות עירונית רוית סיני
ד"ר ערגה הלר היא חוקרת תרבות, מרצה בכירה במכללה האקדמית לחינוך ע"ש קיי בבאר שבע ● מתמחה בעיצוב הזהויות העברית והישראלית בספרות ילדים, ספרות שואה וספרות פנטזיה
ראיון עם האדריכלית רחל יונגמן-פללר, שותפה בכירה ומנהלת התכנון של חברת יסקי-מור-סיון אדריכלים, ממשרדי האדריכלות המובילים בארץ
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!