נעמי לבנון-קשת
אמנם אלה הימים האחרונים של החופש הגדול אבל לפנינו ספטמבר חם ולאחריו חודש שכולו חגים וחופשות – כך שכדאי לנצל את העובדה שיש כמה וכמה תערוכות שוות שכדאי לבקר בהן, ואף לקחת את הילדים כי לפחות בחלק מהן – יש עבודות שהילדים יאהבו ויתחברו אליהן, תרתי משמע. בחלק מהעבודות הם ממש מוזמנים לגעת ולקחת חלק.
נתחיל במוזיאון רמת גן, שעבר שיפוץ ושינוי מרהיב ותענוג גדול להסתובב בין אולמותיו. במקום מוצגת תערוכה מיוחדת במינה: 'כל הימים כל הימים', שעניינה הקשרים וההשפעות ההדדיות שבין משחק, דמיון ויצירה.
התערוכה הזו מבקשת לחבוש לראשנו כובע קסמים שאיתו נוכל להתבונן בעולם בצורה אחרת, בעיניים יצירתיות אך לאו דווקא ילדיות.
אמנים ישראליים עכשוויים לוקחים בה חלק תוך שיצירותיהם בוחנות את הגבולות באמצעים משחקיים. הם מקיימים מרחב מדומיין של יצירה ובריאה וממשיכים, משל היו ילדים, 'לשחק' בשדות האמנות.
באמצעות עיסוק במשחקי ילדים ובמשחקיות, מצליחים האמנים, בעבודות המגוונות המשתרעות על פני שלוש קומות המוזיאון, להעלות שאלות הנוגעות במציאות הישראלתי, גם העכשווית, על טבע ותרבות, זהות ורב-תרבותיות וכל זה תוך שימוש במבחר עשיר של סוגי מדיה בהם עבודות וידיאו מרתקות, מיצבים, ציורים, צילומים ועבודות פיסול.
הפרק הראשון בתערוכה, המוצג בקומת הכניסה: 'משחקים ראשוניים', עוסק כשמו, בשיבה לטבע ובמשחקים המהווים בסיס למבנים תרבותיים ראשוניים, שהרי משחק ומשחקיות עומדים בבסיס הקשרים בין אדם לסביבתו, בין הפרט לחברה ובין אדם לעצמו. פעולות משחקיות הן חלק בלתי נפרד מהוויתו של אדם מרגע היוולדו ולהן חלק נכבד ומשמעותי ביצירת קשרים חברתיים, בהתפתחות ובלמידה. בעבודות המוצגות כאן אפשר למצוא מוטיבים ילדיים, נאיביים ופגאניים, לצד שימוש בחומרים מן הטבע.
הפרק השני הוא: 'משחקים ממשיים' ובו נעשה שימוש במשחקים של ממש, ומבקש להדהד את הזכרון הקולקטיבי שבאותם משחקים המוכרים לכולנו ממאגר המשחקים הישראלי: משחקי שולחן, ומשחקי חצר, משחקי דמיון ומשחקי מחשב. כאן מציגים האמנים המציגים, גישות שונות לסוגיית המשחק. הם משתמשים כאן ביסוד המשחק על מנת לקרוא תיגר על המציאות הישראלית ולחקור היבטים שונים בזהותם.
הפרק השלישי בתערוכה המיוחדת הזו הוא: 'משחק וחלום', שני אלמנטים השזורים זה בזה, מתאפיינים בדפוסים דומים ומציעים התנסות במצבים חדשים, עמוררים רגשות עמוקים ומזמנים תהייה והתרגשות, לצד הרפתקנות והליכה אל מעבר לגבולות הנודע. הפרק הזה, שבקומה העליונה, מוקדש ליחסים שבין משחקיות לבין חלומות בהקיץ, ובטשטוש הגבולות ביניהם. כאן יש עיסוק בחלום כמרחב משחקי-פנטסטי ובמשחק כעולם, שבו מותר ורצוי לחלום וליצור בו זמנית, תוך שהוא גם חושף את הפן האפל של המשחקיות, זה שבו נסדקת התמימות.
התערוכה תהיה פתוחה לקהל עד סוף דצמבר 2024.
צילום: יובל חי
נוסטלגיה במוז"א
במוזיאון ארץ ישראל שברמת אביב נפתחה תערוכה יפהפיה ומרגשת במיוחד, תחת הכותרת: '10/30/70' ומוקדשת כולה למורשת האופנה של 'משכית' – בית האופנה המיתולוגי שייסדה רות דיין בתחילת שנות החמישים, כמפעל ממשלתי, במטרה מוצהרת לתת פרנסה לעולים חדשים, בעיקר נשים, שבה בעת גם שימרו את מורשת התפירה הייחודית והצורפות, שהביאו מארצותיהן.
עם השנים הפכה החברה לשם דבר, התפתחה וצמחה לרשת חנויות, עד לסגירתה בשנות ה-90. לפני כעשור היא הוקמה-נפתחה מחדש, הפעם כמותג פרטי.
בתערוכה מוצגים פריטים היסטוריים, בגדים ותכשיטים, ואגב גם בגדי ילדים, שכולם מעוררים נוסטלגיה, אם לא געגוע של ממש. כל זה לצד עיצובים עכשוויים.
התערוכה מחולקת לשבעה פרקים שכל אחד מהם מעלה היבט של סגנון ייחודי, שהפך לסמלה המסחרי של 'משכית'.
יש כאן עיצובים של רות דיין עצמה, לצד עיצובים של פיני לייטרסדורף ונאורה ורשבסקי.
לרשות מגיעים למקום עומדת מדריכה וירטואלית המלווה אותם ותוך כך מספרת להם את הסיפורים המרתקים שמאחורי הפריטים. שווה ביותר.
