22/02/2026
22/02/2026
יום ראשון, 22 בפברואר 2026
חדשות העיר גבעתיים פלוס

חודש האזרחים הוותיקים 2025 בגבעתיים

חודש האזרחים הוותיקים יצויין עם מגוון אירועים ופעילויות יחודיות

מערכת Gplus

שתפו

חודש האזרחים הוותיקים עם מגוון אירועים ופעילויות, ביניהם מופע מיוחד של הטיש הגדול, הרצאות, שיעורים פתוחים, סיורים ומופעים. קוניק:  הזדמנות נהדרת להודות ולהוקיר את ותיקי וותיקות גבעתיים"

כמידי שנה, חודש נובמבר יוקדש לאזרחיות ולאזרחים הוותיקים. במסגרת זו יתקיימו במהלך החודש עשרות אירועים ופעילויות עבור האוכלוסייה הוותיקה בעיר. חודש האזרחים הוותיקים הינו בהובלת המחלקה לאזרחים ותיקים באגף לשירותים חברתיים, בשיתוף מדור תרבות ופנאי לגמלאים באגף אירועים.

אירוע הפתיחה החגיגי יתקיים בתיאטרון גבעתיים במעמד רן קוניק, ראש עיריית גבעתיים, במופע של "הטיש הגדול", משה להב ואורחים בבוקר של מוסיקה ישראלית משובחת. בהמשך החודש תתקיימנה הרצאות במגוון נושאים – החל ממוגנות בגיל השלישי וכלה בהרצאות על מוסיקה ואומנות. בין האירועים הרבים המתקיימים השנה יתקיימו גם סדנאות הגנה עצמית, טיול לקיבוץ רגבים, סיור בעיר לבני משפחה מטפלים, שיעורי התעמלות, פילאטיס, זומבה, מופע מחווה ללהקת כוורת ועוד. במהלך החודש אף יתקיים אירוע "כוכבים של זהב" – בוקר כישרונות ותיקים. האזרחים הוותיקים בעיר ייהנו גם מבוקר תרבות – "עכשיו התור לאהבה", יענק'לה מנדל ודורית ראובני יארחו את איה חיטמן, במופע מחווה ליוצר עוזי חיטמן , לשיריו ולסיפורים שטרם סופרו. ספריית שז"ר תארח השנה מפגש "לצחוק מחוץ לקופסא" עם הקומיקאי המאייר והעיתונאי עמוס אלנבוגן ואף מפגש עם הסופרת גליה עוז על ספרה "דבר שמתחפש לאהבה".

כל המידע אודות האירועים השונים זמין באתר עיריית גבעתיים, הקליקו כאן

בגבעתיים מתגוררים כ- 9,986 אזרחים ותיקים מתוך אוכלוסייה של כ- 64 אלף תושבים. כ- 800 אזרחים ותיקים נעזרים בשירותי המחלקה לאזרחים ותיקים באגף לשירותים חברתיים ועוד 500 אזרחים ותיקים פעילים ב- 5 מועדונים לאזרחים ותיקים (מועדוני בוקר, שורדי שואה ודוברי רוסית). המחלקה מעניקה מגוון שירותים, כגון: הכוונה ומיצוי זכויות, טיפול פרטני וקבוצתי במצבי משבר, פרויקטים שונים להפגת בדידות, סדנאות שונות להזדקנות מיטבית ומרכז "מקרוב" לבני משפחה מטפלים.

רן קוניק, ראש עיריית גבעתיים: "חודש האזרחים הוותיקים בגבעתיים הפך מזמן למסורת עשירה באירועים ופעילויות. זוהי הזדמנות נהדרת להודות ולהוקיר את ותיקי וותיקות גבעתיים, אשר רבים מתוכן הם דור המייסדים של העיר. אני רוצה להודות למחלקה לאזרחים ותיקים באגף לשירותים חברתיים ולמדור תרבות ופנאי לגמלאים באגף האירועים על תוכנית עשירה ומרתקת לחודש האזרחים הוותיקים ולאורך השנה כולה. נמשיך לקדם ולפתח מענים ייעודיים ואיכותיים עבור האוכלוסייה הוותיקה בעיר. "

צילום: עיריית גבעתיים

חדשות העיר גבעתיים פלוס
המגזינים

עשו מנוי למגזין 'גבעתיים פלוס',

בכל גיליון כתבות וטורים מעניינים ומעמיקים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!

עשו מנוי למגזין 'רמת גן פלוס',

הישארו מעודכנים
אל תחמיצו, עכשיו ללא תשלום!
אל תפספסו הכתבות האהובות
כתבות השער

שימו אוזן! קולקציית פורים 2026

קבלו את נבחרת החלומות של אזני ההמן, מהקלאסיקה ועד לחידושים המפתיעים. הצטרפו למסע בין בצקים פריכים ומילויים טרנדיים כי משנכנס אדר מרבין באכילת אוזני המן

קראו עוד»
מגזין רמת גן פלוס

מגזין רמת גן פלוס 140

מגזין פברואר מביא עמו תמהיל מרתק של נוסטלגיה מקומית, חזון וחגיגות. בגיליון זה אנו חוזרים אל המים הקרירים של בריכת רמב"ם המיתולוגית הבריכה הציבורית הראשונה בישראל, שנמצאת בימים אלו בתהליך שיפוץ לקראת פתיחתה המחודשת. נצלול אל זיכרונות העבר, כולל הומורסקה משעשעת של אפרים קישון, שמזכירה לנו כמה עמוקים שורשיה של הבריכה בלב הקהילה.
מההיסטוריה המקומית נמריא אל פסגות ההצלחה בראיון עם אלדד לבני, שהקים את 'טורק' שהפכה ל'יוניקורן', נשמע מפי המומחה הבינלאומי טל ענבר על העתיד המרתק של טכנולוגיית הטילים והחלל. ולסיום, סקר אוזני המן לחג פורים.

קראו עוד»
חדשות העיר גבעתיים פלוס

מרכז מיצוי זכויות הושק בגבעתיים: "גם מעמד הביניים מפספס אלפי שקלים בשנה"

מרכז מיצוי זכויות הושק בגבעתיים. "בתקופה לא פשוטה בה אנשים מתמודדים עם אתגרים אישיים וכלכליים, חשוב לוודא שלכל תושב ותושבת יש מקום לפנות אליו ולקבל תמיכה מקצועית ומדויקת"

קראו עוד»
Shape
Shape

נשמח לשמוע מה שיש לך להגיד לנו

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

זהו? יוצאים מהאתר?

הצטרפו גם אתם לאלפים שכבר מנויים,

עשו מנוי למגזינים הכי מעניינים, ובחינם!

דילוג לתוכן