'בטבע שלי' – תערוכה ברמת גן
בתיאטרון יהלום ברמת גן נפתחה תערוכה בשם 'בטבע שלי', שאצרה ד"ר אביבית אגם-דאלי, חוקרת תרבות חזותית, אוצרת ודוקטור לתקשורת.
בתערוכה משתתפים 16 אמנים ואמניות ומטרתה הייחודית היא להעלות על נס את חשיבות היחסים בין האדם לסביבתו הטבעית, התרבותית והמנטלית, ולאופן בו מתייחסים אמנים ישראליים לנושא זה דווקא בימים של מלחמה.
כך למשל כמה תמונות לקוחות מספר הילדים 'מפונים מהבית', שנוצר בימים אלה בידי רות כהן-מרק ואחותה שולמית מרק, ומוקדש לזכרה של אופיר שושני שנרצחה בכפר עזה ב-7 באוקטובר. הסיפור, שבקרוב ייצא לאור, מתאר את עולמו של ילד מפונה המשתוקק לחזור לטבע שממנו הגיע.
הד"ר אגם-דאלי, תושבת רמת גן, אומרת שחלק מהיוצרים המשתתפים בתערוכה יוצרים אבסטרקט הניתן לפענוח בדרכים שונות, כשחלקם מתייחסים לנופי טבע ישראלי וטבע אחר, וחלקם מתייחסים לנופים פנטסטיים.
תערוכה 'צבע'- בחולון
מוזיאון העיצוב בחולון השיק לא מכבר תערוכה חדשה ומעניינת: 'צבע-COLOR',
שאוצריה, יובל סער וליאורה רוזין, ממליצים עליה כבילוי לכל המשפחה, גם סבים-סבתות עם הנכדים.
מדובר בתערוכה עם הרבה הפעלות אינטראקטיביות לילדים ויש בה הרבה אופטימיות צבעונית, הכל על טהרת העיצוב הישראלי.
בתערוכה מוצגות עבודות של למעלה מ-50 מעצבים ומעצבות, המציגים עבודות מדיסציפלינות שונות: עיצוב מוצר, עיצוב טקסטיל, תקשורת חזותית, אופנה ואיור כשהמכנה המשותף שלהן הוא שכולן חוקרות את המושג 'צבע' על משמעויותיו החברתיות, התרבותיות והסביבתיות. כן יש עיסוק בקשר בין צבע לעולם החי במעבדה אינטראקטיבית לילדים.
התערוכה חוקרת את נושא הצבע על מנעד גווניו, איך אנו קולטים, מבינים ומפרשים צבע, איך צבע משפיע על אובייקט, ואיך צבע מסויים הופך למזוהה עם ערך או עם רעיון או אף מוצר ספציפי.
התערוכה פתוחה עד סוף דצמבר 2024.
כתבות השער של המגזינים 'גבעתיים פלוס' ו'רמת גן פלוס'. סיפורים מעניינים ומרגשים עם תושבי האזור
תוכלו להתעדכן בסיפורים אישיים שכיף לקרוא, המשפיעים והמשפיעות לטובה, מדריכי אופנה ואוכל, גמלאים ושורדי השואה, רכילות וצרכנות, בנקאות ומסחר, יחסים ומשפחה, אקטואליה מקומית וספורט ועוד.
"לאורך השנים לא רק השמות, האנשים והקשרים משתנים, אלא גם פני העיר. במסגרת התכנית העירונית של גבעתיים, אשר אושרה בתחילת השנה, יעשה פינוי-בינוי בדרך רבין, לטובת בניה של מגדלים בני 35 קומות"
ראיון עם האדריכלית רחל יונגמן-פללר, שותפה בכירה ומנהלת התכנון של חברת יסקי-מור-סיון אדריכלים, ממשרדי האדריכלות המובילים בארץ
שיחה אישית עם רן קוניק ראש עיריית גבעתיים
סוס מנצח לא הורגים אומר המשפט המוכר, אבל משביחים את צאצאיו. הפורסטר החדש תוכנן לשלב את היכולות והשימושיות של רכב שטח יחד עם הנוחות והיעילות של מכונית כביש
נטע ריבקין – הישראלית הראשונה שזכתה במדליה באליפות העולם להתעמלות אמנותית והאשה שהשתתפה בשלוש אולימפיאדות
מתחם הורודצקי, ריבוע הרחובות של דרך השלום – הורודצקי – משה דיין – דרך הגבורה
איך הפכו כל הרעיונות של 22 תלמידי כתה ה' במרכז המחוננים והמצטיינים סחל"ב בגבעתיים לספר אחד משותף ומרתק 'אסקייפ – התעלומה במבנה הקסום'
אזור גוש דן ממשיך לעמוד בראש סדר היום הנדל"ני בישראל, ובשנה האחרונה אנו עדים לשינויים משמעותיים שמשפיעים על האיזון העדין בין היצע וביקוש
אזור גוש דן ממשיך לעמוד בראש סדר היום הנדל"ני בישראל, ובשנה האחרונה אנו עדים לשינויים משמעותיים שמשפיעים על האיזון העדין בין היצע וביקוש
אם אי אפשר לטוס לחגוג בגרמניה, מרלן בר בורגר החליטו להביא את האוכל הגרמני לישראל!
"לאורך השנים לא רק השמות, האנשים והקשרים משתנים, אלא גם פני העיר. במסגרת התכנית העירונית של גבעתיים, אשר אושרה בתחילת השנה, יעשה פינוי-בינוי בדרך רבין, לטובת בניה של מגדלים בני 35 קומות"
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!
הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,
עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!